Παρέμειναν οι ποινές σε δύο Ρομά που έχουν καταδικαστεί για κλοπές

Παρέμειναν οι ποινές σε δύο Ρομά που έχουν καταδικαστεί για κλοπές

Παρέμειναν οι ποινές σε δύο Ρομά που έχουν καταδικαστεί για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 582 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτόδικη ποινή 4 ετών φυλάκισης που του έχει επιβληθεί διατηρεί 23χρονος Ρομά που μαζί με τον 35χρονο αδελφό του κατηγορούνται για συνολικά εννέα κλοπές στην περιοχή μας.

Η ποινή αυτή είχε επιβληθεί στον 23χρονο τον Δεκέμβριο του 2020 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Μαζί του πήγε και ο 35χρονος συγκατηγορούμενός του στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν εφέσεις οι οποίες εξετάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, του 23χρονου στις 15 Μαρτίου 2023 και απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και του 35χρονου τον Ιανουάριο του 2022 και επίσης είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη.
Ως εκ τούτου και οι δύο άνδρες διατηρούν τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.


Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για 9 διαρρήξεις και κλοπές που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, από όπου και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα αξίας 30.000 ευρώ!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι ανέπτυξαν «πλούσια» δράση στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα:


Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 7 Μαρτίου και στις 21 Μαρτίου «επισκέφθηκαν» μάντρα οικοδομικών υλικών που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου, όπου τις δύο από τις τρεις φορές κατάφεραν να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 3000 ευρώ.


Στις 21 Μαρτίου οι ίδιοι Ρομά μετέβησαν σε άλλη μάντρα οικοδομικών υλικών επί της Ρόδου – Καλλιθέας από όπου αφαίρεσαν ένα μετασχηματιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.


Αλλά και στις 23 Μαρτίου οι δράστες παραβίασαν κοντέινερ – αποθήκη στην πόλη της Ρόδου από όπου και αφαίρεσαν οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά και οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας 200 ευρώ.


Στις 24 Μαρτίου, οι τέσσερις Ρομά διέρρηξαν εστιατόριο στην πόλη της Ρόδου από όπου και πήραν κατσαρόλες, ένα ψυγείο και μία μηχανή του κιμά συνολικής αξίας 5000 ευρώ.
Επίσης, στις 28 Μαρτίου διέρρηξαν από κοντέινερ στα Κοσκινού χαλκό και διάφορα εργαλεία, ανυπολόγιστης αξίας.


Οι ίδιοι στις 26 Μαρτίου αφαίρεσαν από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Παστίδα, σωλήνες χαλκού και διάφορα καλώδια ανυπολόγιστης αξίας.


Τέλος, στις 22 Μαρτίου 2020 οι τέσσερις Ρομά παραβίασαν αποθήκη εστιατορίου στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν από τον καταψύκτη που υπήρχε σε αυτήν, τρόφιμα αξίας 500 ευρώ.


Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 30 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες, ωστόσο δεν προέβησαν σε συλλήψεις λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Σε βάρος των τεσσάρων Ρομά σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας