Ρόδος: Kαταδικάστηκαν οι γονείς που έθεσαν σε κίνδυνο τα 3 παιδιά τους

Ρόδος: Kαταδικάστηκαν οι γονείς που έθεσαν σε κίνδυνο τα 3 παιδιά τους

Ρόδος: Kαταδικάστηκαν οι γονείς που έθεσαν σε κίνδυνο τα 3 παιδιά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11861 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών για τα τρία ανήλικα παιδιά τους, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο αφήνοντάς τα μόνα και κλειδωμένα στο σπίτι τους που πήρε φωτιά, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε δύο αλλοδαπούς γονείς.

Πρόκειται για τον 42χρονο αλβανικής καταγωγής πατέρα και την 37χρονη συμπατριώτισσα και σύζυγό του, οι οποίοι δικάστηκαν προχθές για την υπόθεση αυτή μετά από έφεση που είχαν ασκήσει κατά της απόφασης που είχε λάβει το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) στις 14 Ιανουαρίου 2022 και με την οποία είχαν καταδικαστεί για έκθεση κατά συρροή από κοινού.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κάθε παιδί στον κάθε γονέα, δηλαδή συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή, έκαστος, την οποία ποινή διατήρησαν και στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων προχθές, τόσο ο 42χρονος πατέρας όσο και η 37χρονη μητέρα.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο πατέρας είχε ισχυριστεί ότι βρισκόνταν στη Λάρδο για δουλειά όταν συνέβη το περιστατικό ενώ η μητέρα ότι άφησε για λίγο τα παιδιά στο σπίτι να πάει στο σούπερ μάρκετ για ψώνια, ενώ είχε πει ότι τα είχε κλειδώσει προκειμένου να μη βγουν έξω και κινδυνεύσουν στο δρόμο.

Το περιστατικό είχε συμβεί την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 το απόγευμα, στο χωριό Αφάντου όπου διέμενε το ζευγάρι των αλλοδαπών με τα τρία ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 8, 6 και 3 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οικογένεια διέμενε σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου το οποίο και κλείδωσαν πριν φύγουν, αφήνοντας μόνα τους τα τρία τους παιδιά. Όταν τα παιδιά επιχείρησαν να προετοιμάσουν το γεύμα τους μόνα τους σε εστία υγραερίου, προκλήθηκε ανάφλεξη που οδήγησε πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς το διαμέρισμα που διέμεναν.

Εξαιτίας δε της πυρκαγιάς τα τρία ανήλικα παιδιά διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο ζωής, αφού λόγω του ότι το διαμέρισμα ήταν κλειδωμένο σε συνδυασμό με την απειρία και ανηλικότητά τους δεν μπορούσαν να διαφύγουν. Ευτυχώς οι γείτονες που αντιλήφθηκαν τη φωτιά αντέδρασαν άμεσα και έβγαλαν με ασφάλεια από το παράθυρο του κτηρίου τα παιδιά, ενώ ειδοποίησαν και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Δύο οχήματα της ΠΥΡ έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, καταφέρνοντας να θέσουν πολύ γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο η οποία απείλησε γειτονικά σπίτια. Ωστόσο, κατάφερε να κάψει ολοσχερώς το εσωτερικό της κατοικίας απ' όπου ξεκίνησε.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας