Τεράστια η προβολή και η ανάδειξη της Ρόδου μέσω του Festival of Speed τον Σεπτέμβριο!

Τεράστια η προβολή και η ανάδειξη της Ρόδου μέσω του Festival of Speed τον Σεπτέμβριο!

Τεράστια η προβολή και η ανάδειξη της Ρόδου μέσω του Festival of Speed τον Σεπτέμβριο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1099 ΦΟΡΕΣ

Για έκτη χρονιά η Ρόδος θα φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο το Festival of Speed με τη Speed Sector, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες κατοίκους του νησιού και φυσικά τους τουρίστες να θαυμάσουν από κοντά γρήγορα αυτοκίνητα από άλλον… πλανήτη.

Από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις αλλά και αγώνας στην πόλη, που δίνουν στη Ρόδο αυτό το «χρώμα» της μοναδικότητας και σ’ αυτό το επίπεδο. Χθες το πρωί στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχείου έγινε η συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να φιλοξενηθεί όπως πρέπει και με ασφάλεια πάνω απ’ όλα, αυτό το γεγονός.

Μετά το τέλος της πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας γι’ αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο Νίκος Νικολής (αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού), ο Κώστας Ταρασλιάς (αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Επικοινωνίας), ο Τέρης Χατζηιωάννου (πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ), ο Αντώνης Αρφαράς (αντιπρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ), ο Διονύσης Τσιλιγκίρης (διευθυντής ΠΡΟΤΟΥΡ), ο Τάσος Αρνάς (πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αυτοκίνησης) και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής).

Κώστας Ταρασλιάς: «Αυτή η διοργάνωση αυτοκινήτου που γίνεται για έκτη χρονιά έχει την απόλυτη στήριξη του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη. Χαίρομαι που όλοι αντιλαμβάνονται πως τα μεγάλα γεγονότα αποτελούν μέρος της πολιτικής του, διότι η πόλη της Ρόδου, μία εμβληματική πόλη, ένα διεθνές brand name, πρέπει να έχει τις αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Αυτές μπορούν να την ανεβάσουν περισσότερο, όχι μόνο στα μάτια των τουριστών, αλλά και όσον αφορά τις δυνατότητές της γενικότερα. Στο παρελθόν στην πόλη μας πραγματοποιούνταν αγώνες ταχύτητος, και τώρα δεν στηρίζουμε απλώς… λεκτικά, αλλά ο δήμος αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα γεγονότα είναι πολύ σημαντικά. Είναι κοντά οι υπηρεσίες του δήμου, ο ΔΟΠΑΡ, ο ΠΡΟΤΟΥΡ και κυρίως η ΔΕΡΜΑΕ, γι’ αυτό έμπρακτά ο Αντώνης Καμπουράκης θέλει να προωθήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόγραμμα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Στηρίζουμε έτσι τις διοργανώσεις που μας φέρνουν στο μυαλό τη Ρόδο μιας άλλης εποχής, όταν ήταν στο επίκεντρο των μεγάλων γεγονότων».

Τέρης Χατζηιωάννου: «Όλοι αντιλαμβάνονται τα οφέλη μιας πολύ μεγάλης διοργάνωσης που θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν της Ρόδου. Βεβαίως έχουμε αλλάξει εποχή και περνάμε σ’ αυτή της ασφάλειας και οι συγκεκριμένες εικόνες που θα καταγραφούν στο ιστορικό κέντρο είναι ένα εργαλείο που έχει να κάνει με την ανάδειξη του τουρισμού και παραγωγικού ιστού. Έτσι, μετέχουν όλοι οι φορείς του δήμου και οι εταιρίες που έχουν δυνατότητα να προμοτάρουν το παγκόσμιο τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Θυμίζουμε ότι η Ρόδος είναι ανάμεσα στις εκατό δημοφιλέστερες τουριστικές πόλεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι απλώς η επίδειξη και η ταχύτητα, αλλά και η επισκεψιμότητα στην πόλη και η δυνατότητα να δουν όλοι από κοντά τα αυτοκίνητα. Γι’ αυτό στο πρόγραμμα έχουμε επίσκεψη στο Νότια Ρόδο, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να βγάλουν μοναδικές φωτογραφίες με τα εξαιρετικά αυτοκίνητα.

Θέλω και δημόσια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σ’ όλους τους συναδέλφους, αντιδημάρχους, προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και ιδιαιτέρως τη ΔΕΡΜΑΕ και στο πρόσωπο του δημάρχου τον Αντώνη Αρφαρά, διότι στηρίζουμε ως έναν άξονα όλο αυτό που έχει να κάνει με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και με το παραγωγικό μοντέλο αυτού του τόπου».

Αντώνης Αρφαράς: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από τη σημερινή συνάντηση για τη διοργάνωση ενός γεγονότος που διαφημίζει και προβάλλει τη Ρόδο μας. Σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΔΕΡΜΑΕ τείνει χείρα συνεργασίας κι αρωγής σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Η Ρόδος ακτινοβολεί όπως ιστορικά γνωρίζουμε όλοι μας από το πρόσφατο κι απώτερο παρελθόν.

Η Ρόδος είναι ακτινοβολούσα, είναι ηλιούσα. Αυτή τη λάμψη της Ρόδου έχουμε υποχρέωση και ιστορική βαριά κληρονομιά να τη συνεχίσουμε. Με ανοιχτές αγκάλες συνδράμουμε τα μέγιστα και με ιδιαίτερη θέρμη υποδεχτήκαμε την πρόταση της διοργάνωσης με σκοπό να δώσουμε ένα θέαμα στον κόσμο και να γίνει γνωστή η Ρόδος μ’ αυτόν τον τρόπο στα πέρατα της οικουμένης. Στη Ρόδο έχουμε μία μοναδικότητα κι αυτό οφείλεται στους διοργανωτές που μοχθούν και προσπαθούν, γι’ αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων».


Νίκος Νικολής: «Το αθλητικό αυτό γεγονός αποτελεί ένα τουριστικό προϊόν που έχει να επιδείξει η Ρόδος, διότι μ’ αυτό γίνεται διαφήμιση σ’ όλο τον κόσμο. Στόχος του Γιώργου Χατζημάρκου και της περιφερειακής αρχής για τη διοργάνωση που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, είναι να γίνει ετήσιος θεσμός, να μεγαλώνει και να γιγαντώνεται κάθε χρόνο και να φτάσουμε η Ρόδος να διαφημίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευχαριστώ τη Speed Sector με τον εκπρόσωπό της, τον Γιώργο τον Πετρόπουλο κι όλους τους συνεργάτες του. Κάθε χρόνια θα ‘μαστε δίπλα σας κι όσο μπορούμε καλύτερα οικονομικά, γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος, ώστε να ενισχυθεί η διοργάνωση. Καλή επιτυχία και για φέτος».


Τάσος Αρνάς: «Ως πρόεδρος του Ροδιακού Ομίλου Αυτοκίνησης είμαι πολύ ευχαριστημένος που συσπειρωνόμαστε για έναν σκοπό. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου τον Γιώργο Πετρόπουλο, τον Νίκο Πουλιού, τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου. Το κύριο «μενού» είναι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 5 η ώρα, όταν και θα έχουμε έναν αγώνα μοναδικό για την Ελλάδα, γι’ αυτό κι ευχαριστώ την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος που δίνει τη δυνατότητα να γίνει αυτό στο νησί. Η Ρόδος είναι άλλωστε πολύ γνωστή τουριστικά, απλώς με την Speed Sector και τ’ αυτοκίνητα αυτά ομορφαίνουν όλες οι εκδηλώσεις και πρέπει όλο αυτό να γίνει θεσμός κι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο νησί.

Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και τους αντιδημάρχους, όπως και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ. Εύχομαι να δω πολύ κόσμο κι αυτή τη χρονιά».


Κώστας Χατζηχριστοδούλου: «Ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κι εκπρόσωπος της Speed Sector θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό που έγινε σήμερα, ώστε μετά από έξι χρόνια να ξαναβρεθούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το λαοφιλέστερο event του νησιού κι αυτό αποδεικνύεται, γιατί ο κόσμος γεμίζει κάθε χρόνο το Μαντράκι, θυμίζοντας άλλες εποχές. Χαίρομαι γιατί το Festival of Speed αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ώστε να βγει μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν στα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες.

Ευχαριστώ την περιφέρεια που πίστεψε από την αρχή σ’ αυτό το πολύ ιδιαίτερο για την Ελλάδα εγχείρημα. Για τη Ρόδο όχι βέβαια τόσο πολύ ιδιαίτερο, γιατί ήταν η «μέκκα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ωραίες εικόνες από το παρελθόν. Έτσι, βάζουμε ένα λιθαράκι για να τις επαναφέρουμε και να τις θυμίσουμε. Ευχαριστώ επίσης τον Νίκο Νικολή που ανταποκρίθηκε αμέσως αλλά και τον δήμο με τους αντιδημάρχους που είχαμε αυτή τη συνάντηση. Ευχαριστώ τα μέλη μας, γιατί πραγματικά υπάρχουν συμμετέχοντες για έκτη συνεχόμενη φορά. Υπήρχαν επίσης μέλη που για δικούς τους λόγους δεν θ’ ακολουθούσαν, αλλά μετά τα γεγονότα με τις πυρκαγιές, ήρθαν και θα είναι δω, για να στηρίξουν το νησί και τη διοργάνωση. Είναι καλό που εξελισσόμαστε συνεχώς όπως και η τεχνολογία και τα μοντέλα αυτοκινήτων, οπότε συνεχώς θα έχουμε να παρουσιάζουμε καινούρια πράγματα στο κοινό».


Διονύσης Τσιλιγκίρης: «Για εμάς η Speed Sector είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, μία κορωνίδα στην τουριστική προβολή του νησιού από μία διοργάνωση που διανύει τον έκτο της χρόνο κι έχει λαμπρό μέλλον. Τα επόμενα χρόνια θα πάμε σε πιο σπουδαίες διοργανώσεις, όπως το Festival of Speed που το περιμένει ο κόσμος και οι tour operators. Μπορούμε πάνω σ’ αυτή την εκδήλωση να χτίσουμε ένα μέλλον για το συγκεκριμένο δεκαήμερο, σε μία περίοδο του καλοκαιριού που περνάμε από τις οικογένειες σε ανθρώπους μεσαίας και μεγαλύτερης ηλικίας. Στηρίζουμε με κάθε μέσο τη διοργάνωση κι ευχαριστώ τους διοργανωτές που έχουν αναδείξει αυτό το γεγονός σε μία πολύ ποιοτική και λαμπρή εκδήλωση υψηλού επιπέδου.»

Διαβάστε ακόμη

Προετοιμασίες για το διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας «Rodos Cup 2024»

Αξιόλογη η παρουσία του Ροδήλιου στο Πανελλήνιο των Χανίων

Συνεχής ανοδική πορεία για τους Δημήτρη Καλιόζη και Γιάννη Καρδούλια

Εξαιρετική με την 4η θέση του αποκλεισμού στο όμνιουμ η Ειρήνη Παπαδημητρίου-Σταμπόρη

Συνεχίζονται οι διακρίσεις του ΑΟ Σταματίου στα Πανελλήνια του στίβου

Χωρίς… φρένα η Dodekanisos Seaways στο Εργασιακό!

Διαγόρας: Έως και δέκα μεταγραφές…

Φράνσις Οκόρο: «Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν με τον Κολοσσό H Hotels Collection»