Προφυλακίστηκαν δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν με ναρκωτικά στη Ρόδο

Προφυλακίστηκαν δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν με ναρκωτικά στη Ρόδο

Προφυλακίστηκαν δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν με ναρκωτικά στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3576 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους, οι δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθησαν στη Ρόδο έχοντας 8 «φιξάκια» ακατέργαστης κάνναβης επάνω τους, περισσότερα από 800 γραμμάρια ναρκωτικά, χρήματα και μαχαίρια – σουγιάδες στο σπίτι που διέμεναν!

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε στις 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και μετά τις συλλήψεις σε βάρος των δύο αλλοδαπών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Έτσι χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Κώστα Αβδελλή, ο 23χρονος και ο 25χρονος από την Αλβανία, προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο συλληφθέντες σχεδόν επανέλαβαν τα όσα προανακριτικά είχαν υποστηρίξει.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, δηλώνοντας ότι τα ναρκωτικά ανήκουν σε αυτόν, και μάλιστα είπε πως για την αγορά τους είχε καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο 25χρονος συγκατηγορούμενός του, ενώ προανακριτικά είχε δηλώσει πως τα ναρκωτικά τα είχαν από κοινού με τον 23χρονο, τελικά χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε στον ανακριτή κατά την απολογία του, ότι ουδεμία σχέση έχει με αυτά.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και οι δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν εντοπιστεί 825 γραμμάρια κάνναβης αλλά και ζυγαριά ακριβείας!

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν στις 14 Δεκεμβρίου 2022 το βράδυ περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23 και 25 ετών.

Σε έλεγχο που έγινε στους δύο άνδρες βρέθηκαν στην κατοχή τους οκτώ μικροσυσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16,5 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένουν, όπου και παρέδωσαν χρήματα, ναρκωτικά και άλλα αντικείμενα.

Αναλυτικά, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη βάρους 808,4 γραμμάριων, διαμοιρασμένη σε δεκατέσσερις συσκευασίες
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Τα χρηματικά ποσά των 140 ευρώ, 31 δολάρια Η.Π.Α., 5 λίρες Αγγλίας
• Δύο μαχαίρια-σουγιάδες με λάμες 6 εκατοστών

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία, από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τα αδικήματα της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας