Ζωγραφιά μαθήτριας από τη Χάλκη στόλισε το Προεδρικό Μέγαρο

Ζωγραφιά μαθήτριας από τη Χάλκη στόλισε το Προεδρικό Μέγαρο

Ζωγραφιά μαθήτριας από τη Χάλκη στόλισε το Προεδρικό Μέγαρο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2804 ΦΟΡΕΣ

Το έργο φιλοτέχνησε η Μαρία-Σκιαδενή Γιμούκη και τυπώθηκε σε κάρτα τα Χριστούγεννα

Ζωγραφιές μαθητών από δημοτικά σχολεία ακριτικών περιοχών, στόλισαν τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου τη χρονιά που πέρασε.

Τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες φιλοτέχνησαν μαθητές και μαθήτριες από τρεις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας και συγκεκριμένα από το Καστελλόριζο, τη Χάλκη και το Σουφλί. Ανάμεσα στις πολλές αξιόλογες ζωγραφιές, που όλες είχαν ως θέμα το στολισμένο Προεδρικό Μέγαρο, ξεχώρισαν τρεις, μιας μαθήτριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης, ενός μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου και μιας μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Χάλκης.

Οι κάρτες και των τριών παιδιών στολισμένες στο Προεδρικό Μέγαρο
Οι κάρτες και των τριών παιδιών στολισμένες στο Προεδρικό Μέγαρο

Τη ζωγραφιά που ξεχώρισε, από το Δημοτικό Σχολείο της Χάλκης, φιλοτέχνησε η μαθήτρια της Ε’ τάξης, Μαρία Σκιαδενή Γιμούκη. Η ζωγραφιά της τυπώθηκε σε κάρτα και στόλισε το Προεδρικό Μέγαρο καθ’ όλη την εορταστική περίοδο.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», η μητέρα της μαθήτριας, Κατερίνα Γιμούκη, εξέφρασε τη χαρά της για την επιλογή της ζωγραφιάς του παιδιού της και τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήρε μέρος σε τέτοιο διαγωνισμό και διακρίθηκε. Η μικρή Μαρία στη ζωγραφική έχει ταλέντο ενώ στον ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να φτιάχνει διάφορες κατασκευές, όπως είπε η μητέρα της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ζητήθηκε, από τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στις ακριτικές περιοχές του Σουφλίου, της Μεγίστης και της Χάλκης, να ζωγραφίσουν το Προεδρικό Μέγαρο, όπως ήταν στολισμένο για τα Χριστούγεννα και μάλιστα τους δόθηκε η φωτογραφία του χώρου υποδοχής των επισήμων και των καλεσμένων με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να το αποτυπώσουν στο χαρτί.

Η ζωγραφιά της Μαρίας-Σκιαδενής Γιμούκη που τυπώθηκε σε κάρτα
Η ζωγραφιά της Μαρίας-Σκιαδενής Γιμούκη που τυπώθηκε σε κάρτα

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ το σχολείο που έστειλε είκοσι ζωγραφιές, ενημερώθηκε στα μέσα του μήνα ότι επελέγη η ζωγραφιά της Μαρίας. Έτσι λοιπόν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η ζωγραφιά της τυπώθηκε σε κάρτα δημιουργήθηκαν τριάντα αντίτυπα, και στάλθηκαν στο νησί. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπέγραψε μία από αυτές τις κάρτες στέλνοντάς την στον δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, ευχόμενη σε όλους τους κατοίκους Χρόνια Πολλά.

Οι κάρτες και των τριών παιδιών από τις ακριτικές αυτές περιοχές στόλισαν το Προεδρικό Μέγαρο όλες τις μέρες των εορτών.
«Είμαι χαρούμενη. Στην αρχή δεν το πίστευα γιατί υπάρχουν πολλοί που ζωγραφίζουν καλά, Περιμέναμε λίγες μέρες και μετά την ανακοίνωση ένιωσα μεγάλη χαρά, ενθουσιάστηκα», δήλωσε στη «Ροδιακή» η Μαρία Γιμούκη, η οποία ανέφερε, ότι χρειάστηκε δύο μέρες για να ολοκληρώσει τη ζωγραφιά της. Όπως είπε, πρώτη φορά συμμετείχε σε έναν τέτοιο διαγωνισμό αλλά αν παρουσιαστεί και πάλι η ευκαιρία θα συμμετάσχει ξανά. Η μαθήτρια δήλωσε, ότι της αρέσουν οι καλές τέχνες, και όλοι την παροτρύνουν να συνεχίσει αναγνωρίζοντας ότι έχει ταλέντο.

Η Μαρία είναι πολύ καλή μαθήτρια, τακτική στα μαθήματά της και όπως φαίνεται, έχει και μία κλίση στη ζωγραφική που αναδείχτηκε μέσα από τον διαγωνισμό και η οικογένειά της είναι η πρώτη που την ενθαρρύνει να καλλιεργήσει αυτό το ταλέντο.

Οι ευχές της κας Σακελλαροπούλου
Οι ευχές της κας Σακελλαροπούλου

Διαβάστε ακόμη

Προστασία των δασών στη Χάλκη

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Σταθερά στην ενεργειακή και «πράσινη» πρωτοπορία ο δήμος Χάλκης με την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκάφους

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών το επίκεντρο του Θερινού Σχολείου Χάλκης

Πώς ψήφισε η Χάλκη (τελικό αποτέλεσμα)

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

Ευ. Φραγκάκης: Η Χάλκη μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για ένα μέλλον όπου η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος κυριαρχεί