Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους 84 παράνομα διαμένοντες σε ξενοδοχείο της Ρόδου

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος  για τους 84 παράνομα διαμένοντες σε ξενοδοχείο της Ρόδου

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους 84 παράνομα διαμένοντες σε ξενοδοχείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3590 ΦΟΡΕΣ

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν χθες από την Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος των δύο αλλοδαπών υπαλλήλων και του 46χρονου ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Ρόδο, στο οποίο βρέθηκαν να διαμένουν 84 αλλοδαποί, παράνομα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Γιάννη Χριστοδούλου, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκαν διώξεις για:

• Εγκληματική οργάνωση

• Διευκόλυνση και παροχή καταλύματος με σκοπό την απόκρυψη

• Παράνομη είσοδο στη χώρα (για τον 47χρονο αλλοδαπό από την Παλαιστίνη)

•Αντίσταση κατά της Αρχής (για τον 33χρονο από το Κονγκό)

Μετά την άσκηση των διώξεων οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν στην ανάκριση απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα 28 Αυγούστου. Και οι τρεις άνδρες που αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, κρατούνται προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσουν στην ανακρίτρια Ρόδου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος ιδιοκτήτης φέρεται να επισημαίνει ότι όλοι οι πελάτες στο κατάλυμά του, για την κράτηση του δωματίου τους είχαν επιδείξει δελτία ασύλου, τα οποία προφανώς δεν μπορούσε και δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει αν ήταν πλαστά ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση και οι τρεις εμπλεκόμενοι θα δώσουν αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση, την προσεχή Δευτέρα, στην ανακρίτρια Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο φιλοξενούνται αλλοδαποί που έχουν έρθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. Έτσι προχθές (24 Αυγούστου 2023) το πρωί, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο κατάλυμα όπου και εντόπισαν συνολικά 84 μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων.

Οι αλλοδαποί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας καθώς είχαν εισέλθει παράνομα. Στο πλαίσιο της διαλεύκανσης της υπόθεσης, συνελήφθησαν όλοι οι αλλοδαποί οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά και ο 46χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι σε αυτό ηλικίας 47 και 33 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν αρμοδίως. Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για την υπόθεση χθες εκδόθηκε ανακοίνωση από την αστυνομία η οποία αναφέρει τα εξής: «Εξαρθρώθηκε προχθές (24 Αυγούστου 2023) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην πόλη της Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή διακίνησης/διευκόλυνσης μη νόμιμων μεταναστών, χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. σε ξενοδοχείο στην πόλη της Ρόδου όπου εντοπίσθηκαν -84- μη νόμιμοι αλλοδαποί και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπεύθυνοι της επιχείρησης, καθώς και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση διευκόλυνσης μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης διαμονής στη χώρα.

Όπως εξακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, οι αλλοδαποί υπεύθυνοι και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη είσοδο μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα μας από τα ανατολικά παράλια και να τους μεταφέρουν στο ξενοδοχείο, όπου εκεί τους απέκρυπταν σε δωμάτια μέχρι να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, έναντι αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ για τους υπόλοιπους παράτυπους αλλοδαπούς κινήθηκε η διοικητική διαδικασία».

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας