Να γίνουν προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρόδου

Να γίνουν προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρόδου

Να γίνουν προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2368 ΦΟΡΕΣ

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και διασφάλιση της ασφάλειας κατά την εργασία τους, είναι ανάμεσα στα αιτήματα που προτάσσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου της Ρόδου στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποί του στον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Συλλόγου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο στις 21 Φεβρουαρίου, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να του θέσουν αρκετά θέματα τα οποία περιέλαβαν σε υπόμνημα που του κατέθεσαν στη συνέχεια.

Στο υπόμνημα αναφέρουν τα παρακάτω:
«1. Θέματα που αφορούν το προσωπικό:
1.1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση που υπάρχει σε όλες τις υπηρεσίες.

Ειδικότερα στους Π.Σ. που οι εργαζόμενες μετακινούνται συνεχώς για να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού. Βιώνουμε στην καθημερινότητά μας την εντατικοποίηση και την έλλειψη προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. Η έλλειψη προσωπικού και η μείωσή του συνεχώς από τις συνταξιοδοτήσεις, την κινητικότητα και τις μετακινήσεις, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας. Οι όποιες εξαγγελίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (5:1 και τώρα 1:1) ακούγονται αλλά δεν υλοποιούνται και δεν φτάνουν στο ελάχιστο για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Οι κενές οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 700.

1.2. Προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης για να σταματήσουν οι αναπληρώσεις και τα φαινόμενα τακτοποιήσεων και αναξιοκρατίας.

1.3. Ενημέρωση του Συλλόγου και κατάθεση προτάσεων σε οποιαδήποτε τροποποίηση του ΟΕΥ. Η σύνταξη του ΟΕΥ μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή υπηρεσιακών οι οποίοι γνωρίζουν τις αρμοδιότητες που ασκούν και τις ανάγκες που έχουν.

1.4. Εκπαίδευση και επιμόρφωση συναδέλφων ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας τους με κάλυψη εξόδων από τον δήμο.

1.5. Μετατροπή όλων των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών από μερικής απασχόλησης σε πλήρους, εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν το επιθυμούν.

1.6. Νομική στήριξη εργαζομένων στα δικαστήρια όταν οι λόγοι είναι υπηρεσιακοί.

1.7. Πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικών ασφαλείας ώστε να καλύπτονται οι εργαζόμενοι σε όλο τον δήμο, για υπηρεσίες που ορίζει ο Ν.3850/2010 (ΦΕΚ Α’ 84).

1.8. Στήριξη των εργαζομένων ΙΔΟΧ (ΕΣΠΑ, Κοινωφελείς, Covid κ.λπ.) με θετικές εισηγήσεις στα δικαστήρια για τη μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

2. Έλεγχος (προσεισμικός, πυρασφάλειας, ενεργειακής ταυτότητας) σε όλα τα κτήρια όπου στεγάζονται δημοτικές Υπηρεσίες καθώς και στα σχολεία του δήμου. Υπάρχουν κτήρια με προβλήματα στατικότητας, υγρασίας, πτώσης σοβάδων κ.λπ. Να εφαρμοστούν οι σύγχρονες προδιαγραφές για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία.

Ειδικότερα, υπάρχει ζήτημα σοβαρό σε Π.Σ., όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος της αναστολής λειτουργίας του εάν δεν διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε να γίνει η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Πιστοποιητικά πυρασφάλειας πρέπει να εκδοθούν και για όλους τους Παιδικούς Σταθμούς. Έλλειψη κλιματιστικών σε κάποιες Υπηρεσίες (ενδεικτικά στα ΚΕΠ Μητρόπολης, Νομαρχίας, Κρεμαστής κ.λπ.).

3. Στα οχήματα του δήμου υπάρχουν πολλά προβλήματα που αφορούν σε μηχανικές βλάβες, έλλειψη πιστοποιητικών ασφαλείας κ.λπ. τα οποία είναι επικίνδυνα, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους δημότες. Είναι επιτακτική η ανάγκη προμήθειας νέων οχημάτων καθώς και προμήθεια ανταλλακτικών για επιδιορθώσεις.

4. Δεν έχουν χορηγηθεί ολοκληρωμένα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για τα έτη 2022-2023 σύμφωνα με το ΦΕΚ 2208 Β’/8-6-2019. Ζητάμε την αποτίμηση σε χρήμα του γάλακτος που δε δόθηκε από τέλη του 2021 μέχρι τον Αύγουστο του 2022, καθώς και το διάστημα που διανύουμε μέχρι σήμερα από τον Οκτώβριο του 2023.

Συμπλήρωση και διόρθωση των λαθών στις λίστες των δικαιούχων παρελθόντων ετών, όπως επίσης και αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ και γάλακτος στους συνταξιούχους και αποθανόντες από το 2018. Τέλος, υπάρχει μια εκκρεμότητα με την αποτίμηση των ΜΑΠ των σχολικών καθαριστριών, έτους 2018.

5. Κάλυψη των εξόδων για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων που συγκροτούν τις επιτροπές διαγωνισμών, παραλαβής κ.λπ. Ενυπόγραφη ενημέρωση των μελών των επιτροπών και εξαίρεση των υπαλλήλων ΥΕ.

6. Επαναλειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων και δημιουργία ΚΔΑΠ στη Ρόδο για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών δημοτών και υπαλλήλων.

7. Η θέση του Συλλόγου μας είναι ενάντια στη λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού καθώς και σε κάθε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (Led, Συμφωνία Πλαίσιο καθαριότητας) ζητώντας την κατάργησή του.

Εμμένουμε στη θέση μας, πως μόνο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα μπορέσει ν’ αντεπεξέλθει κάθε υπηρεσία στις ανάγκες των δημοτών για ποιοτικότερες υπηρεσίες, βάζοντας ταυτόχρονα φρένο στην εμπορευματοποίησή τους».

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»