Το Γυμνάσιο Ιαλυσού στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του Erasmus+

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του Erasmus+

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3558 ΦΟΡΕΣ

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού «Καλλιπάτειρα» ανακοινώνει την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικής εκπαιδευτικής δράσης κινητικότητας για τους μαθητές του στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Ένα σχολείο για όλους» (All inclusive school) (2022- 1-EL01-KA122-SCH-000079495).

Από τις 26 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 4 Μαρτίου 2024 12 μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους (Χατζησταμάτη Σμαράγδα ΠΕ 11, Κουφού Μαρία ΠΕ 02.50, Κωνσταντινίδη Δέσποινα - Ελένη ΠΕ 02 και Αλεξόπουλο Λάμπρο ΠΕ 01) είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Bercsenyi Miklos Altalanos Iskola στο Jazbereny της Ουγγαρίας.

Μέσα από αυτήν την εμπειρία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συμμαθητές από διαφορετικές πολιτιστικές και κοινωνικές πραγματικότητες. Μέσα από δραστηριότητες, εκπαιδευτικά παιχνίδια και συζητήσεις, οι μαθητές αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες που εμβάθυναν την κατανόησή τους για τη σημασία της συμπερίληψης και της ανοικτής σκέψης.

Το πρόγραμμα Erasmus αποτελεί έναν κρίσιμο πυλώνα στην εκπαίδευση καθώς παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους εξοπλίσουν για το μέλλον.

Μέσα από την ανταλλαγή πολιτισμών και απόψεων, οι μαθητές επιστρέφουν πλούσιοι με νέες γνώσεις και προοπτικές. Το Γυμνάσιο Ιαλυσού δεσμεύεται να συνεχίσει να προάγει τη συμπερίληψη και την ανοικτή σκέψη μέσα από τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Erasmus και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις