Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο συλληφθέντες για ναρκωτικά

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο συλληφθέντες για ναρκωτικά

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν δύο συλληφθέντες για ναρκωτικά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1083 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, ο 29χρονος και ο 52χρονος που είχαν συλληφθεί με ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στην κατοχή τους και κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των δύο ανδρών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Δήμο Μουτάφη και Στέλιο Αλεξανδρή για τον 29χρονο, και Άκη Δημητριάδη και Κάνδια Πολυχρόνη για τον 52χρονο, προσήλθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο άκρες άλλαξαν τις προανακριτικές τους καταθέσεις και αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όπως αυτές τους αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι την ποσότητα κοκαΐνης την είχαν προμηθευτεί βάζοντας χρήματα από κοινού οι δύο τους μαζί με ένα ακόμη φίλο τους, αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση, ενώ σε ό,τι αφορά την ποσότητα των 450 γρ. κάνναβης, ο 52χρονος είπε, ότι τα προμηθεύτηκε από έναν αλλοδαπό που θα έφευγε για την πατρίδα του, αποκλειστικά και μόνο για ιδιωτική χρήση, και την πήρε καθώς θα του έκανε ο αλλοδαπός καλύτερη τιμή λόγω του ταξιδιού του.

Οι δύο άνδρες επισήμαναν, ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι τέτοια που δεν έχουν κανένα λόγο να προβούν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ έκαστος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τρίτη 26 Μαρτίου στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, εντοπίσθηκαν διαδοχικά οι δράστες και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, έρευνα στην κατοικία τους καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, κατά τους οποίους βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά και κατασχέθηκαν:

• Κοκαΐνη βάρους 23,7 γραμμάριων

• Κάνναβη βάρους 451,6 γραμμαρίων

• Ζυγαριά ακριβείας

• 1.000 ευρώ

• 2 κινητά τηλέφωνα

• Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών, πρόσφορων για διαμοιρασμό ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι η ποσότητα κοκαΐνης βρισκόταν σε μικροσυσκευασίες έτοιμες προς διαμοιρασμό.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης