Στέφανος Δράκος- Απολογισμός έργου: Καθημερινές αποκαταστάσεις πλακών και χαλικιών

Στέφανος Δράκος- Απολογισμός έργου: Καθημερινές αποκαταστάσεις πλακών και χαλικιών

Στέφανος Δράκος- Απολογισμός έργου: Καθημερινές αποκαταστάσεις πλακών και χαλικιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2022 ΦΟΡΕΣ

Τον απολογισμό του έργου αποκατάστασης πλακών και χαλικιών σε καθημερινή βάση εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Δράκος. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σε καθημερινή βάση εδώ και τέσσερα (4) έτη πραγματοποιούνται αποκαταστάσεις πλακών και χαλικιών στη Μεσαιωνική πόλη, δίδοντας - κατά το εφικτό - ταυτόχρονη προτεραιότητα στις κεντρικές οδούς, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής εικόνας προς τους επισκέπτες, αλλά και στις γειτονιές αυτής, στηρίζοντας τη μόνιμη κατοικία.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής του έργου της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου με τίτλο: «Έργα συντήρησης πλακόστρωτων και χαλικόστρωτων οδών Μεσαιωνικής πόλης».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, προκειμένου να αντιμετωπίσει κατά το δυνατό το πολυετές πρόβλημα της αδυναμίας άμεσης και ορθής αποκατάστασης των πλακοστρώσεων στη Μεσαιωνική πόλη, προχώρησε, κατόπιν της σύνταξης σχετικής μελέτης, στη δημοπράτηση του έργου που αφορά στις συνεχείς και άμεσες συντηρήσεις σημείων που παρουσιάζουν φθορά. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ανάδοχος προχωρά στην προμήθεια πλακών τύπου Λάρδου, πάχους ίσου ή μεγαλύτερου των 5cm και μέσων διαστάσεων 0,40Χ0,80m, σε καθαιρέσεις του υποστρώματος και των επί αυτού πλακών με ιδιαίτερη προσοχή για την εξαγωγή όσο το δυνατόν περισσότερων ακέραιων πλακών και στην αποκατάσταση αυτών, στην προμήθεια χαλικιών για την επίστρωση, καθώς και στην επίστρωση των τμημάτων των οδών που παρουσιάζουν αστοχίες.

Με την παρούσα εργολαβία υλοποιούνται σποραδικές αποκαταστάσεις, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της εκ των προτέρων γνώσης των θέσεων επέμβασης και του μεγέθους κάθε έργου. Ο Αντιδήμαρχος και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου (επίβλεψη), ιεραρχούν το σύνολο των εργασιών και καθορίζουν τη θέση, το χρόνο και το είδος των προς εκτέλεση επεμβάσεων.

 

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Αντώνη Β. Καμπουράκη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»

Διαβάστε ακόμη

Ανίχνευση-Καταμέτρηση Λεγεονέλλας στα Δωδεκάνησα, Α’ εξάμηνο 2024

Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την ικανοποίησή του για τα 6.500 ψηφιακά υδρόμετρα εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Α. Καμπουράκης

Ο Δήμος Ρόδου εκπονεί το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ανακοίνωση της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. σχετικά με τη διεξαγωγή της συναυλίας της Μαρίνας Σάττι στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Η ΣΑΕΚ της Δ.ΥΠ.Α ΡΟΔΟΥ στο Παράλληλο Μηχανογραφικό 2024 – 2025

Υπαναχώρησε η Κυβέρνηση σε επίκαιρη ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για τη μεταφορά του Blue Shark στο λιμάνι της Καλύμνου