Προβληματισμός για τα έργα που σχεδιάζονται στο παραλιακό μέτωπο

Προβληματισμός για τα έργα που σχεδιάζονται στο παραλιακό μέτωπο

Προβληματισμός για τα έργα που σχεδιάζονται στο παραλιακό μέτωπο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1921 ΦΟΡΕΣ

Διάχυτος ήταν ο προβληματισμός, προχθές το βράδυ, στο γραφείο του δημάρχου της Ρόδου, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με πρώην βουλευτές, δημάρχους και νομάρχη για τα έργα που σχεδιάζονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και έχουν να κάνουν με την επέκταση των εγκαταστάσεων της Νέας Μαρίνας.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πλέον των δύο ωρών, συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, όπως και ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γιάννης Παρασκευάς, Βασίλης Παπανικόλας και Δημήτρης Γάκης και ο πρώην νομάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Κασάπης, η γενική γραμματέας του δήμου κα Άννα Παρασκευοπούλου και ο κ. Μανώλης Καζούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες συνέκλιναν στο ότι ο δήμος έμεινε πίσω στην εξέλιξη αυτή, ειπώθηκε ωστόσο ότι, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν περιθώρια για να προχωρήσει ή τουλάχιστον να επιχειρήσει διορθωτικές κινήσεις, μειώσεις αλλά και να διεκδικήσει ανταποδοτικά για την επένδυση.

Οι «πρώην», λένε οι ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν προς τον νέο δήμαρχο τις έντονες επιφυλάξεις τους για τα σχεδιαζόμενα και κυρίως το μέγεθος των κτηρίων που σχεδιάζονται. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή φέρεται να ειπώθηκε, ότι θα μπορούσε να γίνει μία ποιοτική παρέμβαση στα σχέδια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, έδειξε να έχει ενημερωθεί, εκείνο που ήθελε όμως από τους συμμετέχοντες είναι προτάσεις σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα μπορούσε να προχωρήσει ο δήμος από εδώ και πέρα.

Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον κ. Κολιάδη να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να γίνει και σχετική παρουσίαση, διότι το Σώμα θα πρέπει να είναι ενημερωμένο, ακόμη και αν τελικά δεν αντιδράσει για τα σχεδιαζόμενα. Έτσι, ο δήμαρχος αναμένεται να κάνει τουλάχιστον κάποια ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις.

Σημαντικό ρόλο στις ενέργειες που θα προβεί ο δήμαρχος αναμένεται να παίξει και η συνάντηση που έχει προγραμματίσει με τους εκπροσώπους των φορέων (σ.σ. Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Εμπορικό Σύλλογο, ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ.ά.) σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στη 1:00 το μεσημέρι, καθώς τα όσα σχεδιάζονται να γίνουν εκεί θα επηρεάσουν και τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Τέλος, οι «πρώην» που συμμετείχαν, ξεκαθάρισαν, ότι δεν είναι κατά της επένδυσης αρκεί αυτή να έχει πολύ πιο ήπιο χαρακτήρα από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού