28χρονος αλλοδαπός αποβίβασε 10 άτομα στην Κω και συνελήφθη αφού τον καταδίωξαν οι Λιμενικοί

28χρονος αλλοδαπός αποβίβασε 10 άτομα στην Κω και συνελήφθη αφού τον καταδίωξαν οι Λιμενικοί

28χρονος αλλοδαπός αποβίβασε 10 άτομα στην Κω και συνελήφθη αφού τον καταδίωξαν οι Λιμενικοί

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1022 ΦΟΡΕΣ

Άλλος ένας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών, συνελήφθη στην Κω μετά από καταδίωξη των Λιμενικών, την ώρα που επιχειρούσε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια και αφότου είχε αποβιβάσει στο νησί συνολικά 10 αλλοδαπούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθές τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και να αποβιβάζει αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην παραθαλάσσια περιοχή Λούρου της Κω.

Με την ολοκλήρωση της αποβίβασης, το ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το Τ/Χ πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τη διαφυγή του. Το εν λόγω ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και ο 28χρονος αλλοδαπός χειριστής του, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Λιμενική Αρχή Κω. Σε περαιτέρω έρευνα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή δέκα (10) αλλοδαποί (8 άνδρες και 2 γυναίκες) από στελέχη ΤΔΜ της Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187 Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού