17 κλοπές και διαρρήξεις διέπραξαν σε είκοσι μέρες τρεις Ρομά!

17 κλοπές και διαρρήξεις διέπραξαν σε είκοσι μέρες τρεις Ρομά!

17 κλοπές και διαρρήξεις διέπραξαν σε είκοσι μέρες τρεις Ρομά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2414 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 17 κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορα καταλύματα χωριών της Ρόδου κατηγορούνται ότι διέπραξαν μέσα σε είκοσι ημέρες, τρεις Ρομά αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας άνω των 50.000 ευρώ!

Ήδη στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται ένας 18χρονος ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ εμπλέκονται ένας 16χρονος Ρομά και ένας ακόμη ομόφυλοός τους, τα στοιχεία του οποίου και διερευνώνται.

Μάλιστα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία, χθες το μεσημέρι ο 18χρονος Ρομά προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Ο 18χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο Παρασκευή, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει στον ανακριτή Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι τρεις δράστες φέρονται να είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης και μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε τρεις διαφορετικές «καβάτζες» τις οποίες και υπέδειξε στους αστυνομικούς ο 18χρονος συλληφθείς.

Οι συνολικά δεκαεφτά περιπτώσεις κλοπής που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία έγιναν το χρονικό διάστημα από τις 17 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου 2023 στις περιοχές Κολύμπια – Αφάντου – Φαληράκι – Παραδείσι, αντικειμένων και χρημάτων. Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στις 50.000 ευρώ!

Πιο αναλυτικά, όπως εξακριβώθηκε έπειτα από μεθοδική και επισταμένη αστυνομική έρευνα, οι τρεις Ρομά στόχευαν δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων στις παραπάνω περιοχές, όπου και μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Εκεί, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων τα παραβίαζαν (τα καταλύματα) και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, τιμαλφή καθώς και κουτιά ασφάλειας με το περιεχόμενό τους.

Προχθές, σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 18χρονος, ο οποίος εξεταζόμενος υπέδειξε τρία σημεία «καβάτζες» όπου απέκρυπτε με τους συνεργούς του τα κλοπιμαία, ενώ παράλληλα βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Τα κλοπιμαία και το όχημα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 18χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας