Την πρόσληψη 67 μόνιμων υπαλλήλων ζητά για τα επόμενα χρόνια ο δήμος Ρόδου

Την πρόσληψη 67 μόνιμων υπαλλήλων ζητά για τα επόμενα χρόνια ο δήμος Ρόδου

Την πρόσληψη 67 μόνιμων υπαλλήλων ζητά για τα επόμενα χρόνια ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3489 ΦΟΡΕΣ

Την «αναχαίτιση» της δραματικής αποψίλωσης προσωπικού που έχει υποστεί ο δήμος της Ρόδου εδώ και αρκετά χρόνια, με την πρόσληψη 67 μόνιμων υπαλλήλων για κάθε έτος από το 2025 έως και το 2028, περίπου των μισών από τα υφιστάμενα κενά, προτείνει το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο του πολυετούς προγραμματισμού, που έρχεται για έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, στην εισήγησή του για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την περίοδο 2025 – 2028 στις αντίστοιχες κατηγορίες/ κλάδους, το αρμόδιο Τμήμα έλαβε υπόψη καταρχάς την ανάγκη τήρησης των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και ιδίως του λόγου μία αποχώρηση/μία πρόσληψη για το τακτικό προσωπικό, τις μετατάξεις λόγω κινητικότητας και βέβαια τη λύση της υπαλληλικής σχέσης, λόγω συνταξιοδότησης, σημαντικού αριθμού υπαλλήλων ετησίως.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι συνολικές εκτιμώμενες αυτοδίκαιες αποχωρήσεις, δηλαδή συνταξιοδοτήσεις προσωπικού στον δήμο Ρόδου, έχουν ως εξής: το 2025 είναι 16, το 2026 είναι 22, το 2027 είναι 27 και το 2028 είναι 26.

Επίσης, στον ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας), αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 310 κενές θέσεις διαφόρων κατηγοριών/κλάδων προσωπικού!

Εκτιμώντας, λοιπόν, τις ελάχιστες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό για τα επόμενα χρόνια, το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του δήμου, προτείνει την πρόσληψη 67 μόνιμων υπαλλήλων για κάθε έτος, για την οποία προβλέπεται επιβάρυνση του προϋπολογισμού του δήμου κατά 1.217.400 ευρώ για κάθε ένα έτος, από ίδιους πόρους.

Μάλιστα, ενδεικτικό ότι οι προσλήψεις που προτείνονται είναι «οριακές» σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση και τις ανάγκες του δήμου είναι και η συσχέτισή τους, στους παρακάτω πίνακες, με τις κενές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, οι οποίες είναι διπλάσιες, δηλαδή φθάνουν τις 123 για κάθε χρονιά:

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις