Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται δύο αλλοδαποί για την παρακώλυση του BLUE STAR CHIOS

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται δύο αλλοδαποί για την παρακώλυση του BLUE STAR CHIOS

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται δύο αλλοδαποί για την παρακώλυση του BLUE STAR CHIOS

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2658 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν άλλα 40 άτομα που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 53 ετών, προχώρησαν χθες το απόγευμα οι λιμενικές αρχές, αναφορικά με την καθυστέρηση του απόπλου του επιβατηγού πλοίου Blue Star Chios.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα δύο άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια) και του 292 του Π.Κ.(Παρακώλυση συγκοινωνιών), ως επικεφαλής της ομάδας των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πλοίο παρεμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του.

Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν σαράντα (40) αλλοδαπούς (28 άντρες, 06 γυναίκες, 3 αγόρια και 3 κορίτσια), οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή του λιμένα Ακαντιάς.

Όπως είναι γνωστό, χθες το πρωί στο Λιμάνι της Ακαντιάς, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, ο οποίος είχε συγκεντρωθεί στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ ¨BLUE STAR CHIOS¨ Ν.Π. 10883 με σκοπό να εισέλθει επί του πλοίου, παρεμπόδισε την ομαλή φόρτωση και επιβίβαση του, με αποτέλεσμα τη καθυστέρηση απόπλου του. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τους λιμένες Πηγάδια Καρπάθου – Κάσου – Σητείας – Ηρακλείου – Θήρας και τελικό λιμένα Πειραιά.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν σε μέτρα τάξης και ασφαλείας, με γνώμονα την κοινωνική ειρήνευση, με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει και να συνεχιστεί η ομαλή επιβίβαση των επιβατών.

Το πλοίο απέπλευσε την 15:20 αντί της προγραμματισμένης ώρας (11:00) με 535 επιβάτες και 84 Ι.Χ. Επί του πλοίου επιβιβάστηκαν σαράντα (40) αλλοδαποί, προκειμένου να μεταχθούν σε ΚΥΤ.

 

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού