Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 819 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, δύο αλλοδαποί από τη Συρία ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν ως διακινητές παράνομων αλλοδαπών στην Τήλο.

Η σύλληψη των δύο νεαρών Σύριων έγινε στις 2 Μαΐου 2024 μετά από κατάθεση που έδωσαν δύο άλλοι μεταφερόμενοι συμπατριώτες τους, που είχαν βγει στην Τήλο.

Οι Σύριοι υπέδειξαν τον 20χρονο και τον 19χρονο ως τους διακινητές τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο άνδρες και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Κώστα Αβδελλή, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι για άλλη μία φορά τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο Σύριοι επανέλαβαν και τα όσα προανακριτικά είχαν ισχυριστεί, ότι δηλαδή και οι ίδιοι είναι μεταφερόμενοι και πως μάλιστα έχουν καταβάλει το ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος για να έρθουν στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού