Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε 28χρονος που συνελήφθη με ναρκωτικά

Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε 28χρονος που συνελήφθη με ναρκωτικά

Για συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε 28χρονος που συνελήφθη με ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 492 ΦΟΡΕΣ

Συμπληρωματική απολογία κλήθηκε και έδωσε χθες στην ανακρίτρια Κω, ο 28χρονος που είχε συλληφθεί πριν από δύο μήνες στο νησί του Ιπποκράτη μαζί με έναν 34χρονο, έχοντας στην κατοχή τους 223 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα δενδρύλλιο και μία ζυγαριά.

Και οι δύο άνδρες μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ωστόσο ο 28χρονος κλήθηκε εκ νέου να δώσει συμπληρωματικά εξηγήσεις για το ένα δενδρύλλιο κάνναβης (καλλιέργεια κάνναβης) που είχε εντοπιστεί στην κατοχή του.


Έτσι χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ο 28χρονος προσήχθη εκ νέου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 28χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα καταβάλλει προσπάθεια με τη βοήθεια γιατρών να απεξαρτηθεί και ήδη πηγαίνει καλύτερα. Επίσης έχει ήδη μετοικήσει στις Σέρρες προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή του, ενώ για το δενδρύλλιο δήλωσε πως το καλλιεργούσε για αποκλειστικά δική του χρήση.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εισαγγελέας και ανακριτής διατήρησαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, που του είχαν επιβληθεί και στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 οπότε και απολογήθηκε για πρώτη φορά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι περιοριστικοί όροι είχαν επιβληθεί και στον 34χρονο συγκατηγορούμενό του.
Για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση της πληροφορίας που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την οποία ο 34χρονος φέρεται να κατείχε ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες έδινε στον 28χρονο για να τις διαθέσει σε τοξικομανείς του νησιού.


Έτσι στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν αρχικά τον 28χρονο έξω από το σπίτι του, ο οποίος σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να έχει επάνω του, ποσότητα 10,88 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και στην αυλή της οικίας του μία γλάστρα με ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 68 εκατοστών.


Ακολούθησε «έφοδος» των αστυνομικών στον 34χρονο ο οποίος βρέθηκε να κατέχει επάνω του μία συσκευασία που περιείχε 106 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και μέσα στο σπίτι του μία άλλη συσκευασία με επίσης 106 γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά.
Τα ναρκωτικά, η ζυγαριά και το δενδρύλλιο κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της πώλησης, κατοχής και απόπειρας αγοράς.


Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανάκριση και στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Κω, όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από την ηλικία των 17 του χρόνων και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει επιχειρήσει αρκετές φορές ακόμη και με τη βοήθεια ψυχιάτρων να σταματήσει τη χρήση κάνναβης. Όμως τα χάπια του επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την υγεία του και έτσι τα τελευταία τρία χρόνια τα έχει σταματήσει και κάνει χρήση κάνναβης. Ο ίδιος είπε πως συνήθως για να καλύψει τις ανάγκες του χρειάζεται δύο με τρία γραμμάρια κάθε τρεις ημέρες.

Έτσι την ποσότητα την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Ο 28χρονος παραδέχτηκε ότι είχε δώσει από αυτή την ποσότητα στον 34χρονο συγκατηγορούμενό του ο οποίος είναι επίσης εξαρτημένος, καθώς όπως του είχε δηλώσει «είχε στεγνώσει» και μόνο για δική του αποκλειστική χρήση. Ο 28χρονος αρνήθηκε ότι έλαβε το όποιο χρηματικό αντίτιμο ή έδωσε εκείνος χρήματα στον συγκατηγορούμενο, του δηλώνοντας πως ό,τι έγινε αφορούσε διάθεση μεταξύ χρηστών.


Στη συνέχεια απολογήθηκε και ο 34χρονος ο οποίος και αυτός δήλωσε περίπου τα ίδια, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού