Καταδικάστηκε σε 6 μήνες για την κλοπή 300 ευρώ

Καταδικάστηκε σε 6 μήνες για την κλοπή 300 ευρώ

Καταδικάστηκε σε 6 μήνες για την κλοπή 300 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1827 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 50χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής που αφαίρεσε 300 ευρώ από το κατάστημα του πρώην αφεντικού του στη Λίνδο.

Η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι και ο αλλοδαπός ενώπιον του δικαστηρίου παραδέχτηκε την πράξη του (προανακριτικά το είχε αρνηθεί) , δηλώνοντας μετανιωμένος, ενώ ζήτησε συγγνώμη και προσφέρθηκε να καταβάλει το ποσό.

Τελικά ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.
Συνήγορος υπεράσπισης για τον αλλοδαπό παραστάθηκε η κα. Ειρήνη Τριανταφυλλίδου και για τον επιχειρηματία προς υποστήριξη της κατηγορίας ο κ. Δήμος Μουτάφης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου το πρωί όταν υπάλληλος σε επιχείρηση της Λίνδου ενημέρωσε τον 28χρονο ιδιοκτήτη ότι έλειπε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Σε έλεγχο που έγινε στη συνέχεια στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει η επιχείρηση, ο 28χρονος είδε τον 50χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής να αφαιρεί τα χρήματα.

Ο αλλοδαπός είχε μεταβεί στην επιχείρηση το προηγούμενο βράδυ (7 Αυγούστου) και αφαίρεσε τα χρήματα. Μάλιστα όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία που έκανε ακολούθως στην αστυνομία ο 28χρονος, γνώριζε καλά τον 50χρονο Αλβανό καθώς εργαζόταν στην επιχείρηση του για αρκετά χρόνια.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί του Τμήματος Νότιας Ρόδου εντόπισαν και συνέλαβαν στις 8 Αυγούστου το βράδυ τον 50χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για κλοπή παραπέμφθηκε προχθές το μεσημέρι να δικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Ωστόσο τελικά η δίκη αναβλήθηκε για χθες το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξεταζόμενος προανακριτικά ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος, αρνήθηκε ότι είναι αυτός που αφαίρεσε τα χρήματα, δηλώνοντας επίσης πως δεν γνωρίζει πώς και γιατί φαίνεται ο ίδιος στην κάμερα, ενώ χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης παραδέχτηκε την πράξη του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας