17 μήνες φυλάκιση σε Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς

17 μήνες φυλάκιση σε Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς

17 μήνες φυλάκιση σε Ρομά για άσκοπους πυροβολισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 876 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 45χρονος Ρομά ο οποίος είχε συλληφθεί για άσκοπους πυροβολισμούς στην περιοχή των Κοσκινού, αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς εντοπίστηκαν στην κατοχή του ποσότητες κοκαΐνης και χασίς!

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που «βάραιναν» τον 45χρονο ήταν:
• Διακίνηση ναρκωτικών,
• Παράνομη κατοχή όπλου
• Παράνομη κατοχή φυσιγγίων
• Παράνομη κατοχή μαχαιριού
• Άσκοποι πυροβολισμοί

Χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, μετέτρεψε την κατηγορία για τα ναρκωτικά από κακούργημα, σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση (σε βαθμό πλημμελήματος) και επέβαλε στον 45χρονο για όλες τις πράξεις συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως είναι γνωστό, ο 45χρονος συνελήφθη όταν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κλήθηκαν για τους πυροβολισμούς και εντόπισαν τα ναρκωτικά.

Ωστόσο σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής, της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, φυσιγγίων και μαχαιριού αλλά και για άσκοπους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, στις 23 Αυγούστου 2020 το βράδυ, έγινε καταγγελία στην αστυνομία για πυροβολισμούς που ελάμβαναν χώρα στην περιοχή Κοσκινού.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που πήγαν να διερευνήσουν την καταγγελία, εντόπισαν τον 45χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν να κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια, 47 φυσίγγια, μαχαίρι με λάμα μήκους 13 εκατοστών, κοκαΐνη βάρους 6,1 γραμμαρίων αλλά και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,6 γραμμαρίων.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 45χρονου Ρομά, σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία και οπλοφορία καθώς και άσκοπους πυροβολισμούς και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Κατά την απολογία του ο 45χρονος είχε δηλώσει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών για περισσότερο από δέκα χρόνια, και πως διαθέτει επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων (scrap), την οποία «επισκέπτονται» διάφοροι επιτήδειοι, καθώς είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολα φυλάσσεται.

Έτσι γίνονταν και τις τελευταίες ημέρες πριν τη σύλληψη του, για αυτό και έριξε με το κυνηγετικό όπλο που διαθέτει, για να τους εκφοβίσει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 45χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας