Μεγάλη αύξηση στα τέλη στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία στο αεροδρόμιο

Μεγάλη αύξηση στα τέλη στάθμευσης  για τα τουριστικά λεωφορεία στο αεροδρόμιο

Μεγάλη αύξηση στα τέλη στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία στο αεροδρόμιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1383 ΦΟΡΕΣ

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν σήμερα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 10 σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της περιοχής μας, για τις τιμές που θα ισχύσουν τη φετινή τουριστική περίοδο σε ό,τι αφορά τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο φετινός τιμοκατάλογος που έφτασε προχτές στα μέλη του σωματείου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς οι τιμές είναι υπέρογκες και υπερβολικά αυξημένες σε σχέση με πέρσι, ενώ υπάρχουν και διάφορα προβλήματα που αφορούν τους χώρους εξυπηρέτησης των τουριστών και των οχημάτων.

Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας σήμερα με εκκίνηση από το χωριό Παστίδα και με προορισμό το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που στάλθηκε, κάθε ιδιοκτήτης θα πληρώνει ετησίως για τη στάθμευση από 1 έως 5 λεωφορείων το ποσό των 700 ευρώ, από 6 έως 20 λεωφορείων το ποσό των 595 ευρώ ( έκπτωση 15%), από 21 έως 35 λεωφορείων το ποσό των 525 ευρώ ( έκπτωση 25%), και 35 λεωφορείων και πάνω το ποσό των 490 ευρώ ( έκπτωση 30%).

Δηλαδή, αν κάποιος διαθέτει 5 λεωφορεία θα πληρώνει το χρόνο 3.500 ευρώ, αν διαθέτει 10 λεωφορεία θα πληρώνει 6.475 ευρώ, αν διαθέτει 15 λεωφορεία θα πληρώνει 9.450 ευρώ κ.λπ. Μάλιστα εντός των ημερών θα εκδοθεί και ο τιμοκατάλογος για τα mini van κάτω των 10 θέσεων.

Αναφορικά με την κινητοποίηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Πανδωδεκανησιακό Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων αναφέρει τα εξής:

«Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, και με την ομόφωνη απόφαση όλων των μελών μας, σας ενημερώνουμε ότι: την 1η Απριλίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 10 πμ, θα προβούμε σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τον περιφερειακό Τσαΐρι-Αεροδρομίου, έξω από το χωριό Παστίδα έως και το αεροδρόμιο Ρόδου και έως τον κόμβο της νέας γέφυρας Κρεμαστής, διαμαρτυρόμενοι για:

1) τις αυξημένες τιμές στο χώρο στάθμευσης
2) την προπληρωμή της στάθμευσης
3) τον ανεπαρκή χώρο στάθμευσης
4) τον ελλιπή φωτισμό στο χώρο στάθμευσης
5) τίθεται θέμα ασφάλειας των πελατών στο χώρο στάθμευσης εξαιτίας της συνεχούς ροής των λεωφορείων

6) τον χρόνο παραλαβής των αποσκευών από τους πελάτες
7) δεν υπάρχει χώρος αναμονής των λεωφορείων εκτός του μισθωμένου χώρου στάθμευσης
8) με τον τρόπο που έγιναν οι διαγραμμίσεις για να χωρέσουν περισσότερα λεωφορεία, δεν υπάρχει ασφάλεια μεταξύ των λεωφορείων.

Γενικότερα διαμαρτυρόμαστε για την εφαρμογή σκληρής τιμολογιακής πολιτικής στάθμευσης λεωφορείων - mini bus και van στο χώρο του αερολιμένα Ρόδου, που αυξάνει και πολλαπλασιάζει το ενοίκιο στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου τη στιγμή που σε άλλη περιοχή της Ελλάδας το κόμιστρο είναι πολύ χαμηλό και παρέχεται μάλιστα και αριθμημένη θέση στάθμευσης.

Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αρχή των αντιδράσεών μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ

Η επιστολή για τις χρεώσεις

Η επιστολή αναφορικά με τις χρεώσεις που στάλθηκε στους ενδιαφερόμενους αναφέρει τα εξής:
«Aγαπητοί κύριοι, κάτοχοι των τουριστικών λεωφορείων άνω των 10 θέσεων. Σε συνέχεια πολλαπλών διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της ΓΕΠΟΕΤ και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και κατόπιν εσωτερικής επαναξιολόγησης του ζητήματος σας παραθέτουμε τον επικαιροποιημένο και τελικό πίνακα (πίνακας 1) με τις τιμές των ετησίων καρτών για το έτος 2023.

Η τιμολόγηση ανά λεωφορείο θα γίνεται σύμφωνα με την παραπάνω κλίμακα. Προς αποφυγή παρανόησης και ως παράδειγμα, για το 2023 για μια εταιρεία που διαθέτει 10 λεωφορεία, το κόστος διαμορφώνεται όπως παρακάτω. Για τα πρώτα 5 λεωφορεία το κόστος είναι 700ευρώΧ5=3.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ενώ για το 6ο έως και το 10ο όχημα, εφαρμόζεται έκπτωση 15% ήτοι 595 ευρώΧ5=2.975 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Επομένως το συνολικό κόστος σε ετήσια βάση για μία εταιρεία με 10 οχήματα διαμορφώνεται στα 6.475 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

• Σε αντίστοιχο παράδειγμα με ταιρεία που διαθέτει άνω των 25 οχημάτων, η έκπτωση του 25% θα εφαρμόζεται μόνο από το 21ο όχημα και άνω.

Τέλος, σημειώνεται πως εντός της εβδομάδας θα λάβετε και τον επικαιροποιημένο κατάλογο για τα mini van «κάτω των 10 θέσεων». Για πληροφορίες σχετικά με την έκδοση των καρτών, και τη χρήση του πάρκινγκ, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο πάρκινγκ.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ