6 χρόνια κάθειρξη σε 32χρονο που έκρυβε ναρκωτικά στα σπίτια συγγενών του

6 χρόνια κάθειρξη σε 32χρονο που έκρυβε ναρκωτικά στα σπίτια συγγενών του

6 χρόνια κάθειρξη σε 32χρονο που έκρυβε ναρκωτικά στα σπίτια συγγενών του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1213 ΦΟΡΕΣ

Για δύο διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών δικάστηκε 32χρονος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε ποσότητα 5.158 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης κι ένα δενδρύλλιο κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τον 57χρονο πατριό του.

Το δικαστήριο γι’ αυτήν την υπόθεση, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς επέβαλε στον 32χρονο ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα στις 13 Φεβρουαρίου 2023 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον 32χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και φυλάκιση 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 57χρονο πατριό.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε και πάλι διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είχε εξιχνιαστεί το 2014 και εκτός από τον 32χρονο είχαν συλληφθεί και είχαν παραπεμφθεί σε δίκη η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός του, οι οποίοι και αθωώθηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) τον Απρίλιο του 2015.

Με την ίδια απόφαση είχε κριθεί ένοχος ο 32χρονος σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή των 4 ετών φυλάκισης και τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο ταξιδιωτικός σάκος με τα 5 κιλά χασίς
Η πρώτη υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), πριν από επτά χρόνια στην Κω.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, για τον 32χρονο και τον 57χρονο πατριό του όλα ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου 2016 το πρωί όταν οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι των δύο ανδρών στην πόλη της Κω.

Εκεί στο πατάρι του σπιτιού υπήρχε διαμορφωμένος ένας χώρος ως αποθήκη όπου και εντοπίστηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 8 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 5.158 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης!

Επίσης οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και σε χωράφι που ανήκει στην οικογένεια ένα ακόμη δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 95 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε μαζί με τις λοιπές ουσίες των ναρκωτικών.

Έκρυβε ναρκωτικά στα σπίτια συγγενών του
Η δεύτερη υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στις 30 Μαΐου 2014 και σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τους αστυνομικούς ο 32χρονος φερόταν να χρησιμοποιούσε τα σπίτια των συγγενών του για την αποθήκευση των ναρκωτικών που κατείχε.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος κατοικούσε στο ίδιο κτήριο που διέμεναν η 61χρονη μητέρα του με τον 57χρονο σύντροφό της, αλλά και η 38χρονη αδελφή του με την – τότε- ανήλικη κόρη της ηλικίας 13 ετών.

Μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, στις 30 Μαΐου 2014, το μεσημέρι παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διενήργησαν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων και βρήκαν στην κατοχή του 32χρονου μία ζυγαριά ακριβείας, στο σπίτι της 61χρονης μητέρας του δύο τσιγαριλίκια και μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 3,5 γραμ. χασίς, και στο σπίτι της 38χρονης αδελφής μέσα στο δωμάτιο της 13χρονης κόρης της ποσότητα ηρωίνης 27,5 γραμ. και περίπου μισό κιλό ακατέργαστη κάνναβη!

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων βρήκαν και κατέσχεσαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 566 γραμμαρίων.
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 27,5 γραμμαρίων.
• Σπόροι κάνναβης βάρους 3 γραμμαρίων.
• Δύο (2) τσιγαριλίκια.
• Μια (1) ζυγαριά ακριβείας και ένα τρίφτη κάνναβης.
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες ενεργοποιημένες κάρτες sim.

Οι πέντε συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Κω η οποία και άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους και τους παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού