Ανάσταση στους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν φέτος οι Έλληνες

Ανάσταση στους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν φέτος οι Έλληνες

Ανάσταση στους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν φέτος οι Έλληνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3753 ΦΟΡΕΣ

Ανάσταση σε όλους τους παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς θα κάνουν οι Έλληνες φέτος χαρίζοντας υψηλές πληρότητες σε αυτούς, που θα ζήσουν μέρες του 2019, παρά τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, όπως παρατηρεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ταξιδιωτικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μεγάλη κινητικότητα του εγχώριου τουρισμού οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από 3 χρόνια η κανονικότητα επιστρέφει η κανονικότητα. Τα ξενοδοχεία είναι πλέον ανοικτά και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να οργανώσουν την προσφορά τους έγκαιρα.

Υψηλή ζήτηση για τα τουριστικά πακέτα των τουριστικών γραφείων

O κ. Τσιλίδης τονίζει ότι όλη αυτή η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων προφανώς δεν είναι από οργανωμένα ταξίδια γραφεία. Οι περισσότεροι κατευθύνονται στα εξοχικά και στα πατρικά σπίτια, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της FEDHATTA ο μέσος όρος πληρότητας σε ό,τι αφορά τα τουριστικά πακέτα στο εσωτερικό της χώρας ανέρχεται στο 85%, ενώ του εξωτερικού κυμαίνεται στο 75%.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το κόστος για διακοπές 4 ημερών μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείο εκκινεί αυτή την περίοδο από 220 ευρώ το άτομο και φτάνει και τα 520 ευρώ, ανάλογα τον προορισμό και την κατηγορία του καταλύματος. Για το θέμα του αυξημένου κόστους ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που κάνουν ένα ταξίδι ανά τρία χρόνια και κάποια άλλα που κάθε χρόνο ταξιδεύουν. "Υπάρχει ένα κοινό που μπορεί να ταξιδεύει και ένα που δεν μπορεί να ταξιδέψει. Πάντοτε υπήρχαν αυτά", σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

Πού θα πάνε οι Έλληνες το Πάσχα

Πρωταγωνιστής και φέτος την Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα. Σε επίπεδο εσωτερικού, τη μεγαλύτερη ζήτηση σημειώνουν το Ναύπλιο, η Καστοριά, η Πιερία, η Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, τα Ζαγοροχώρια αλλά και νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, τα Κύθηρα.

Όσον αφορά τους προορισμούς του εξωτερικού, οι Έλληνες προκρίνουν Ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, το Μπριζ αλλά και την Αμερική. Επιπλέον, τα Ιεροσόλυμα, η Κωνσταντινούπολη και η Αίγυπτος, λόγω των Πατριαρχείων τους, αποτελούν για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης των Ελλήνων, στο πλαίσιο του θρησκευτικού ιδεώδους .

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι τα οργανωμένα ταξίδια του εξωτερικού που διοργανώνουν τα τουριστικά γραφεία έχουν φτάσει το 75% του 2019, ενώ έχουν ανακάμψει και τα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πληρότητα των ανοικτών ξενοδοχείων των περισσότερων πασχαλινών προορισμών της χώρα θα κινηθεί την περίοδο του Πάσχα από 70% έως 90, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 100%.

 

Διαβάστε ακόμη

Ι.Βαρδακαστάνης: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά στη νέα εποχή

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Βραχνάς» η μη έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου

Άρχισε η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

2.793 ακίνητα της Ρόδου εγγεγραμμένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ, εθνικά θέματα και ΦΠΑ

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος για πρόεδρος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη