ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Τρεις Δωδεκανήσιοι ναυτικοί απωλέσθησαν κατά την πτώσιν ενός Αιγυπτιακού αεροπλάνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Τρεις Δωδεκανήσιοι ναυτικοί απωλέσθησαν κατά την πτώσιν ενός Αιγυπτιακού αεροπλάνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Τρεις Δωδεκανήσιοι ναυτικοί απωλέσθησαν κατά την πτώσιν ενός Αιγυπτιακού αεροπλάνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 28 Ιουλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3695

Τρεις Δωδεκανήσιοι ναυτικοί απωλέσθησαν κατά την πτώσιν ενός Αιγυπτιακού αεροπλάνου
ΒΟΜΒΑΗ, 29. Αεροπλάνον των Ηνωμένων Αραβικών Αερογραμμών τύπου «Κομήτης» του οποίου επέβαινον 60 άτομα εν οις οκτώ μέλη του πληρώματος εξηφανίσθη προχθές ολίγον προ της προσγειώσεώς του εις το αεροδρόμιον Σάντα Κρουζ της Βομβάης, ενώ εξετέλει πτήσιν εκ Τόκυο εις Κάιρον.
Μεταξύ των απολεσθέντων είναι και οι εξής Δωδεκανήσιοι:
Νικ. Κοντολεμάκης, εκ Κάσου, Ι. Μαυρομάτης εκ Λέρου και Μιχ. Παπακαμάκης εξ Αγίας Μαρίνης Κάσου.

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ Θ’ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ, (Του ανταποκριτού μας) - Ως ανεκοίνωσεν ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Καλογιάννης, το Συμβούλιον του ΕΟΤ απεφάσισε την ένταξιν της νήσου εις τα προγράμματά του και τον χαρακτηρισμόν της ως Τουριστικού τόπου. Σχετική πρότασις διά την έκδοσιν Βασιλικού Διατάγματος θα υποβληθή συντόμως. Εξ άλλου ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ηλιάσκος ανήγγειλεν ότι θα ανεγερθή τουριστικόν ξενοδοχείον κατά το 1964.

Η Ζωή και η Κίνησις των Άλλων Νήσων
ΚΑΛΥΜΝΟΣ, (Του ανταποκριτού μας) - Υπό του Δήμου του Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικών Σωματείων εστάλη τηλεγράφημα προς το υπουργείον Ναυτιλίας διά του οποίου ζητείται η πύκνωσις των προσεγγίσεων πλοίων εις Κάλυμνον.

ΛΕΡΟΣ, (Ιδ. ανταπόκρισις) - Σήμερον ευρίσκονται εις Λέρον 400 παραθερισταί.

ΚΩΣ, (Του ανταποκριτού μας) - Αφίκετο προερχόμενος εκ Παρισίων ο παλαιός συνεργάτης της «Ροδιακής» κ. Κώστας Ματθαίος όστις συνεχίζει από διετίας εις Γαλλίαν τας μεταπανεπιστημιακάς σπουδάς, τυχών προς τούτο υποτροφίας της Γαλλικής Κυβερνήσεως, λόγω του ότι εις το Πτυχίον της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης έλαβε τον βαθμόν άριστα. Ο Ματθαίος κατά την διάρκειάν της εις Γαλλίαν παραμονής του εφοίτησε αρχικώς εις την Νομικήν Σχολήν του Νανσύ (πρωτεύουσα της Λωραίνης) επιτυχών την λήψιν του διπλώματος ανωτάτων ευρωπαϊκών σπουδών του εν λόγω πανεπιστημίου συγράψας και διατριβήν υπό τον εξής τίτλον «η προστασία των ανηλίκων εναντίον των κινδύνων των προκληθέντων εκ των νέων τεχνικών μέσων διαδόσεως της σκέψεως». Η ως άνω διατριβή του κ. Ματθαίου ιδιαιτέρως επηνέθη υπό του περιφήμου Γάλλου Ποινικολόγου κ. Μαρκ Ανσέλ όστις υπήρξε και καθηγητής του΄του εις το Ινστιτούτον Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Παρισίων όπου ο τελευταίος εφοίτησε κατά το λήξαν σχολικόν έτος, ελθών πρώτος εις τας εξετάσεις του. Ο κ. Ματθαίος θα παραμείνη ενταύθα επί δύο εβδομάδας επιστρέφων και πάλιν εν Γαλλία προς συνέχισιν των σπουδών του προς λήψιν διπλώματος διδάκτορος.
Σ. ΠΙΣΣΑΡΗΣ

ΚΩΣ, (Του ανταποκριτού μας). Ο αθηναίος επιχειρηματίας του Κινηματογράφου «ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ» κ. Ντίνος Σταματόπουλος εμπνευσμένος από φίλαθλα αισθήματα διέθεσε τας εισπράξεις δύο παραστάσεων υπέρω της ενισχύσεως του ταμείου του Αθλητικού Συλλόγου Ανταγόρα. Η ευγενής αύτη πράξις του κ. Σταματόπουλου επαναληφθείσα και κατά το παρελθόν έτος διά τον αυτόν και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς τον τιμά και απέκτησε ούτος την συμπάθειαν της Κωακής Κοινωνίας.
Εν τω μεταξύ οι επιχειρηματίαι των Κινηματογράφων «Ορφεύς» και «Σπλέντιτ» προσεφέρθησαν να δώσουν ανά δύο παραστάσεις έκαστος υπέρ του ανταγόρα.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον