Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Για τον προγραμματισμό του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης ενόψει και της θερινής περιόδου, μίλησε χθες, ο πρόεδρός του, κ. Σέργιος Αϊβάζης.

Καταρχάς, ανέφερε ότι το νέο έτος ξεκίνησαν δυναμικά τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς καθημερινά, τα πρωινά, το Μουσείο κατακλύζεται από παιδιά όλων των βαθμίδων μια και «τρέχουν» επτά εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα, κάνουν τον προγραμματισμό τους για τους επόμενους μήνες.

Έτσι, μέσα στο Μάρτιο θα φιλοξενήσουν όπως κάθε χρόνο την έκθεση του Συλλόγου εικαστικών που δεν είχε πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Επίσης, η έκθεση από τη συλλογή Ιζνίκ, που για λόγους ασφαλείας το χειμώνα φιλοξενείται στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου, θα μεταφερθεί στο συσσίτιο μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου. Θα γίνουν και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στο αμφιθεατράκι με προβολή ταινιών, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.

Τον Ιούνιο, σε συνεργασία με το ίδρυμα Ζογγολόπουλου, θα μεταφερθεί στη Ρόδο η έκθεση που τώρα φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, θα μεταφερθούν στη Ρόδο γλυπτά του Ζογγολόπουλου ύψους 4 και 5 μέτρων, που θα φιλοξενηθούν στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου.

Παράλληλα, υπάρχει ενδιαφέρον για να μεταφερθεί η φωτογραφική έκθεση από την Κωνσταντινούπολη, από το Πατριαρχείο, του φωτογράφου του Πατριαρχείου καθώς και μία άλλη έκθεση που αφορά το περιβάλλον.

Όσο για τις παρεμβάσεις στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, για το πωλητήριο έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες για τα νέα προϊόντα, ενώ αρχές Μαρτίου αναμένεται να βγει στον αέρα η πρόσκληση για την κατάθεση προσφορών για το καφέ του Μουσείου που θα λειτουργεί στη νέα πτέρυγα και θα αναπτυχθεί και στον εξωτερικό χώρο.

Επίσης, στην είσοδο του Νεστορίδειου έχουν δημιουργήσει έναν καλύτερο χώρο ανάδειξης των αντικειμένων της μεγάλης δωρήτριας Πάολας Νεστορίδου που σε συνεργασία με το ίδρυμα Πάολα και Ιωάννη Νεστορίδη σχεδίασαν τον τρόπο που θα αναδειχθούν καλύτερα καθώς θέλουν όποιος επισκέπτεται το χώρο να μαθαίνει περισσότερα για την ιστορία του κτηρίου.

Το εκθετήριο με τα προσωπικά έπιπλα και αντικείμενα της Πάολας Νεστορίδου
Το εκθετήριο με τα προσωπικά έπιπλα και αντικείμενα της Πάολας Νεστορίδου

 

Το επόμενο στάδιο θα συλλέξουν όλο το υλικό που υπάρχει για το κτήριο αλλά θα φτιάξουν και ένα βίντεο για τη ζωή της μεγάλης δωρήτριας.

Σχετικά με τη δημοτική πινακοθήκη, την προηγούμενο εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση με τον αντιδήμαρχο αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, κ. Βασίλη Μανέττα και θα ενημερώσουν αναλυτικά καθώς έχει πιάσει δουλειά ο εργολάβος.

Εκκρεμεί η μεταφορά από το υπουργείο Πολιτισμού του πωλητηρίου το οποίο θα φύγει από τον ισόγειο όπου θα γίνει η κεντρική είσοδος της πινακοθήκης και πρέπει να πιέσουν για να κάνει τις εργασίες ο εργολάβος στον ισόγειο χώρο.

Τέλος, ετοιμάζουν έκθεση στην Ιταλία, στη γενέθλια πόλη του Afro, όπου τα τέσσερα έργα του που υπήρχαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα μεταφερθούν για μία μεγάλη έκθεση στο Αρέτσο, στην Τοσκάνη, τον Μάιο.

Διαβάστε ακόμη

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «Επενδύστε στο μέλλον σας με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου σπουδές»

Γ. Παπαδομαρκάκης: «Αποστέλλεται εισήγησή μου στο υπ. Παιδείας για να παραμείνουν ως έχουν τα ολιγοθέσια σχολεία στα Δωδεκάνησα»

Στις Πηγές Καλλιθέας η εκδήλωση αποφοίτησης του ΓΕ.Λ. Αρχαγγέλου

Υποστήριξη των ακριτικών σχολείων στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ξεχωρίζουν ανάμεσα στους κορυφαίους

Στις 19 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εγγραφής στη Σ.Α.Ε.Κ του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Πανελλαδικές 2024: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των Μηχανογραφικών

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων