Στη φυλακή δύο Ρομά για πυροβολισμούς με καραμπίνα

Στη φυλακή δύο Ρομά για πυροβολισμούς με καραμπίνα

Στη φυλακή δύο Ρομά για πυροβολισμούς με καραμπίνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 809 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή οδηγούνται δύο Ρομά ηλικίας 45 και 32 ετών αντίστοιχα οι οποίοι κρατώντας από μία κυνηγετική καραμπίνα άρχισαν να πυροβολούν κατά ομόφυλών τους!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από οχτώ χρόνια στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο και είχαν συλληφθεί ο 45χρονος και ο 32χρονος καθώς επίσης και ένας ακόμη ομόφυλός τους ηλικίας (σήμερα) 27 ετών, οι οποίοι και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών έκαστος.
Καθώς λοιπόν δεν είχαν τακτοποιήσει το θέμα της ποινής τους και αυτή εκκρεμούσε, προχθές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ο.Π.Κ.Ε. και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη δίκη για την υπόθεση είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2015 και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αλλά και αυτές της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι τρεις καταδικασθένες άσκησαν έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Ενώπιον του δικαστηρίου ζήτησαν και πήραν αναβολή ο 45χρονος και ο 27χρονος, ενώ η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη για τον 32χρονο συγκατηγορούμενό τους, ο οποίος και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.
Ακολούθως όμως ανυποστήρικτες κρίθηκαν και οι εφέσεις των άλλων δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι επίσης διατηρούν τις πρωτόδικες ποινές τους.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Απριλίου 2014, με αφορμή καβγά που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και μελών άλλης οικογένειας Ρομά.

Αυτό φάνηκε ότι ήταν αρκετό ώστε οι τρεις κατηγορούμενοι να μεταβούν στον καταυλισμό στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου όπου χρησιμοποιώντας κυνηγετικά όπλα πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 6 άτομα ηλικίας από 14 έως 41 ετών, σε διάφορα σημεία τους σώματός τους.
Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και άμεσα δόθηκε εντολή και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για διερεύνηση της υπόθεσης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα (ένα επιβατικό και δυο φορτηγά ανοικτού τύπου), με τα οποία οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν και πυροβόλησαν τα θύματά τους.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας