Σχέδιο επέκτασης του συστήματος πληρωμών IRIS και στις επιχειρήσεις

Σχέδιο επέκτασης του συστήματος πληρωμών IRIS και στις επιχειρήσεις

Σχέδιο επέκτασης του συστήματος πληρωμών IRIS και στις επιχειρήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2075 ΦΟΡΕΣ

Με απώτερο στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει την επέκταση του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS και στις επιχειρήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται το Οικονομικό Επιτελείο προβλέπει ότι το εν λόγω μέτρο-που ήδη εφαρμόζεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους- θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Από την 1η Ιανουαρίου έχει γίνει υποχρεωτικό για όλους τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να συναλλάσσονται μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS.

Σ’ ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις το σχέδιο του οικονομικού προβλέπει το σύστημα IRIS θα χρησιμοποιείται για συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου και για τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικά θέματα τεχνικής φύσεως που πρέπει να δρομολογηθούν, έως ότου το σύστημα άμεσων πληρωμών θα είναι διαθέσιμο και καθόλα λειτουργικό-μέσω κινητού- για τις επιχειρήσεις.

Ήδη πολλοί καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το IRIS μέσω της κινητής τους τραπεζικής εφαρμογής για πληρωμές έως 500 ευρώ την ημέρα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Μέσω του συστήματος, οι καταναλωτές μπορούν να εξοφλούν φορολογικές οφειλές, να μεταφέρουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να πληρώνουν εμπορικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας

Καθαρίστηκε ο χώρος στο «Καστρί»

Έχει παραγίνει το κακό με τους ασυνείδητους και τα σκουπίδια τους!

Υγειονομικό υλικό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κω

Το Καστελλόριζο και τα Φυλάκια Στρογγύλης-Ρω επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Κωστίδης