Παραμένει η ποινή σε Ρομά που καταδικάστηκε για 14 διαρρήξεις

Παραμένει η ποινή σε Ρομά που καταδικάστηκε για 14 διαρρήξεις

Παραμένει η ποινή σε Ρομά που καταδικάστηκε για 14 διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6495 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, η έφεση που είχε ασκήσει 32χρονος Ρομά που έχει καταδικαστεί για την διάπραξη 14 διαρρήξεων και 4 απόπειρες διάρρηξης σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου!

Ο 32χρονος είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό στις 31 Ιανουαρίου 2020 από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου παραπέμφθηκε μετά τη σύλληψη του και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 300 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ την ημέρα και σε περίπτωση μη καταβολής ποινή φυλάκισης 300 ημερών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Κατά της απόφασης αυτής, παρά το γεγονός ότι ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, άσκησε έφεση η οποία και προχθές απορρίφθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων) ως ανυποστήρικτη. Ο 32χρονος Ρομά διατηρεί την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.


Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, ο 32χρονος είχε αναπτύξει αυτή του τη… δραστηριότητα σε χρονικό διάστημα μόλις 20 ημερών και είχε καταφέρει να αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας άνω των 68.000 ευρώ!


Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και όπως είχε προκύψει από επισταμένη έρευνα και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων καθώς και σκιαγράφηση του τρόπου ενέργειας (modus operandi) του δράστη, ο κατηγορούμενος κατά το τελευταίο εικοσαήμερο πριν τη σύλληψή του, ακλουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζε συστηματικά κατοικίες στην πόλη της Ρόδου.


Από τη μελέτη της εγκληματικής του δραστηριότητας είχαν εξιχνιαστεί συγκεκριμένα τέσσερις απόπειρες παραβίασης και δεκατέσσερις διαρρήξεις διαμερισμάτων-μονοκατοικιών απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση χρήματα, τιμαλφή-κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.


Υπολογίζεται ότι η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων αγγίζει τις 68.550 ευρώ.
Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και τον παρέπεμψε να δικαστεί –σύμφωνα και με το νέο ποινικό κώδικα- στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας