Οργή του κόσμου και πολιτική καταδίκη για τους βάνδαλους και υβριστές

Οργή του κόσμου και πολιτική καταδίκη για τους βάνδαλους και υβριστές

Οργή του κόσμου και πολιτική καταδίκη για τους βάνδαλους και υβριστές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2636 ΦΟΡΕΣ

Αναμένονται συλλήψεις και παραπομπή στη δικαιοσύνη

Στη συγκέντρωση προανακριτικού υλικού το οποίο θα περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την παραβίαση του κτηρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προχθές το απόγευμα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που έγινε στη Ρόδο, προχωράει η αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην ποινική δικογραφία θα υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία που αφορούν το περιστατικό αλλά και το αδίκημα της φθοράς δημόσιας και ξένης περιουσίας αλλά και άλλων αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί.


Η υπόθεση αφορά ομάδα ατόμων που προχθές το απόγευμα, μπήκαν στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παραβιάζοντας την είσοδό του καθώς επίσης και άλλης ομάδας που συγκεντρώθηκε έξω από την ιδιωτική επιχείρηση του δημάρχου της Ρόδου κου Αντώνη Καμπουράκη, φωνάζοντας συνθήματα κα προκαλώντας τεράστια αναστάτωση σε εκατοντάδες τουρίστες που βρίσκονταν εκεί.


Όπως έχει γίνει γνωστό, η αστυνομία ενεργώντας αυτεπάγγελτα -όπως οφείλει σε αυτές τις περιπτώσεις- προχωράει στον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας με την οποία θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.


Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να προσαχθούν ή και να συλληφθούν (ακόμη και στο πλαίσιο του αυτοφώρου) όλοι όσοι φέρονται να συμμετείχαν στην ενέργεια αυτή, και οι οποίοι υπολογίζονται περί τα πενήντα άτομα.
Οι έρευνες από την αστυνομία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Έντονη η αντίδραση του δημάρχου της Ρόδου
Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης αναφέρει για το περιστατικό:
«Στο πρώτο μήνυμά μου μετά το τέλος του πύρινου εφιάλτη στο νησί μας, μίλησα για «κερδοσκόπους της φωτιάς», οι οποίοι επιδιώκουν συνειδητά να μας διχάσουν, προκειμένου οι ίδιοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Γι’ αυτούς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.


Τα πρώτα αποτελέσματα τα είδαμε χθες(σ.σ. προχθές). Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τις εικόνες ντροπής που δυσφήμισαν τη Ρόδο μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τη στιγμή που παλεύει για να ανακάμψει. Διάρρηξη και βανδαλισμοί σε δημόσια κτήρια. Προπηλακισμοί υπαλλήλων ξενοδοχείου. Και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης μας, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του νησιού μας.


Μοναδική τους μέριμνα είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συντηρήσουν την ένταση. Αδιαφορούν πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες για την εικόνα της Ρόδου μας. Επιδιώκουν να καπηλευτούν το παράδειγμα προσφοράς κι αλληλεγγύης των εθελοντών του νησιού μας. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία κάθε Ροδίτισσας και κάθε Ροδίτη για το αύριο του τόπου μας. Το κάνουν για να αποκτήσουν ρόλο και υπόσταση και θεωρούν πως έτσι θα με πλήξουν πολιτικά.


Τους απαντώ: Δική μου μοναδική μέριμνα είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και να κλείσουμε τις πληγές μας. Να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας, να αναγεννήσουμε τα δάση μας και να ανασυγκροτήσουμε το νησί μας. Και μοναδικό μου καθήκον μαζί με όλους του πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το νησί μας, είναι να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι στην τοξικότητα, τη χυδαιότητα και τη μισαλλοδοξία.

Γι’ αυτό καλώ και όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις της Ρόδου να συστρατευτούν στην αποδοκιμασία συμπεριφορών και πρακτικών όχλου και στην απομόνωσή του. Δε χωρούν εδώ μισόλογα και πρέπει όλοι να πάρουν καθαρή θέση. Υπάρχουν διεκδικητές της θέσης του δημάρχου και δεν έχουν βρει μια λέξη για να καταδικάσουν αυτά που έγιναν. Έτσι ονειρεύονται τη Ρόδο; Έτσι θα ανορθώσουν τον τουρισμό; Με χάος, ανομία και χυδαιότητες;


Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες ξέρουμε πως το όπλο μας είναι οι αρετές μας. «Άνθρωποι ήπιοι, φιλότιμοι, εργατικοί, με χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά, που τη δείξαμε και στις μέρες της πυρκαγιάς. Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία χτίσαμε το τουριστικό μας θαύμα. Και πάνω στην ίδια βάση μπορούμε να το ξανακάνουμε, για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές. Οι αρετές μας είναι αυτές που μας κάνουν περήφανους και με αυτές θα κερδίσουμε ενωμένοι το αύριο της Ρόδου μας.

Γ. Υψηλάντης, εκπρόσωπος Τύπου περιφέρειας: «Ο εθελοντισμός έγινε όχημα για κακοποιά στοιχεία»
Μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο εκπρόσωπος Τύπου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Υψηλάντης, χαρακτήρισε «πολιτικά υποκινούμενη την εκμετάλλευση του εθελοντικού κινήματος, τονίζοντας ότι ο εθελοντισμός μετατράπηκε σε «όχημα» για κάθε κακοποιό στοιχείο που έδρασε με τρόπο παραβατικό, με τρόπο που αμαυρώνει και ακυρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που οι εθελοντές επέδειξαν τις μέρες που η φωτιά σάρωνε το νησί.


Ο κ. Υψηλάντης οργισμένος για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της πόλης, όταν ο όχλος βρέθηκε στο κτήίριο της Περιφέρειας και στο ξενοδοχείο του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, έκανε λόγο για αθλιότητα, πλιάτσικο και τραμπουκισμούς στο κυνήγι της προπαγάνδας για πολιτικό κέρδος, στο πλαίσιο μιας πολιτικής χειραγώγησης, από πολιτικούς χώρους και ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν το εθελοντικό κίνημα, επιδιώκοντας κάποιοι να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.


«Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολιτικά απαίδευτοι ή προβοκάτορες», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό ούτε τυχαία έγινε, ούτε αυθόρμητα. Έδωσαν πεδίο σε ακραίους πολιτικούς χώρους και κατάφεραν να αμαυρώσουν το κίνημα εθελοντισμού.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υποστήριξε ότι αυτοί οι άνθρωποι «προσπάθησαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στην οικονομική ζωή του τόπου, μεγαλύτερη από αυτή που προκάλεσε η φωτιά. Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, χωρίς να έχουν καταλάβει τι σημαίνει πολιτική και τι σημαίνει ανάληψη ευθύνης. Εδώ είμαστε να τους αντιμετωπίσουμε αν έχουν πολιτικές προτάσεις και να αποδείξουμε τις λαθεμένες πολιτικές πρακτικές τους. Να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν και οικονομικά τη Ρόδο», είπε χαρακτηριστικά.


«Μία αθλιότητα, ένα πλιάτσικο σε ένα δημόσιο κτήριο που δεν αρμόζει σε κανέναν. Νιώθω οργή γιατί από χθες το βράδυ κάποιοι ψελλίζουν ότι “δεν είπαμε και έτσι!”. Αυτοί που το λένε αυτό, είτε αφελείς είναι, είτε προβοκάτορες. Αυτοί το έχτισαν αυτό, στο κυνήγι της προπαγάνδας για πολιτικό κέρδος, στο πλαίσιο μιας πολιτικής χειραγώγησης του εθελοντισμού.

Αυτό ούτε τυχαία έγινε, ούτε αυθόρμητα. Θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει πολιτική και τι σημαίνει ανάληψη ευθύνης. Ας έρθουν όλοι αυτοί οι λεβέντες στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για να κάνουμε πολιτική συζήτηση» ανέφερε ο κ. Υψηλάντης, ενώ αναφέρθηκε και στις ύβρεις που ορισμένοι εκτόξευσαν κατά του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.


«Είναι απαράδεκτο και χυδαίο αυτό που έγινε. Ο δΔήμαρχος Ρόδου, ο πολιτικός Αντώνης Καμπουράκης, μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει . Όπως είναι και ο άνθρωπος Αντώνης Καμπουράκης που έχει οικογένεια, σύζυγο και παιδιά και μόνο ντροπή προκαλεί αυτό που έκαναν, να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα στο ξενοδοχείο του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών», είπε καταλήγοντας ο κ. Υψηλάντης.

Καταδικάζει η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου
Με ανακοίνωσή της, η ΕΞΡ καταδικάζει απερίφραστα τα έκτροπα που συνέβη σαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Ρόδου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών μας. Στην ανακοίνωση επισημαίνει: «Μία συγκέντρωση πολιτών εξελίχθηκε σε όχλο, με τη διάρρηξη και τους βανδαλισμός στο κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και τους προπηλακισμούς εργαζομένων μπροστά από ξενοδοχείο της οικογένειας του δημάρχου Ρόδου.


Είναι σαφές πως την ώρα που προσπαθούμε να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας που είναι το θεμέλιο της τοπικής οικονομίας μας, κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια. Δημιουργούν εικόνες διχασμού και ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου και είναι το μόνο που δεν χρειάζεται η Ρόδος μας αυτή τη στιγμή, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της μετά την πρωτοφανή πυρκαγιά που μας έπληξε.


Η τοξικότητα, το μίσος και η χυδαιότητα δεν έχουν θέση στη Ρόδο που αξίζουμε και θέλουμε. Και είναι ευθύνη όλων μας, πρωτίστως ως απλών Ροδιτών πολιτών, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη επεισοδίων αναρχίας και χάους στο νησί μας, όπως δυστυχώς συνέβη χθες βράδυ. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους φορείς της Ρόδου σε συστράτευση για να προστατεύσουμε την ομαλότητα και την τάξη στο νησί μας»

Καταδίκη επεισοδίων από τον Νίκο Γερονικόλα
Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας και η παράταξή του «Αρχή Οργάνωσης» συνολικά, καταδικάζουν την εκτροπή από την ομαλότητα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής, αρχικά ειρηνικής, διαμαρτυρίας των εθελοντών κι επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:


Καταδικάζουμε τις χυδαίες ύβρεις που ακούστηκαν για το πρόσωπο του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη. Η άσκηση κριτικής είναι ζητούμενη από όλες τις πλευρές, ωστόσο οι χυδαίες ύβρεις, οι φραστικές επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού του ξενοδοχείου Mediterranean, οι φθορές που προκλήθηκαν στην ξενοδοχειακή επιχείρηση, όπως και στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν συνιστούν διαμαρτυρία, ούτε δημόσιο διάλογο και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζουν τη θέληση των εθελοντών που βρέθηκαν χθες στην ιστορική πλατεία του νησιού μας.

Β. Καλοπήτας: Καταδικάζουμε τις βίαιες συμπεριφορές που αμαύρωσαν
τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την προσφορά των εθελοντών
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Βάιος Καλοπήτας και τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τη Ρόδο» καταδικάζουν τις βίαιες συμπεριφορές μεμονωμένων διαδηλωτών που αμαύρωσαν το νόημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την καταστροφική πυρκαγιά και την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών.


Τα καταδικαστέα επεισόδια δεν μπορούν να ακυρώσουν το κύμα αλληλεγγύης των προηγούμενων ημερών στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες Ροδίτισσες και Ροδίτες.
Στεκόμαστε ως παράταξη στο πλευρό των χιλιάδων εθελοντών με κοινό σκοπό την ανοικοδόμηση της Ρόδου σε όλα τα επίπεδα και την επούλωση των πληγών της από τις καταστροφικές πυρκαγιές.


Στην πορεία διαμαρτυρίας της Τρίτης στην οποία συμμετείχαμε ως πολίτες που πονάνε για τον τόπο τους, είδαμε τους εθελοντές να διαμαρτύρονται ειρηνικά και να ζητούν το αυτονόητο για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Η εικόνα αυτή δεν μπορεί να αλλοιωθεί από τη συμπεριφορά όσων προκάλεσαν τα επεισόδια.
Στην επικείμενη προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης η όποια αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνει με πολιτικά και μόνο κριτήρια, με την κατάθεση προτάσεων και επιχειρημάτων, μακριά από συμπεριφορές πεζοδρομίου που δεν έχουν σχέση με τη φιλόξενη Ρόδο.

Ο πρόεδρος των Αφάντου
Σε δήλωσή του ο κοινοτάρχης Αφάντου κος Γιώργος Μπακίρης αναφέρει: «Από την τραγική αυτή εμπειρία που βιώσαμε όλοι μας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της φωτιάς και την μεγάλη θλίψη που νιώσαμε για τις καταστροφικές συνέπειες της στο φυσικό περιβάλλον και τον πλούτο του νησιού μας, αναδείχθηκε η αξία και η σημασία του εθελοντικού κινήματος στην Ρόδο.


Ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης το οποίο συγκλόνισε όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο κάνοντας όλο τον κόσμο ανά την υφήλιο να υποκλιθεί στο μεγαλείο και στην ψυχή του Ροδίτη εθελοντή και της Ροδίτισσας εθελόντριας μέσα από μαρτυρίες γεμάτες ευγνωμοσύνη και ένα τεράστιο κύμα αγάπης και αφοσίωσης για τον Ροδιακό λαό που αφήνει σίγουρα μία τεράστια παρακαταθήκη μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία.


Δυστυχώς όμως χθες (σ.σ. προχθές), γίναμε μάρτυρες μιας άλλης ανθρώπινης στάσης ακραίων και αποτρόπαιων συμπεριφορών και εικόνων ντροπής από ομάδες διαδηλωτών οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του εθελοντισμού, πολιτικά υποκινούμενοι από συγκεκριμένα κέντρα, επιδίωξαν να καπηλευτούν το παράδειγμα προσφοράς κι αλληλεγγύης των εθελοντών του νησιού μας και με υβριστικά συνθήματα, τραμπουκισμούς και επιθέσεις στο κτήριο της Περιφέρειας προσπάθησαν μπροστά στα βλέμματα χιλιάδων

επισκεπτών, αδιαφορώντας πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες δυσφήμησης για την εικόνα του νησιού μας, να θίξουν, να συκοφαντήσουν και να διασύρουν την προσωπικότητα και το ηθικό κύρος του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη με στόχο να τον πλήξουν πολιτικά δυσφημίζοντας ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο το τουριστικό μας προϊόν σε μια χρονική στιγμή που γίνεται τεράστια προσπάθεια να ανακάμψει και να μπει σε κανονικότητα ο τουρισμός στο νησί μας.


Καταδικάζω απερίφραστα και απόλυτα όλες αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις χάους και αναρχίας αλλά και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες και στάσεις τοξικότητας, χυδαιότητας και μισαλλοδοξίας απ’ όπου και αν προέρχονται και συστρατεύομαι στην αποδοκιμασία παραβατικών συμπεριφορών και πρακτικών όχλου και στην απομόνωσή τους.
Τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν και δεν αξίζουν στη Ρόδο που ονειρευόμαστε.».

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»