Μπαράζ διαρρήξεων και έφοδος στον καταυλισμό των Ρομά

Μπαράζ διαρρήξεων και έφοδος στον καταυλισμό των Ρομά

Μπαράζ διαρρήξεων και έφοδος στον καταυλισμό των Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1541 ΦΟΡΕΣ

Μπαράζ διαρρήξεων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της δυτικής πλευρά του νησιού της Ρόδου, από δράστες οι οποίοι μέσα σε ελάχιστη ώρα αφαιρούν χρήματα και τιμαλφή!

Μία τέτοια διάρρηξη σημειώθηκε προχθές βράδυ σε σπίτι στην Ιαλυσό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 60χρονος ιδιοκτήτης και η σύζυγός του χρειάστηκε να λείψουν για περίπου μία ώρα προχθές βράδυ από το διαμέρισμά τους που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

Όταν επέστρεψαν, περίπου στις 10.30 το βράδυ βρήκαν το τζάμι της μπαλκονόπορτάς τους σπασμένο και τα χρυσαφικά τους αξίας άνω των 5.000 ευρώ να έχουν κάνει «φτερά»!

Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, ενώ και στις 25 Απριλίου το πρωί σημειώθηκε μία άλλη διάρρηξη, αυτή τη φορά στο σπίτι ηλικιωμένου στη Σορωνή. Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από εκεί διάφορα τιμαλφή και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης από τους αστυνομικούς για τη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, έγινε συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων για τον εντοπισμό των δραστών.

Ήδη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την εξέταση τυχόν εμπλοκής Ρομά που προσήχθησαν χθες, μετά από έφοδο στον καταυλισμό στο Καρακόνερο, σε αξιόποινες πράξεις όπως οι κλοπές αυτές.

Πιο αναλυτικά, χθες νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Καρακόνερο Ρόδου για την πρόληψη - καταστολή της μικροεγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η οργάνωση της αστυνομικής δράσης έγινε από τη Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά (37) αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών (Ασφαλείας, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ.) παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης διατέθηκαν (14) αστυνομικά οχήματα με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:

• Ελέγχθησαν 134 άτομα και 35 οχήματα.
• Προσήχθησαν 25 άτομα.
• Συνελήφθησαν 6 άτομα για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
• Βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις εκ των οποίων 2 του Κ.Ο.Κ..

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας