Σήμερα το πρώτο τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Σήμερα το πρώτο τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Σήμερα το πρώτο τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6894 ΦΟΡΕΣ

Λίγο μετά τις 10 το πρωί θα προσγειωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας», το πρώτο τσάρτερ της νέας χρονιάς, εγκαινιάζοντας έτσι τη φετινή τουριστική περίοδο που ξεκινά αρκετά νωρίς και με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα.

Πρόκειται για την πτήση FR351 της Ryanair από το Βερολίνο, η οποία θα προσγειωθεί στο «Διαγόρας» γύρω στις 10.15 το πρωί, μεταφέροντας στη Ρόδο τους πρώτους τουρίστες του 2024.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που η τουριστική σεζόν ξεκινά τόσο νωρίς για το νησί μας και μάλιστα από τη γερμανική αγορά, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, σταδιακά τις επόμενες μέρες, θα αρχίσουν και άλλες πτήσεις από διάφορες χώρες, μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία εβδομάδα του Μάρτη, διάστημα κατά το οποίο, οι πτήσεις θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουμε έντονη τουριστική κίνηση.

Όπως εκτιμάται, από τις 25 Μαρτίου και έπειτα, θα αρχίσει το τουριστικό ρεύμα να γίνεται αισθητό στο νησί μας, με πτήσεις από Αγγλία, Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το Πάσχα των καθολικών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στο νησί μας είχαμε τουρίστες και όλο το προηγούμενο διάστημα με μία μικρή παύση, καθώς έρχονταν για διακοπές στη Ρόδο συνταξιούχοι από χώρες της Ευρώπης, ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η τελική εικόνα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, θα αποτυπωθεί και κατά την έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, που θ’ ανοίξει τις πύλες της στις 5 Μαρτίου στη γερμανική πρωτεύουσα και στην οποία θα πάρει μέρος μεγάλος αριθμός τουριστικών παραγόντων του νησιού.


Τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και φορείς της Αυτοδιοίκησης ετοιμάζονται ν’ αναχωρήσουν, είτε την Κυριακή είτε τη Δευτέρα, για το Βερολίνο όπου και θα έχουν συναντήσεις και συνεργασίες με τουρ οπερέιτορς της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών για τη νέα τουριστική σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες