Εντυπωσιακή η συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο “Sheraton” ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Νίκος Γερονικόλας

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο “Sheraton” ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Νίκος Γερονικόλας

Εντυπωσιακή η συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο “Sheraton” ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Νίκος Γερονικόλας

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6101 ΦΟΡΕΣ

Ασφυκτικά γεμάτη είναι απόψε η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sheraton, όπου πραγματοποιείται από τις 19:00 η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου κ. Νίκου Γερονικόλα, επικεφαλής της παράταξης "Αρχή Οργάνωσης" για το νησί μας. 

Στη συγκέντρωση, πέραν των υποψηφίων του συνδυασμού παρευρέθηκαν αρκετοί Ροδίτες και Ροδίτισσες, φίλοι και υποστηρικτές του κ. Γερονικόλα. Μεταξύ αυτών που παρέστησαν ήταν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Μαν. Γλυνός, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης κ.ά.

Το πρόσωπο- έκπληξη της βραδιάς ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Boxing Μιχάλης Ζαμπίδης που έφτασε στη Ρόδο για να προλογίσει τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Νίκο Γερονικόλα. Με την αποχώρηση του κ. Ζαμπίδη από τη σκηνή,ο κ. Γερονικόλας απηύθυνε αρχικά ένα πολύ σύντομο χαιρετισμό,  στον οποίο είπε ότι αυτή η προεκλογική περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίστικε από τοξικότητα και εκμαυλισμό συνειδήσεων. Είπε ακόμη, για του παρευρισκόμενους, πως το γεγονός ότι βρέθηκαν απόψε εκεί είναι επιτυχία.

Σημειώνεται ότι προβλήθηκε και το προεκλογικό σποτ του υποψήφιου δημάρχου, και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. 

Τι είπε στην ομιλία του

Το στίγμα της διακυβέρνησης που θα ασκήσει στον δήμο της Ρόδου, εφόσον οι ροδίτες τον επιλέξουν για τον επόμενο δήμαρχό τους, έδωσε στην ομιλία του που ακολούθησε, ο κ. Γερονικόλας.

"Ισορροπία" η λέξη κλειδί που χρησιμοποίησε, αναφέροντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή μίας περιόδου δουλειάς, μίας περιόδου αφοσίωσης στην επιθυμία να οδηγήσουμε το νησί μας όχι απλώς σε μία πορεία προς ένα αόριστο μέλλον αλλά σε μία ισορροπία. Και είπε: "Ισορροπία αναπτυξης και κοινωνίας, ισοροπία πολιτισμού και οικονομίας, ισορροπία επενδύσεων και φυσικού περιβάλλοντος, ισορροπία επιχειρήσεων και ανθρώπου".

Συνεχίζοντας ανέφερε, μεταξύ άλλων, οτι η έλλειψη αυτής της ισορροπίας"έπνιξε" με αυτοκίνητα την πόλη της Ρόδου, κάτι που αποθαρρύνει τους επισκέπτες να κατεβαίνουν στο ιστορικό κέντρο, υπονομεύοντας έτσι το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα". Ανέφερε, ακόμη, ότι η έλλειψη οργάνωσης οδήγησε όλα ανεξαιρέτως τα πάρκα της Ρόδου σε πλήρη εγκατάλειψη ενώ έχουμε το αρχαιότερο αστικό πάρκο στην Ελλάδα, το Ροδίνι.

Μιλώντας για εγκατάλειψη ο κ. Γερονικόλας, είπε ότι "αυτό είναι το ουσιαστικό έργο της σημερινης δημοτικής αρχής. "Η εγκατάλειψη είναι το μόνο πράγμα για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ο κ. Καμπουράκης. Σε αυτήν πέτυχε απόλυτα", είπε, αναφερόμενος στον σημερινό δήμαρχο Ρόδου και εκ νέου υποψήφιο.

Είπε, ακόμη, ότι η εγκατάλειψη συνοδεύει όλα τα χωριά μας, τη συναντήσαμε και στο κτιριο της Νέας Αγοράς  και "θα συνεχίσει να συνοδεύει τον κ. Καμπουράκη μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια, η εγκατάλειψη, 1η Ιανουαρίου του 2024 θα τον συνοδεύσει έξω από το δημαρχείο", όπως είπε.

Ο κ Γερονικόλας άσκησε κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή για αρκετούς τομείς, κριτική στην οποία αποδέκτης δεν ήταν μόνο ο σημερινός δήμαρχος αλλά και ο έτερος υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Ρόδου,  κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο κ. Γερονικόλας:

"Όλη αυτή η τραγικότητα είναι το μόνο ουσιαστικό έργο που συνοδεύει τον κ. Καμπουράκη αλλά και τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη διότι μαζί δούλευαν επί τρία χρόνια και έξι μήνες...Οι δυο τους ήταν μαζί στο ίδιο "κουκούλι", στις ίδιες συμφωνίες, ο ένας τη μέρα και ο άλλος τη νύχτα...".

Στη συνέχεια, ο κ. Γερονικόλας παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξής του και αναφέρθηκε σε, ένα προς ένα, τα τριάντα σημεία που περιλαμβάνει. Μεταξύ άλλων, μίλησε για μία καινούργια καθημερινότητα βιώσιμης ανάπτυξης στο νησί μας,  ακόμη ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες προβλέπουν την οριζόντια μείωση 50% των δημοτικών τελών για τα τρία πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, επίσης σχεδιάζουν τη θέσπιση του υπεύθυνου συνοικίας για την πόλη της Ρόδου, χαρακτηρίζοντας μαλιστα την κατάσταση στις συνοικίες "απελπιστική".

"Ήρθε η στιγμή να ξαναδώσουμε ζωή στις ξεχασμένες πλατείες και στα γήπεδα γειτονιάς", είπε ακόμη ενώ ανέφερε ότι οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν πρόγραμμα.

Μάλιστα, είπε για το τελευταίο ότι δούλεψαν, συζήτησαν, ανέλυσαν και σχεδίασαν λύσεις για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας. Μίλησε, ακόμη, για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, για την εκπόνηση μελέτης κάθε χρόνο για τα τροχαία ατυχήματα και για την εξασφάλιση ποιότητας ζωής για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ενώ σχεδίασαν ένα πλήρες πλαίσιο φροντίδας και διαχείρισης των ζώων συντροφιάς. Για τις παραλίες είπε ότι οι θέσεις τους είναι ξεκάθαρες και τόνισε ότι "το μοντέλο της ακριβής ξαπλώστρας θα το πληρώσουμε πολύ-πολύ ακριβά όλοι μας.

Τέλος, εξήγγειλε το άνοιγμα της συζήτησης για την εκ νέου διοικητική διαίρεση του νησιού σε περισσότερους από έναν δήμους. Και είπε: "Είναι κοινά αποδεκτό από τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης αλλά και από τα μέλη της κοινωνίας, ότι ο ενιαίος δήμος Ρόδου είναι εξαιρετικά μεγάλος και δυσκίνητος. Το πόσοι δήμοι θα το αποφασίσει η τοπική κοινωνία μέσα από διάλογο με την αυτοδιοίκηση και την "Αρχή Οργάνωσης για το νησί μας". 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού