Σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε 56χρονος για ναρκωτικά

Σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή  καταδικάστηκε 56χρονος για ναρκωτικά

Σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε 56χρονος για ναρκωτικά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1337 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 56χρονο που είχε συλληφθεί στη Ρόδο με ποσότητες άνω των 400 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορες μορφές (δενδρύλλια, ακατέργαστη, λάδι κ.ά.) στην κατοχή του.

Η σύλληψη του 56χρονου είχε γίνει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής αυτών και της καλλιέργειας φυτού του γένους της κάνναβης από δράστη μη τοξικομανή.


Ωστόσο δια των συνηγόρων του κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Αχιλλέα Δασκαλάκη ο 56χρονος κίνησε τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης και έτσι προχθές, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επικύρωσε το πρακτικό αυτής, και επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον κατηγορούμενο.
Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση είχαν εξιχνιάσει πριν τέσσερα χρόνια, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων και την πραγματοποίηση στοχευμένης έρευνας στην κατοικία του 56χρονου.


Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει «κινητικότητα» στο σπίτι όπου διέμενε ο 56χρονος στην πόλη της Ρόδου.
Έτσι, στις 19 Μαΐου 2020 παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν έρευνα όπου μέσα στο σπίτι του εντόπισαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους 412,3 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε 5 συσκευασίες.


• Ναρκωτική ουσία άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 72,3 γραμμαρίων.
• Σύριγγα που περιείχε ποσότητα 10 ml έλαιο κάνναβης.
• Σύστημα παραγωγής-εξαγωγής ελαίου κάνναβης.


• 7,8 λίτρα ισοπροπυλικής αλκοόλης.
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
• Αεροβόλο πιστόλι και μεταλλικά σφαιρίδια.
• Κινητό τηλέφωνο.
• Το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.


Στη συνέχεια η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στην αυλή του 56χρονου όπου και εκεί εντοπίστηκαν:
• 4 δενδρύλλια, σε φάση ανάπτυξης.
• Αυτοσχέδια κατασκευή μέσα στην οποία καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια υπό ελεγχόμενες συνθήκες.
• Εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας.


Όλα όσα εντοπίστηκαν στο σπίτι και στην αυλή του 56χρονου κατασχέθηκαν, τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν, ενώ σε βάρος τού κατηγορούμενου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε αρχικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για την άσκηση ποινικής δίωξης και στη συνέχεια στην ανάκριση.
Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή και Αχιλλέα Δασκαλάκη, ο 56χρονος προσήχθη για ν’ απολογηθεί όπου και είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος είχε πει πως ζει στο νησί μας τα τελευταία 25 χρόνια και εργαζόταν ως οδηγός λαμβάνοντας ετησίως περίπου 15.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ήταν και εθελοντής σε διάφορες φιλοζωικές εταιρείες.


Σε ότι αφορά τη σχέση του με τα ναρκωτικά είχε πει πως είναι χρόνιος χρήστης (πάνω από 30 χρόνια) και πως κάθε βράδυ κάπνιζε περίπου τρία τσιγαριλίκια κάνναβης, καθώς πάσχει από αυτοάνοσο και αυτό τον βοηθάει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.
Για τις ποσότητες των 136, 5,3 και 38,6 γραμμαρίων κάνναβης που βρέθηκαν στην κατοχή του είχε δηλώσει πως τα είχε προμηθευτεί από αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του, έναντι του ποσού των 300 ευρώ και πως μάλιστα ήταν γεμάτη κλαδιά.

Ο αλλοδαπός του είχε προμηθεύσει άλλες δύο φορές, ενώ τα δενδρύλλια επιχείρησε να τα καλλιεργήσει μόνος του για να μην αναγκάζεται να αγοράζει από άλλους.


Σ’ ό,τι αφορά το χασισέλαιο, ο 56χρονος είχε πει πως το χρησιμοποιούσε για τους πόνους που ένιωθε στον αυχένα και στη μέση και για την παραγωγή του είχε προμηθευτεί τη λοιπή ποσότητα των 202 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, η οποία μάλιστα ήταν χρησιμοποιημένη, όπως επίσης και ένα μέρος της αλκοόλης. Τέλος, για το αεροβόλο είχε ισχυριστεί, πως είναι ένα παιδικό όπλο για σκοποβολή στον κήπο του σπιτιού του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 56χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας