Συγκινήθηκαν οι Ροδίτες από την προσφορά της Κύπρου

Συγκινήθηκαν οι Ροδίτες από την προσφορά της Κύπρου

Συγκινήθηκαν οι Ροδίτες από την προσφορά της Κύπρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2490 ΦΟΡΕΣ

Ανακοινώθηκε χθες ότι πρόκειται να αναλάβει όλο το κόστος αναδάσωσης του νησιού

Με ιδιαίτερη συγκίνηση έγινε δεκτή χθες από τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες η ανακοίνωση ότι η Κύπρος αναλαμβάνει το κόστος αναδάσωσης του νησιού.

Η ανακοίνωση, που έγινε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστοδουλίδη, προκάλεσε αίσθηση στο νησί μας και αισθήματα ικανοποίησης και συγκίνησης.

Είναι άλλωστε γνωστοί οι δεσμοί που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Ρόδου, οι οποίοι επιβεβαιώνονται από τη χθεσινή ανακοίνωση.

Στο κόστος της αναδάσωσης, που είναι αρκετά μεγάλο, θα συμβάλουν οι επιχειρηματίες καθώς και οι πολίτες της Κύπρου. Πρόκειται πράγματι για μία σημαντική προσφορά.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φωτιές στη Ρόδο.

Υπήρξε άλλωστε μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους πολίτες και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, όπως είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, κάνοντας αναφορά στους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Όσον αφορά στην Ενέργεια και το Μεταναστευτικό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής, ούτως ώστε να οδηγηθούμε στην απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης για το Μεταναστευτικό.

Μητσοτάκης: «Η Κύπρος υπήρξε εξαρχής συμπαραστάτης μας στη μάχη με τις πυρκαγιές»
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η Κύπρος υπήρξε εξαρχής συμπαραστάτης μας στην μάχη με τις πυρκαγιές και ευχαρίστησε τον λαό της Κύπρου και σημείωσε ότι η στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων θα επιστεγαστεί με το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στο πρώτο συμβούλιο συνεργασίας στις 11 και 12 Οκτωβρίου και αυτό θα γίνει στην Ρόδο για να ευχαριστήσουμε και έμπρακτα για την απόφαση της Κύπρου να αναλάβει την αναδάσωση του νησιού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι βρίσκεται στην Κύπρο λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές του Ιουνίου που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνησή του και επανέλαβε ότι πλησιάζουμε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Αναφέρθηκε και στην ψήφο των αποδήμων λέγοντας ότι το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε αφορά και όσους ζουν στην Κύπρο και θα έχουν το δικαίωμα ψήφου. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά με μοναδικό μέλημά μας τον τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο.

«Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η παρουσία κατοχικού στρατού σε μία χώρα μέλος της ΕΕ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν σε απόλυτο συντονισμό να διεκδικούν μία δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ που ήταν είναι και θα παραμείνουν οδηγός μας.

Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η παρουσία κατοχικού στρατού σε μία χώρα μέλος της ΕΕ, σημείωσε και τόνισε ότι είναι εκτός ατζέντας κάθε διχοτομική σκέψη.

Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και για την εφαρμογή των συμπερασμάτων που πρόσφατου ευρωπαϊκού συμβουλίου, είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαφαινόμενη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων την οποία πρέπει να αγκαλιάσουμε αρκεί να είναι σταθερή και μη αναστρέψιμη. Δεν είμαστε αφελείς, πρόσθεσε.

(Πηγή: in.gr)

Διαβάστε ακόμη

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης