ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Εις αναγνώρισιν της τουριστικής συνεργασίας, τελετή προς τιμήν της Δανίας

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Εις αναγνώρισιν της τουριστικής συνεργασίας, τελετή προς τιμήν της Δανίας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Εις αναγνώρισιν της τουριστικής συνεργασίας, τελετή προς τιμήν της Δανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 503 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 6 Αυγούστου 1963
Αριθ. Φύλλου 3702

ΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ
Διευθυντής θα ανακηρυχθή Επίτιμος Δημότης
ΧΟΡΟΙ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ, ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ
Την εσπέραν του προσεχούς Σαββάτου κατά την διάρκειαν εορταστικών εκδηλώσεων εις την κοινότητα Καλυθιών Ρόδου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια πινακίδος οδού αφιερωμένης εις την Δανίαν και θα ανακηρυχθή Επίτιμος δημότης εκ των Διευθυντών του Μεγάλου Γαλλικού Πρακτορείου ΙΡΜΑ.

Το σχετικόν πρόγραμμα κατηρτίσθη υπό των εκπροσώπων του πρακτορείου «Άτλας» της Ρόδου, το οποίον συνεργάζεται με το Δανικόν πρακτορείον.

Μεταξύ άλλων, αφού γίνη υποδοχή του Διευθυντού κ. Τέμλερ ο οποίος θα ανακηρυχθή Επίτιμος δημότης, καθώς και του Νομάρχου και των λοιπών αρχών που προσεκλήθησαν, θα λάβουν χώραν αι συνήθεις εκδηλώσεις της Εορτής του κρασιού.

Κατά την διάρκειαν αυτών θα προσφερθούν φρούτα και εντόπιος οίνος εις τους Δανούς επισκέπτας και τους επισήμους, ενώ το μπαλέττο εκ νέων των Καλυθιών φέρον τοπικάς ενδυμασίας, θα παρουσιάση Δωδεκανησιακούς χορούς.
Μετά ταύτα θα γίνη η τελετή της επιδόσεως περγαμηνής εις τον κ. Τέμλερ, εκ μέρους της Κοινότητος, με αναγεγραμμένον το ψήφισμα της ανακηρύξεως του εις Επίτιμον Δημότην.

Σημειωτέον ότι από της ανοίξεως εφέτος επισκέπτονται την κοινότητα Καλυθιών άπαξ της εβδομάδος 80 Δανοί τουρίσται, οι οποίοι μετέχουν εις το καλούμενον «Φεστιβάλ του Κρασιού». Το γεγονός αυτό εξετιμήθη ιδιαιτέρως από όλους τους κατοίκους οι οποίοι κατόπιν τούτου συνετέλεσαν εις την λήψιν της αποφάσεως του κοινοτικού Συμβουλίου διά την απονομήν τιμής εις τον κ. Τέμλερ και εις την μακρυνήν και φίλην χώραν της Δανίας.

22 ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΕΝΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
9 ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΠΛΕΟΥΝ ΑΥΡΙΟΝ
Εικοσιδύο κατάπλοι τουριστικών σκαφών θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκειαν της αρξαμένης εβδομάδος εις την Ρόδον, διά των αναμενομένων δέ πλοίων υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν την Ρόδον άνω των 7.000 ξένων περιηγητών.
Αξιοσημείωτον είναι το γεγονός ότι την Τετάρτην θα καταπλεύσουν ταυτοχρόνως εις τα ροδιακά ύδατα εννέα τουριστικά σκάφη.

Χθες κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα το ρουμανικόν Τρανσυλβάνια. Εξ άλλου αναμένονται σήμερον τα Στέλβιο, Ριβιέρα, Δήλος και Ρομάντικα. Αύριον τα Αγαμέμνων, Στέλλα Σολλάρις, Άντες, Σεμίραμις, Αιγαίον, Ελλάς, Ρόδος, Πήγασος και Ερμής, την Πέμπτην τα Αχιλλεύς, Ισμίρ και Άντανα, την Παρασκευήν το Δήλος, το Σάββατον το Γεντίστβο και Κρήτη και την Κυριακήν τα Στέλλα Μάρις και Ερμής.

ΑΦΙΚΕΤΟ ΧΘΕΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ κ. ΚΑΡΑΜΠΟΤΣΟΣ
Αφίκετο χθες εις την Ρόδον ο Γενικός Επιθεωρητής Διοικήσεως κ. Καραμπότσος, διά την τακτικήν ετησίαν επιθεώρησιν της Νομαρχίας. Τον κ. Επιθεωρητήν υπεδέχθη εις τον αερολιμένα ο Νομάρχης κ. Ιωάννου, μετά την κάθοδον δέ εις την πόλιν, κατά την διάρκειαν συνεργασίας ενημερώθη ο κ. Καραμπότσος παρά του κ. Νομάρχου επί ποικίλων Δωδεκανησιακών ζητημάτων. Ο κ. Επιθεωρητής θα παραμείνη εις Ρόδον επί μίαν περίπου εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον