Ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου

Ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου

Ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1902 ΦΟΡΕΣ

Άρχισε η καθολική ανακαίνιση του ΚΥ Αρχαγγέλου, η οποία περιλαμβάνει πλήθος επεμβάσεων, εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

Η Διεύθυνση του ΚΥ Αρχαγγέλου αναφέρει τα εξής:
«Ζητούμε την κατανόηση του κοινού για την πιθανή όχληση του από τις εργασίες και την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων του κέντρου από υλικό και εξοπλισμό που έχει μεταφερθεί σ’ αυτόν λόγω των επεμβάσεων.
Επισημαίνουμε ότι το ΚΥ Αρχαγγέλου κατα τη διάρκεια των εργασιών που θα έχουν διάρκεια αρκετό χρονικό διάστημα θα λειτουργεί κανονικά».

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
Οι επεμβάσεις στους υπάρχοντες χώρους, που καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 1200μ περίπου και αφορούν στο σύνολο του Κέντρου Υγείας, συνίστανται κυρίως σε:

α) Καθαιρέσεις κεραμικών πλακιδίων δαπέδων και κεραμικών πλακιδίων τοίχων στους χώρους των WC, της κουζίνας, του εργαστηρίου, του ΤΕΠ και σε μεμονωμένους νιπτήρες που βρίσκονται σε χώρους ιατρείων. Αποξηλώσεις λεπτών επιστρώσεων δαπέδων και ψευδοροφών παντός τύπου. Αποξήλωση υγρομόνωσης δώματος, δηλαδή αποξήλωση των παλιών ασφαλτόπανων,. Αποξηλώσεις ξύλινων ερμαρίων – πάγκων και εσωτερικών ξύλινων θυρόφυλλων. Οι κάσες εφόσον έχουν πληρωθεί με σκυρόδεμα θα παραμείνουν.

Αποξηλώσεις εξωτερικών κουφωμάτων. Προβλέπεται η αποξήλωση των εξωτερικών κουφωμάτων μεταλλικών ή από αλουμίνιο μετά των υαλοπινάκων, καθώς και των αντίστοιχων μαρμαροποδιών. Προβλέπεται αποξήλωση όλων των παλιών υδραυλικών υποδοχέων, των φωτιστικών σωμάτων, των άχρηστων ηλεκτρικών δικτύων, των εγκαταστάσεων ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης και ψύξης και του αντίστοιχου άχρηστου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Προβλέπεται διάνοιξη αυλάκων σε δάπεδα και τοίχους για την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, συλλογή, μεταφορά και απόρριψη σε χώρους που επιτρέπεται από τις Αρχές όλων των προϊόντων καθαιρέσεων – αποξηλώσεων, αποκαταστάσεις - μερεμέτια.

β) Επισκευές ρηγματώσεων τοίχων.

γ) Επιστρώσεις δαπέδων, όπου υπάρχουν παλιές λεπτές επιστρώσεις (πλακίδια PVC), με νέο τάπητα PVC υγειονομικού τύπου και πλήρης ανακατασκευή επιστρώσεων δαπέδων και επενδύσεων τοίχων με κεραμικά πλακίδια σε υγρούς χώρους (λουτρά - ως), στη κουζίνα, στο εργαστήριο, στο ΤΕΠ κ.λπ. Επίσης επισκευή και συντήρηση των παλιών μαρμάρινων επιστρώσεων.

δ) Αντικατάσταση όλων των παλιών ξύλινων θυρόφυλλων με νέα.

ε) Τοποθέτηση νέων πλαστικών προστατευτικών λωρίδων και γωνιόκρανων σε όλους τους τοίχους και νέων πλαστικών προστατευτικών λωρίδων σε όλα τα θυρόφυλλα, στους διαδρόμους και τους θαλάμους νοσηλείας των Νοσηλευτικών Μονάδων.

στ) Κατασκευή σε όλες τις όψεις (εξωτερικές και εσωτερικές) του κτιρίου ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψη).

ζ) αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα αλουμινίου ενεργειακά.

η) Επικάλυψη στηθαίων με ειδικά ανοδιωμένο καπάκι αλουμινίου.

θ) Ανακαίνιση των χρωματισμών όλων των δομικών στοιχείων του κτηρίου (τοίχοι, οροφές, κάσες, κιγκλιδώματα κ.λπ.)

1) Τοποθέτηση νεών ψευδοροφών διακοσμητικών, επισκέψιμων από έτοιμες τυποποιημένες πλάκες γυψοσανίδας υγειονομικού τύπου, διατάσεων 60 X 60 cm.

ια) Κατασκευή υγρομόνωσης δώματος, δηλαδή διάστρωση ασφαλτόπανων με επικάλυψη ψηφίδας.

(β) Αντικατάσταση όλων των παλιών υδραυλικών υποδοχέων (ειδών υγιεινής) με νέους και προμήθεια και εγκατάσταση νέων θερμομικτικών μπαταριών και λουτού εξοπλισμού λουτρών - WC. Προβλέπεται η δημιουργία νέου WC ΑΜΕΑ με πλήρη εξοπλισμό.

ιγ) Αντικατάσταση όλων των παλιών ξύλινων ερμαρίων (δαπέδου – κρεμαστά) και πάγκων με νέα.

ιδ) Κατασκευή νέων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων και πλήρης εκσυγχρονισμός των ηλεκτρικών πινάκων του κτηρίου.

ιε) Κατασκευή νέων εσωτερικών εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

ιστ) Προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας.

ιζ) Κατασκευή πλήρους συστήματος πυρανίχνευσης -πυροπροστασίας.

ιη) Κατασκευή νέων εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού με αντλίες θερμότητας αέρα – νερού και τοπικές κλιματιστικές συσκευές (fan coils) δαπέδου.

ιθ) Κατασκευή πλήρους συστήματος αερισμού των χώρων με προκλιματισμένο νωπό αέρα.

κ) Προμήθεια και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών – θερμαντήρων νερού χρήσης

κα) Ανακατασκευή δαπέδων και δικτύων συλλογής και αποχέτευσης ομβρίων στο εσωτερικό αίθριο του κτηρίου.

κβ) Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου (συνολικής επιφάνειας 1000 μ2 περίπου), με νέες επιστρώσεις δαπέδων, διαμόρφωση κατάλληλων ρύσεων, διευθέτηση όμβριων υδάτων, κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ομβρίων με κλειστούς αγωγούς και κανάλια.

κγ) Προμήθεια και εγκατάσταση νέου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους (Η/Ζ).

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ