Π. Μαρινάκης: Έγιναν σημαντικά πράγματα στα Δωδεκάνησα

Π. Μαρινάκης: Έγιναν σημαντικά πράγματα στα Δωδεκάνησα

Π. Μαρινάκης: Έγιναν σημαντικά πράγματα στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Μήνυμα ενότητας, ενόψει των εθνικών εκλογών, έστειλε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, προχθές, επισκέφθηκε τη Ρόδο ως επικεφαλής κλιμακίου και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα Δωδεκάνησα είναι το καλύτερο παράδειγμα του τι συνέβη στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, ο κ. Μαρινάκης συνοδευόταν από τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Μάνο Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων Μένιο Κορομηλά, τον γενικό γραμματέα Αιτούντων Άσυλο και εκλογικό περιφερειάρχη ΝΔ για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Μάνο Λογοθέτη, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ και υπεύθυνο της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τον νομό Κυκλάδων Χρήστο Ροϊλό, την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν. Δωδεκανήσου κα Έφη Χαραλαμποπούλου και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ρόδου κ. Αντώνη Αρφαρά.

Στην επίσκεψη του γραμματέα στη Ρόδο συμμετείχαν ακόμη, η υπ. βουλευτής κα Ελευθερία Φτακλάκη, ο πολιτευτής και πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικούρης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Κώστας Ζωγραφίδης, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Μηνάς Νικολάου και Κωνσταντίνα Κόλλια και η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου Βιβή Παπαδοπούλου.

Η επίσκεψη του Γραμματέα ξεκίνησε από την Ιαλυσό, συνέχισε στην Περιφέρεια όπου τα στελέχη συνομίλησαν με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στελέχη της περιφερειακής αρχής, ακολούθησε επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο και κατόπιν βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Ρόδου, όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και μέλη της δημοτικής αρχής.

Κατόπιν, τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στην πόλη της Ρόδου, ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας, στην οποία το «παρών» έδωσαν δεκάδες στελέχη από όλο τον νομό.

Στις τοποθετήσεις τους όλοι εξέφρασαν τη μεγάλη λύπη τους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά έγινε και αναφορά στο πλούσιο κυβερνητικό έργο, στην ανάγκη επικοινωνίας του με τους πολίτες, στο ποσοστό ανάπτυξης της Δωδεκανήσου, το οποίο επιτυγχάνεται και λόγω της αγαστής συνεργασίας που έχει η κυβέρνηση και με τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, στην πορεία προς τις εκλογές, στον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι Οργανώσεις να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, λειτουργώντας με ενότητα και με γνώμονα μία νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Χαραλαμποπούλου, η οποία διηύθυνε τη συζήτηση, ο κ. Αρφαράς, η κα Παπαδοπούλου, οι βουλευτές κ.κ. Κόνσολας και Υψηλάντης, ο κ. Χατζημάρκος, ο κ. Καμπουράκης, ο κ. Κορομηλάς και ο κ. Νικολάου.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ, ο κ. Μαρινάκης, καταρχάς, αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι μας συγκλόνισε όλους και όταν μιλάμε για κάτι τέτοιο, οφείλουμε να εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια…»

Γιατί όλα αυτά που ακούσαμε εκ των υστέρων, οι διάλογοι, οι παραλείψεις, το γεγονός ότι κάποιοι δεν ήταν στις θέσεις τους, το γεγονός ότι μια τεχνολογία υπήρχε και δεν χρησιμοποιήθηκε εκείνη την ώρα.

Ο τρόπος επιλογής κάποιων ανθρώπων από ανώτερους υπηρεσιακούς που μπορεί να μην ανήκουν στον χώρο μας, αλλά εμείς είμαστε στα πράγματα, δείχνει ότι ενώ σε πολλούς τομείς, όπως στην Παιδεία, στο Δημόσιο, στην ψηφιακή διακυβέρνηση, σε πάρα πολλά, κάναμε άλματα αυτά τα τέσσερα χρόνια, εκεί δεν είχαμε την απαραίτητη προσοχή ή και ταχύτητα, πάντως σίγουρα έχουμε την ευθύνη γιατί επί των ημερών μας συνέβη αυτό…».

Ανέφερε, στη συνέχεια, ο γραμματέας: «Είμαστε, λοιπόν, σήμερα στα Δωδεκάνησα, γιατί είναι το καλύτερο παράδειγμα του τι συνέβη στην Ελλάδα μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήρθε η μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, μια πανδημία, έγινε ένας πόλεμος πολύ κοντά μας, αυτός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται – δεν ήταν κάτι παροδικό, πρόκληση στα σύνορά μας λίγους μήνες αφότου αναλάβαμε και ένα τεράστιο κύμα εισαγόμενου πληθωρισμού».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές λέγοντας ότι είναι οι πιο κρίσιμες, αφού θα κρίνουν την κατεύθυνση και την πορεία της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Απηύθυνε, λοιπόν, κάλεσμα στα στελέχη να επικοινωνούν το κυβερνητικό έργο σε κάθε επίπεδο. «Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί», είπε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να διασφαλίσουμε το αποτέλεσμα και των πρώτων και των δεύτερων εκλογών. Οι πρώτες εκλογές θα κρίνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού αποτελέσματος. Προσπαθούν να χτίσουν μια παγίδα. Το ξεκίνησαν πριν τις εκλογές του 2019 και έχει κωδική ονομασία «απλή αναλογική». Ενώ κυβέρνησαν δύο φορές με τις 50 έδρες, τώρα θέλουν την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης δήλωσε: «Στις επόμενες Εθνικές Εκλογές η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι μονόδρομος. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι και δε θα αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Σε αυτή τη δύσκολη μάχη δεν περισσεύει κανείς!

Άλλωστε είμαστε ένα Κόμμα που έχουμε αποδείξει ότι αντέχουμε στα δύσκολα και έχουμε τις δυνατότητες να αντιμετωπίζουμε άξια τις διάφορες προκλήσεις με υψηλή συνείδηση του πολιτικού μας χρέους.

Στόχος μας μια μεγάλη νίκη με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι ώστε να συνεχίσουμε με σταθερότητα και συνέπεια το έργο μας για συλλογική πρόοδο και ατομική προκοπή».

Δηλώσεις
Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο κ. Μαρινάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι γυρίζοντας στην Ελλάδα όλους αυτούς τους μήνες, διαπίστωσε ότι παρά τις πολλές παθογένειες που έχει αυτή η χώρα και τα πολλά προβλήματα που ακόμα πρέπει να λυθούν, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, αλλάζει προς το καλύτερο στους περισσότερους τομείς. Και δήλωσε ακόμη:

«Διαπίστωσα από κοντά, σήμερα στη Ρόδο ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει μία ραγδαία, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στην ανάπτυξη, στην αύξηση δηλαδή του ΑΕΠ, του παραγόμενου πλούτου, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Αυτοί είναι δείκτες οι οποίοι δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι η ευημερία των πολιτών, είναι μία περιφέρεια η οποία πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στη σταδιακή και σημαντική αύξηση των απολαβών των εργαζομένων».

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ακόμη τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού και αυτό προκύπτει από το νομοσχέδιο και τόνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν ψέματα και παραπληροφόρηση που διακινεί κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, επίσης, η συζήτηση που είχαν τόσο στην περιφέρεια όσο και στον δήμο ήταν πολύ ουσιαστική και ένα από τα κυρίαρχα θέματα στη συνάντηση στο Δημαρχείο ήταν η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, θέμα για το οποίο επίσης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να οργανωθούν επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Αστυπάλαια

Συγχαρητήρια του Ιωάννη Παππά προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κω

Τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου επισκέφτηκε η Μίκα Ιατρίδη

Βάιος Καλοπήτας: "Η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ"

Ερώτηση για τα προβλήματα της visa express στους Τούρκους επισκέπτες της Ρόδου

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές

Μ. Κόνσολας: «Νέα Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για τα νησιά του Αιγαίου»