ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- «Μπαντίνα» έχει συγκροτηθή εις Ρόδον από ανήλικους της Παιδοπόλεως Καλάθου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- «Μπαντίνα» έχει συγκροτηθή εις Ρόδον από ανήλικους της Παιδοπόλεως Καλάθου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- «Μπαντίνα» έχει συγκροτηθή εις Ρόδον από ανήλικους της Παιδοπόλεως Καλάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 230 ΦΟΡΕΣ


Εν Ρόδω
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3462

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
«Μπαντίνα» έχει συγκροτηθή εις Ρόδον
από ανήλικους της Παιδοπόλεως Καλάθου
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΩΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙΝ ΤΗΝ 28ην

Την 28ην Οκτωβρίου θα πραγματοποιήση πρώτην εμφάνισιν η αρτισύστατος «μπαντίνα της Παιδοπόλεως Καλάθου Ρόδου» η οποία αποτελείται από 20 παιδιά ηλικίας 10-15 ετών.
Η Μπαντίνα η οποία συνεκροτήθη υπό του γνωστού αρχιμουσικού της Ρόδου κ. Ιεροθέου Σχίζα, εξεπαιδεύθη εις την Παιδόπολιν, όπου επελέγησαν οι καταλληλότεροι μικροί εκ των τροφίμων αυτής.
Η Μπαντίνα αποτελείται από 6 πίφερα, 6 σάλπιγκες, 6 τύμπανα και μίαν γκρανκάσα, με επικεφαλής «μπαγκέττα-μπαστούνι».
Κατά τας πληροφορίας εκ της Παιδοπόλεως, η εμφάνισις της μπαντίνας με ομοιομόρφους στολάς, προεκάλεσεν αρίστην εντύπωσιν.

ΣΥΝΕΚΡΟΤΗΘΗ ΕΙΣ ΣΩΜΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ

Το νέον Διοικ. Συμβούλιον της Περιηγητικής Ρόδου κατηρτίσθη εις σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Βενετοκλής Μίνως, Αντιπρόεδρος: Κινδυλίδης Γρηγ., Γενικός Γραμματεύς: Κώττης Βασ., Ταμίας: Δουκάκης Δημ., Έφορος: Παυλίδης Σάβ., Σύμβουλοι: Καραγιάννης Κωνστ., Φωτεινός Γεωργ., Δις Φωτεινού Ζωή.

Αμερικανίς μετέφρασε δωδεκανησιακά τραγούδια
Η Νέλλα Κουκ, κόρη του Αμερικανού συγγραφέα και φιλέλληνα που πέθανε και θάφτηκε στους Δελφούς, μετέφρασε τη σειρά των δωδεκανησιακών δημοτικών τραγουδιών της συλλογής της Αθηνάς Ταρσούλη που περιλαμβάνονται στο τρίτομο έργο της τα «Δωδεκάνησα» το οποίο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Η Νέλλα Κουκ, που γνωρίζει άριστα ελληνικά, απέδωσε σε πιστή μετάφραση στον κλασσικό αγγλικό ιαμβικό πεντάμετρο, τα ποιήματά των νησιών του δωδεκανησιακού συμπλέγματος. Η έκδοσις που θα κυκλοφορήση αργότερα στα αγγλικά θα είναι εμπλουτισμένη με χαρακτηριστικά σχέδια

Σύσκεψις εις την Σύμην διά το νέον Γυμνάσιόν της
Επέστρεψεν εκ Σύμης ο επιθεωρητής Σωματικής Αγωγής κ. Λαγουδάκης όστις είχεν μεταβή εις την νήσον προς επιθεώρησιν των εκεί σχολικών γυμναστηρίων ως επίσης και των αθλητικών σωματείων της Σύμης Κατά την παραμονήν του εις την νήσον ο κ. Λαγουδάκης μετέσχε συσκέψεως εις την οποίαν παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Νικητιάδης, ο γυμνασιάρχης του «Πανορμιτείου Γυμνασίου» και οι Διευθυντάι των Δημοτικών Σχολείων. Εξ άλλου ο κ. Λαγουδάκης συνοδευόμενος υπό του γυμνασιάρχου επεσκέφθη το παρακείμενον του Β’ Δημοτικού Σχολείου ακίνητον το οποίον έχει δωρηθή εις τον Δήμον δι’ εκπαιδευτικούς σκοπούς και συνέστησεν την ανέγερσιν του νέου διδακτηρίου του γυμνασίου εις το εν λόγω οικόπεδον εκτάσεως 8-10 στρεμμάτων καθ’όσον τούτο είναι το καταλληλότερον εις την περιφέρειαν διά την ίδρυσιν σχολικού διδακτηρίου δυναμένου να εξυπηρετήση τας ανάγκας του γυμνασίου.

Αφίχθη το «Σορπράιζ» με τον Άγγλον ναύαρχον
Χθες την πρωίαν κατέπλευσεν εις Ρόδον το βρεττανικόν πολεμικόν «Σορπράιζ», του οποίου επιβαίνει ο Αρχηγός του Βρεττανικού Στόλου της Μεσογείου σερ Ντέρικ. Άμα τω κατάπλω του σκάφους ανήλθεν επ’ αυτού και εχαιρέτισε τον Βρεττανόν ναύαρχον ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου πλωτάρχης Γελαδάκης. Ο Ναύαρχος αργότερον επεσκέφθη τα Μητροπολιτικά Γραφεία, τον κ. Νομάρχην, τον Δήμαρχον και τον Ανώτερον Διοικητήν Χωροφυλακής, αι αρχαί δε της πόλεως ανταπέδωσαν την επίσκεψιν την μεσημβρίαν.
Το «Σορπράιζ» θα παραμείνη εις Ρόδον μέχρι της 28ης τρέχοντος, οπότε θα αποπλεύση δι’ ανοικτήν θάλασσαν, ενώ ο Ναύαρχος σερ Ντέρικ θα αναχωρήση αεροπορικώς εις Αθήνας, όπου θα έχη συνομιλίας μετά παραγόντων της Κυβερνήσεως.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μία απάντησις του υπουργ. Πρόνοιας δεν ανεγειρόνται αγροτικά ιατρεία

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Υπό του ΠΥΣΠΕΕ Δωδεκανήσου απεφασίσθησαν διάφοροι μεταθέσεις εκπαιδευτ. λειτουργών

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ως τονίζει το Υπουργείο Υγείας δεν θα ιδρυθή ανωτάτη σχολή εις την Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ανεχώρησαν οι Ισραηλινοί ικανοποιημένοι εκ Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Eπίσημος ενημέρωσις της κυβερνήσεως

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ο κ. Ζαχαριάδης δηλοί ότι δεν θα παραιτηθή από υποδήμαρχος Ρόδου

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τα αποτελέσματα εις τα χωριά της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης