Ανάδειξη νέων δυνάμεων του στίβου και στα Δωδεκάνησα μέσα από το Πανελλήνιο Κ20

Ανάδειξη νέων δυνάμεων του στίβου και στα Δωδεκάνησα μέσα από το Πανελλήνιο Κ20

Ανάδειξη νέων δυνάμεων του στίβου και στα Δωδεκάνησα μέσα από το Πανελλήνιο Κ20

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4354 ΦΟΡΕΣ

Το νέο αναπτυξιακό πλάνο του ΣΕΓΑΣ αλλά και των σωματείων στίβου, φαίνεται πως αποδίδει, αν ληφθούν υπόψη οι συμμετοχές και οι διακρίσεις αθλητών-αθλητριών στο Πανελλήνιο Εφήβων-Νεανίδων (Κ20) στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η διοργάνωση ήταν να πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιουλίου στη Λάρισα, αναβλήθηκε εξαιτίας του καύσωνα τότε και τελικώς άλλαξε και πόλη φιλοξενίας, μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η δωδεκανησιακή αποστολή ήταν μικρή με μόλις δύο αθλητές και τρεις αθλήτριες, όμως προέκυψαν δυο χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Νίκος Μίαρης από τον Α.Ο. Καλλιπάτειρα στο τριπλούν και η Εμινέ Τοπάλ του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στο επί κοντώ.


Οι επιδόσεις των Δωδεκανήσιων στην Πάτρα είναι οι ακόλουθες:
-Νικόλαος Μίαρης (Α.Ο. Καλλιπάτειρα) 3ος στο τριπλούν με 14.21μ. και 6ος στο μήκος με 6,73μ.
-Εμινέ Τοπάλ (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 3η στο επί κοντώ με 3,50μ.


-Αρετή-Μαρία Χατζηανδρέου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) 6η στα 10.000μ. βάδην με 1.08.01
-Ηλίας Κωτσιάς (Α.Ο. Σταματίου) 14ος στα 100μ. με 11.46
-Νάντια-Αναστασία Σταυροπούλου (Α.Ο. Σταματίου) 14η στα 100μ. με 13.05
Βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών διεξαγωγής της, η διοργάνωση στην Αχαΐα κρίνεται επιτυχημένη, με …εκπλήξεις στις επιδόσεις αθλητών-αθλητριών από την κατηγορία Παίδων-Κορασίδων (Κ18).


*Ο απολογισμός του ΣΕΓΑΣ για τη διοργάνωση:
«Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν οδήγησαν την Ομοσπονδία στη μετάθεση της στα μέσα Σεπτεμβρίου σε μία εποχή, που οι περισσότεροι ξεκινούν την προετοιμασία για τον επόμενο χρόνο και μέσα σε όλα αυτά σε διάστημα λίγων ημερών οι αγώνες μεταφέρθηκαν από την Λάρισα στην Πάτρα.

Ωστόσο ο αγώνας όχι μόνο… σώθηκε χάρη στις ενέργειες της ομοσπονδίας και την ετοιμότητα της πόλης της Πάτρας, αλλά αποτέλεσε ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός για μια φουρνιά αθλητών και αθλητριών, που τα επόμενα χρόνια θα κληθούν να σταθούν στα στάδια εντός και εκτός συνόρων.
Στο διήμερο της δράσης φάνηκε η δυναμική της κατηγορίας Κ18, αφού σε πολλά αγωνίσματα οι μικροί όχι μόνο επικράτησαν, αλλά το έκαναν με εμφατικό τρόπο. Παράλληλα η απουσία σε ορισμένα αγωνίσματα των πρωτοκλασάτων της κατηγορίας άνοιξε τον δρόμο σε νεαρότερους να δείξουν τις δυνατότητές τους».


Οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή αναπτυξιακών ομάδων, Στέφανου Ματάκη:
“Η αλλαγή ημερομηνίας κράτησε – φυσιολογικά – αρκετούς αθλητές και αθλήτριες μακριά από τη διοργάνωση. Βασικό μέλημα της Ομοσπονδίας ήταν να μην χαθεί ο σημαντικότερος, εντός συνόρων, αγώνας της κατηγορίας. Το διήμερο των αγώνων στην Πάτρα είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά παιδιά της κατηγορίας Κ18 να διακρίνονται, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους και για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα νέα πρόσωπα είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητες τους και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών.

Η συμμετοχή και πόσο μάλλον η διάκριση σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι από μόνη της κίνητρο για τα νέα παιδιά να προχωρούν και να εξελίσσονται“, είπε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής αναπτυξιακών ομάδων, Στέφανος Ματάκης, και συμπλήρωσε:


“Το 2024 είναι μια χρονιά με δύο σημαντικές διοργανώσεις το Ευρωπαϊκό Κ18 και το Παγκόσμιο Κ20. Παράλληλα το καλεντάρι περιλαμβάνει και τα Βαλκανικά Πρωταθλήματα που σε αυτές τις ηλικίες διαμορφωθούν αγωνιστικά την εικόνα αθλητών και αθλητριών και τους βοηθούν να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες».


Αναφορικά με τη χρονιά που πέρασε είπε: «Είχαμε μετάλλια και καλές παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις των κατηγοριών. Φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για τις συγκεκριμένες ηλικίες δεν είναι μόνο η διάκριση. Σίγουρα όλοι αγωνίζονται για να πετύχουν το καλύτερο, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και αν είναι εφικτό να κατακτήσουν μετάλλια.


Στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στους αθλητές και στις αθλήτριες και στους προπονητές τους, προκειμένου να τους έχουμε σε τροχιά διακρίσεων για πολλά χρόνια και όχι μόνο στις μικρές κατηγορίες. Και αυτό είναι κάτι που το πετυχαίνουμε με τη συνδρομή όλων των μελών της κάθετης δομής της Ομοσπονδίας: των προπονητών, των τεχνικών συμβούλων, των ομοσπονδιακών προπονητών και των συντονιστών των τομέων.


Μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέραμε μέσα στη χρονιά όχι μόνο να γεμίσουμε την κορυφή, αλλά και το βάθος σε αρκετά αγωνίσματα που υστερούσαμε».

Διαβάστε ακόμη

Προετοιμασίες για το διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας «Rodos Cup 2024»

Αξιόλογη η παρουσία του Ροδήλιου στο Πανελλήνιο των Χανίων

Συνεχής ανοδική πορεία για τους Δημήτρη Καλιόζη και Γιάννη Καρδούλια

Εξαιρετική με την 4η θέση του αποκλεισμού στο όμνιουμ η Ειρήνη Παπαδημητρίου-Σταμπόρη

Συνεχίζονται οι διακρίσεις του ΑΟ Σταματίου στα Πανελλήνια του στίβου

Χωρίς… φρένα η Dodekanisos Seaways στο Εργασιακό!

Διαγόρας: Έως και δέκα μεταγραφές…

Φράνσις Οκόρο: «Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν με τον Κολοσσό H Hotels Collection»