Ακόμη και με ιδιώτες θα συμπράξει η «ΡΟΔΑ» για την πρόσληψη οδηγών

Ακόμη και με ιδιώτες θα συμπράξει η «ΡΟΔΑ» για την πρόσληψη οδηγών

Ακόμη και με ιδιώτες θα συμπράξει η «ΡΟΔΑ» για την πρόσληψη οδηγών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1215 ΦΟΡΕΣ

Ακόμη και στη σύμπραξη με ιδιώτες για την πρόσληψη οδηγών, που είναι... δυσεύρετοι αναμένεται να προχωρήσει η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ», μέσω του δήμου Ρόδου πλέον, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του κοινού τη σεζόν που ξεκινάει!

Για το γεγονός ότι προχωράει η μεταφορά της στον δήμο, μετά την εφαρμογή του νέου νόμου του ΥΠΕΣ από τις αρχές του χρόνου, αλλά και για τα σχέδιά τους ενόψει της σεζόν, μίλησε χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος Συγκοινωνίας, Τροχαίου Υλικού και Κινητής Περιουσίας, κ. Στέργος Παπαστεργής.

Καταρχάς, ανέφερε, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της «ΡΟΔΑ» στον δήμο σε ποσοστό παραπάνω από το μισό, ωστόσο υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα και κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει ακόμη να διεκπεραιωθούν.

Πάντως, ανέφερε, ότι βρίσκονται κοντά στην πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε να ενσωματωθεί οριστικά στον δήμο Ρόδου η ιστορική επιχείρηση.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε και απογραφή στη «ΡΟΔΑ», στην κινητή και ακίνητη περιουσία της, και έχουν απομείνει μόνο κάποια μικρά διαδικαστικά θέματα.

Παρ’ όλο που υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά της έδρας της, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει άμεσα και για την ώρα παραμένει εκεί που βρίσκονται τα γραφεία και ο στόλος της, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαστεργής σχετικά με την προετοιμασία για να ανταπεξέλθει ο δήμος στις ανάγκες του καλοκαιριού, είπε, ότι όντως η «ΡΟΔΑ» ήταν πιο ευέλικτη ως επιχείρηση ωστόσο, όπως είπε, θα πατήσουν στην πεπατημένη, με κάποιες μικρές αλλαγές ενδεχομένως, και αυτή την περίοδο συγκεντρώνουν στοιχεία για να βελτιώσουν την κατάσταση όσο μπορούν, με τις δυνάμεις που διαθέτουν.

Το βασικό θέμα που προκύπτει με την εκτέλεση του μεταφορικού έργου αφορά βέβαια στην επάρκεια του προσωπικού, ειδικότερα των οδηγών, καθώς έχουν μείνει λίγοι μόνιμοι, οι οκταμηνίτες απολύθηκαν και τώρα έχει προκηρυχθεί η πρόσληψη 25 διμηνιτών.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργής, πρόκειται για μία γρήγορη διαδικασία, οι προσληφθέντες θα πιάσουν άμεσα δουλειά και ευελπιστούν να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον.

Για την περίοδο πέρα των δύο μηνών, βρίσκονται στη διαδικασία εκπόνησης νέας μελέτης, ώστε να προκηρύξουν διαγωνισμό με τον οποίο θα αναζητήσουν οδηγούς και κάποιες άλλες ιδιότητες μέσω ιδιωτών και με τη χρήση του στόλου της «ΡΟΔΑ».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαστεργής ανέφερε, ότι είναι πολλοί οι μνηστήρες-ιδιώτες και ότι έχουν κάνει συζητήσεις ακόμη και με το Σωματείο των ταξιτζήδων και θεωρητικά υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Όσο για το πώς θα λειτουργήσει αυτό, όπως εξήγησε ο εντεταλμένος, οι οδηγοί θα πληρώνονται από τον ιδιώτη και θα εκτελούν το μεταφορικό έργο με τον στόλο της «ΡΟΔΑ» λαμβάνοντας μισθούς αγοράς, που είναι καλύτεροι από του δήμου.

Με αυτό τον τρόπο, ευελπιστούν, οι θέσεις αυτές να γίνουν ελκυστικές, αφού οι οδηγοί είναι μία ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση και ο μισθός του δήμου δεν είναι... ελκυστικός, τη στιγμή που μπορούν να βρουν δουλειά με πολύ καλύτερες μισθολογικές απολαβές.

Σκοπός τους είναι, ακόμη, να συνεχιστεί και φέτος το σύστημα με τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια εντός της Παλιάς Πόλης σε συνδυασμό με το λεωφορειάκι στην Ακαντιά που πηγαίνει προς και από το κέντρο, με τον ίδιο τρόπο και δωρεάν.

Αυτό αναμένεται να ξεκινήσει από τον Μάιο. Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιήσει το πρόγραμμα ενώ από φέτος θα το αναλάβει ο δήμος.

Σχετικά με τις ανακοινώσεις για τα εισιτήρια, όπως είπε, ήδη δεν κόβουν εισιτήρια οι οδηγοί και η προμήθειά τους γίνεται από σημεία λιανικής πώλησης και αυτόματους πωλητές ενώ προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το αεροδρόμιο αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να έρθουν σε συνεννόηση με τους αρμοδίους της Fraport για να εγκαταστήσουν αυτόματο πωλητή και εκεί.

Τέλος, το πρόγραμμα των δρομολογίων της «ΡΟΔΑ» θα μείνει όπως έχει, δηλαδή θα εξυπηρετεί την πόλη, το αεροδρόμιο, το Φαληράκι και τα χωριά με λιγότερη ζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»