Προσοχή στα παράνομα κυκλώματα απατεώνων

Προσοχή στα παράνομα κυκλώματα απατεώνων

Προσοχή στα παράνομα κυκλώματα απατεώνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1189 ΦΟΡΕΣ

Με σχετική του επιστολή, ο αναγνώστης μας, πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Μυλωνάς, εφιστά την προσοχή όλων, αναφέροντας τα εξής:

«Κυκλώματα απατεώνων που αν και καταγγέλλονται, δυστυχώς παραμένουν ασύλληπτα!
Άκουγα για τέτοια κυκλώματα, τα διάβαζα στον ημερήσιο τύπο και γελούσα, μέχρι που το πρωί της 25ης Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη 9.15’ κτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο.

«κ. Μυλωνά, σας τηλεφωνώ από την Alpha Bank, έχουμε μια επιταγή για τη σύζυγό σας που αφορά καθυστερούμενα ποσά συντάξεων 26.000 ευρώ και η επιταγή λήγει σήμερα! Τηλεφώνησα στη σύζυγό σας και μου είπε να μιλήσω μαζί σας!»

«Πώς προέκυψε αυτό το ποσό;», ερωτώ.
«Αυτό δεν το ξέρω, μου απαντά, και δεν με ενδιαφέρει. Για να σας κάνω την κατάθεση στον λογαριασμό της συζύγου σας, θα πρέπει να καταθέσετε τον φόρο που αντιστοιχεί, που είναι 5.120,00 ευρώ στον λογαριασμό που θα σας δώσω, αλλά αυτή η κατάθεση πρέπει να γίνει μόνο με μετρητά!»

Ο συνομιλητής μου, είπε τα ίδια ακριβώς στη σύζυγό μου, η οποία έτρεξε στο κατάστημα της τράπεζας να κάνει τη συναλλαγή.
Κάτι δεν μου άρεσε στον τρόπο που μου είπαν για τη συναλλαγή. Υποχρεωτικά μετρητά σε εποχή web banking;

Έτρεξα και γω στο τραπεζικό κατάστημα και πρόλαβα να σταματήσω τη συναλλαγή. Υποψιάστηκα ότι πρόκειται για απατεωνιά όπως αυτές που κατά καιρούς διαβάζουμε.

Έδωσα τον αριθμό του τηλεφώνου που κάλεσαν εμένα και τη σύζυγό μου στην τράπεζα. Διαμαρτυρήθηκα για το πώς δόθηκαν τα προσωπικά δεδομένα και τα τραπεζικά στοιχεία της γυναίκας μου σε άγνωστο τρίτο πρόσωπο ή τέλος πάντων να μου πουν πού τα βρήκαν τα στοιχεία της.

Η τράπεζα αρνήθηκε τη συμμετοχή της άλλα τα ερωτηματικά παραμένουν: ποιος έδωσε στον απατεώνα τα στοιχεία της συνταξιοδότησης της συζύγου μου;

Στη συνέχεια κατήγγειλα στη WIND που ανήκουν τα τηλέφωνά μας το γεγονός, χωρίς να μπορούν να μου πουν σε ποιον ανήκει το τηλέφωνο κλήσης του απατεώνα και ποιος έδωσε στους απατεώνες τα τηλέφωνά μας, ή τη στιγμή του τηλεφωνήματος ποιο είναι το στίγμα του απατεώνα και τι θα κάνουν για τον εντοπισμό του... Σιωπή!

Στη συνέχεια κατήγγειλα τα γεγονότα στο αστυνομικό τμήμα Κω, πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Σίγουρα δεν πρόκειται να ενεργήσει κανένας για τον εντοπισμό τού απατεώνα και του κυκλώματος.

Επικαλούμαι την προσοχή όσων διαβάσουν το κείμενό μου να μην ενδώσουν.
Δυστυχώς, οι πολίτες είναι απροστάτευτοι από την ελευθέρια κίνησης των τραπεζών, των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και την απουσία ή αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους».

Διαβάστε ακόμη

Την Τήλο εξυμνεί η βρετανική Sun

Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο σε νησιά και ακούς... Τούρκικα

Καθαρίστηκε ο περίδρομος των τειχών

Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας