Δέκα προσλήψεις στον δήμο Ρόδου

Δέκα προσλήψεις στον δήμο Ρόδου

Δέκα προσλήψεις στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4075 ΦΟΡΕΣ

Στην πρόσληψη δέκα ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, θα προχωρήσει ο δήμος της Ρόδου, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023-2024.

Η απόφαση ελήφθη, κατά πλειοψηφία, στην προχθεσινή, έκτακτη, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (σ.σ. πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς) και αυτά τα άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, θα στελεχώσουν βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ σε διάφορες δημοτικές ενότητες, κατά το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/08/2024 με δικαίωμα παράτασης έως τη λήξη του προγράμματος.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο, έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται για τη σωστή λειτουργία των δομών συγκεκριμένος αριθμός απασχολουμένων κατά ειδικότητα.

Ακόμη, το δεδομένο ότι, οι δομές Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Πυλώνας, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αφάντου, Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιαλυσού και Κ.Δ.Α.Π Αρχίπολης, είναι ενταγμένες σ’ αυτό το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Επίσης, την αναγκαιότητα πρόσληψης συνολικού αριθμού έξι (6) ΤΕ Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής πρώιμης παιδικής ηλικίας, έναν (1) ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, η οποία κρίνεται απαραίτητη με δεδομένο τον αριθμό και τη δυναμικότητα των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών δήμου Ρόδου καθώς και τον αριθμό των παιδαγωγών και βοηθών που υπηρετούν σε αυτούς, ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Αφάντου «Βασίλειος Τριανταφύλλας» Δημοτικής Ενότητας Αφάντου λειτούργησε βρεφικό τμήμα που εξυπηρετεί (12) βρέφη και είναι απαραίτητη η πρόσληψη του προσωπικού ενώ παραιτήθηκε μία υπάλληλος ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων από το νηπιακό τμήμα το οποίο φιλοξενεί 25 νήπια.

Στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Σορωνής Δημοτικής Ενότητας Καμείρου λειτούργησε βρεφικό τμήμα που εξυπηρετεί (12) βρέφη, στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Πυλώνας Δημοτικής Ενότητας Λινδίων λειτούργησε βρεφικό τμήμα που εξυπηρετεί (17) βρέφη.

Ακόμη, την αναγκαιότητα πρόσληψης 2 ατόμων ΥΕ προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων καθώς σε όλους τους παιδικούς σταθμούς υπηρετούν υπάλληλοι αυτής της ειδικότητας με ωράριο έξι ώρες και είκοσι λεπτά ενώ το ωράριο λειτουργίας των σταθμών είναι εννέα ώρες οπότε για να καλυφθούν οι ανάγκες των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είναι απαραίτητη η πρόσληψη του προσωπικού αυτού. Και υπάρχει και η αναγκαιότητα πρόσληψης 1 Μουσικού για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ Αρχίπολης.

Τέλος, υπάρχει και η βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών για την ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2023 και 2024 για την κάλυψη μισθοδοσίας και εργοδοτιών εισφορών του προσωπικού που θα προσληφθεί.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»