Σε έναν μήνα αναμένονται οι Ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο

Σε έναν μήνα αναμένονται  οι Ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο

Σε έναν μήνα αναμένονται οι Ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3645 ΦΟΡΕΣ

Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου το τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ, καθώς όπως όλα δείχνουν τότε αναμένονται οι πρώτοι ισραηλινοί τουρίστες στη Ρόδο.

Σε γενικές γραμμές επικρατεί αισιοδοξία για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου στο νησί μας, παρά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω του πολέμου, ο οποίος δεν έχει τερματιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο γεγονός που προβληματίζει για τις επιπτώσεις που όλο και πολλαπλασιάζονται.


Όπως δήλωσε στη «Ρ» η τουριστική πράκτορας Γιολάντα Κάππα το πρακτορείο της οποίας διακινεί μεγάλο αριθμό ισραηλινών τουριστών στη Ρόδο, οι πρώτοι πελάτες της αναμένονται στη Ρόδο στις 11 Απριλίου, δηλαδή σε ένα μήνα. Εκείνη τη μέρα είναι προγραμματισμένη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ η πτήση της El Al από το Τελ Αβίβ, όμως εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πτήση καθώς οι τουρίστες από το Ισραήλ συνηθίζουν να ξεκινούν τα ταξίδια τους γύρω στο Πάσχα τους, οπότε θεωρείται πιθανότερο να αρχίσουν οι πτήσεις περί τις 14 Απριλίου.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη ροή τουριστών από το Ισραήλ θα αρχίσει από τις 18 Απριλίου και μετά, και ότι ο αριθμός των τουριστών φέτος θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα, ενώ και το ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο, όπως γίνεται συνήθως είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό.
Σύμφωνα με την κ. Κάππα «θα πετάξουν κανονικά οι τουρίστες από το Ισραήλ φέτος είναι θετικοί σε διακοπές και φυσικά αν δεν αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και τα πράγματα δεν χειροτερέψουν».

Σημειώνεται ότι η αισιοδοξία που υπάρχει εδράζεται στο ότι οι τουρίστες από το Ισραήλ δεν θα προτιμήσουν τις μουσουλμανικές χώρες φέτος άρα η Τουρκία φαίνεται ότι μένει εκτός παιχνιδιού , ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ροή κρατήσεων η οποία είναι αισθητή και η Ρόδος θα ωφεληθεί όπως και άλλοι προορισμοί της Ελλάδας.


Σε κάθε περίπτωση πάντως αν η πρώτη πτήση της 11ης Απριλίου δεν πραγματοποιηθεί ίσως λόγω χαμηλής πληρότητας θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στο Τελ Αβίβ έχει επέλθει η κανονικότητα αλλά η ζωή έχει ακριβύνει στη χώρα και αν θα επηρεάσει τις διακοπές των πολιτών θα φανεί στον τρόπο των διακοπών τους σταδιακά. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι έχουν επιστρέψει δειλά – δειλά και οι αεροπορικές εταιρίες στη χώρα ενώ από το Φεβρουάριο διεξάγονται και οι πτήσεις από Τελ Αβίβ προς Αθήνα κανονικά

. Σε ότι αφορά άλλες αγορές με τις οποίες συνεργάζεται, η κ. Κάππα υπογράμμισε ότι οι Δανοί ξεκινούν πολύ δυνατά στις 27 Απριλίου και έχουν αυξήσει τις αεροπορικές θέσεις τους όπως και όλοι οι σκανδιναβοί, οι Ιταλοί που βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα δείχνουν σημάδια ανάκαμψης φέτος, ενώ οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί επίσης φαίνεται ότι παρουσιάζουν βελτίωση το 2024.


Καταλήγοντας τόνισε ότι έχουμε θετικά μηνύματα και ότι θα είναι καλή η σαιζόν, ενώ και από την έκθεση στο Βερολίνο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα επικρατεί μία θετική εικόνα για τον τουρισμό φέτος , όμως υπάρχει ένας προβληματισμός για την ακρίβεια λόγω του κόστους του πετρελαίου , αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπήρξε κάποιο αρνητικό μήνυμα από τη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες