Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 36χρονος που κατηγορούνταν για ληστεία σε βάρος 50χρονης

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 36χρονος που κατηγορούνταν  για ληστεία σε βάρος 50χρονης

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 36χρονος που κατηγορούνταν για ληστεία σε βάρος 50χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Απολογήθηκε χθες στον ανακριτή

Κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος μίας 50χρονης από τη Σερβία είναι ο 36χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που απολογήθηκε χθες στον ανακριτή Ρόδου.

Ο αλλοδαπός, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από δύο χρόνια και σε αυτήν, εκτός από τον 36χρονο Αλβανό, κατηγορείται και ένας 30χρονος Έλληνας.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2020 στην πόλη της Ρόδου με δράστες τους δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία σε βάρος 50χρονης αλλοδαπής από τη Σερβία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η 50χρονη κινούνταν πεζή σε δρόμο της πόλης της Ρόδου όταν ξαφνικά την πλησίασαν οι δύο άνδρες και άρχισαν να της τραβούν την τσάντα της με σκοπό να την αφαιρέσουν. Η γυναίκα έπεσε κάτω και σύρθηκε στο έδαφος, ενώ οι δύο δράστες χρησιμοποιώντας σωματική βία κατάφεραν τελικά να πάρουν τη τσάντα της και να τραπούν σε φυγή.

Η τσάντα περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα της αλλοδαπής και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου αστυνομικοί της οποίας και εξιχνίασαν την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, στις 9 Δεκεμβρίου 2020 προσήγαγαν στην υπηρεσία τον 30χρονο και τον 36χρονο αλλοδαπό και από την προανάκριση προέκυψε ότι ήταν αυτοί που διέπραξαν τη ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Απολογούμενος χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, ο 36χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.
Ειδικότερα, είπε πως από το 2005 ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως ειδικά την περίοδο που έγινε το περιστατικό έπασχε από στερητικό σύνδρομο. Υπό την επήρεια των ουσιών και κάτω από τις συνθήκες αυτές που τότε βίωνε πήραν την τσάντα της 50χρονης, την οποία απλώς τράβηξαν δεν ήθελαν να τη βλάψουν, δεν άσκησαν βία, την άρπαξαν και έτρεξαν.

Ο 36χρονος πρόσθεσε πως έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή του αφού παρακολούθησε πρόγραμμα απεξάρτησης και πως από το Νοέμβριο του 2021 είναι «καθαρός», εργάζεται και έχει βάλει σε μία κανονικότητα τη ζωή του.
Το ίδιο ισχύει και για τον 30χρονο συγκατηγορούμενό του ο οποίος επίσης παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης.

«Πραγματικά λυπάμαι για την πράξη μου αλλά ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω κανένα. Δεν είχα πλήρη καταλογισμό αφού ήμουν υπό την επήρεια των χαπιών και της ηρωίνης» είπε χαρακτηριστικά ο 36χρονος αλλοδαπός, προσθέτοντας ότι έχει ήδη αποζημιώσει την 50χρονη από τη Σερβία και η τελευταία έχει προβεί σε δήλωση ότι δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 36χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού