Αρνήθηκε ότι είναι διακινητής μεταναστών 33χρονος Παλαιστίνιος

Αρνήθηκε ότι είναι διακινητής μεταναστών 33χρονος Παλαιστίνιος

Αρνήθηκε ότι είναι διακινητής μεταναστών 33χρονος Παλαιστίνιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1651 ΦΟΡΕΣ

Το ποσό των 1.800 δολαρίων ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε προκειμένου να έρθει στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, ο 33χρονος από την Παλαιστίνη που κατηγορείται για τη μεταφορά 25 μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο Καστελλόριζο.

Ο 33χρονος αλλοδαπός, συνοδευόμενος χθες το πρωί από τη συνήγορο του κα. Ειρήνη Φιλίππου προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Ο Παλαιστίνιος είπε πως είναι και ο ίδιος μεταφερόμενος και μάλιστα ότι πλήρωσε για να καταφέρει να έρθει στη χώρα μας.

Όμως, οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 33χρονο αλλοδαπό.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 τα ξημερώματα, όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Καστελλορίζου, για την ύπαρξη φουσκωτής βάρκας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Μεγίστης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε επί της νήσου είκοσι πέντε (25) άτομα (15 άνδρες, 05 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια), τα οποία περισυνέλεξε με ασφάλεια, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής τους, ηλικίας 33 ετών.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Καστελλόριζο και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η βάρκα μεταφοράς τους βυθίστηκε.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από τον λιμενικό σταθμό Μεγίστης.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας