Θ. Γλαβίνας: Πολιτικό ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ οι ερχόμενες Ευρωεκλογές

Θ. Γλαβίνας: Πολιτικό ορόσημο για  το ΠΑΣΟΚ οι ερχόμενες Ευρωεκλογές

Θ. Γλαβίνας: Πολιτικό ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ οι ερχόμενες Ευρωεκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1146 ΦΟΡΕΣ

Πολιτικό ορόσημο είναι οι επικείμενες Ευρωεκλογές για το ΠΑΣΟΚΚ/ΚΙΝΑΛ καθώς έχει θέσει στόχο την «ολική επαναφορά» τους στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ο κύριος εκφραστής της κεντροαριστεράς.

Το παραπάνω ανέλυσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος βρέθηκε στη Ρόδο, είχε επαφές και συνάντησε κόσμο ενώ επισκέφθηκε και τη λαϊκή αγορά, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργο Νικητιάδη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Παναγιώτη Κουνάκη και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Όπως είπε αρχικά ο κ. Γλαβίνας, παρά το γεγονός ότι η πολιτική αντιπαράθεση έχει οξυνθεί κατά την προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ είναι παρόν στον δημόσιο διάλογο και θέλει να περάσει καταρχήν ένα ευρωπαϊκό μήνυμα: ότι σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές πλατφόρμες, αυτή που εκπροσωπεί η ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών, με πάρα πολλές επιτυχίες για το πλαίσιο που θέλουν να έχει η Ευρώπη, της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της Ευρώπης των λαών και όχι μιας Ευρώπης όπως καθοδηγείται αυτή τη στιγμή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Μεταξύ των ζητημάτων στα οποία είναι πρωταγωνιστές οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και η κοινή εξωτερική πολιτική άμυνας που είναι ένα κομβικό ζήτημα για τη χώρα μας γιατί βρισκόμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σταυροδρόμι. Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι ένα πολιτικό ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ, είπε ο ίδιος, και έχουν βάλει στόχο το κόμμα να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι, καταρχήν αυξάνοντας αισθητά τις δυνάμεις του, όπως έχει μία αυξητική πορεία σταδιακά.

Ο κ. Γλαβίνας έκανε και κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, με την ηγεσία του κ. Κασσελλάκη, έχει απολέσει κάθε αξία και αρχή που χαρακτήρισε κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς όπως τα γνωρίζαμε στην Ελλάδα και έχει μπει σε μια διαδικασία.. «πολιτικού χυλού». Για τον λόγο αυτό, απευθύνουν κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες που δεν αντέχουν αυτή «την επίπλαστη πολιτική ηγεμονία του κ. Μητσοτάκη», να δώσουν τη στήριξή τους στο ΠΑΣΟΚ, «σε ένα ΠΑΣΟΚ σίγουρο, αξιόπιστο, σοβαρό που ξέρουν ότι η ψήφος τους έχει αντίκρισμα».

Και συνέχισε: «Άρα το μήνυμα σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές-που έχουν πολιτικοποιηθεί-είναι ισχυρό, σοβαρό, αξιόπιστο ΠΑΣΟΚ ώστε να υπάρχει φραγμός στην αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», και την επόμενη ημέρα πρέπει να υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας, επίσης σοβαρή ενώ η αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη είναι «βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης», είπε ακόμη.

Αυτό, λοιπόν, θέλουν να το ανατρέψουν και να φέρουν μία πολιτική ισορροπία, όπου ναι μεν, θα υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα στην κεντροδεξιά αλλά θα υπάρχει ένα κόμμα και στην κεντροαριστερά που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη διακυβέρνηση της χώρας, κι ας ακούγεται αυτό τώρα μακρινό. Μάλιστα έκανε λόγο για ένα…κουτσό πολιτικό σύστημα όπου υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα το οποίο έχει όλη την εξουσία στα χέρια του, χειραγωγεί τα ΜΜΕ, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το Κράτος Δικαίου, ίσα-ίσα το ποδοπατεί πάρα πολλές φορές, κάτι που δημιουργεί προβλήματα και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό (βλ. δυστύχημα των Τεμπών) και η χώρα μπορεί να έχει έναν άλλο δρόμο».


Ο τομέας της υγείας, η ακρίβεια, το πρόβλημα της στέγασης, η κατάργηση της Golden Visa, είναι ζητήματα τα οποία έχει αναδείξει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και κάνει παρεμβάσεις. Είπε ακόμη, ότι έχουν πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο και κάνουν πολύ δυνατό προεκλογικό αγώνα με στόχο πάντα τα ανεβασμένα ποσοστά για να περάσουν το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ επανήλθε και είναι ο κ. κορμός της κεντροαριστεράς «καθώς δεν έχει κανείς να περιμένει κάτι από τον κ. Κασσελάκη».

Για τα νησιά
Από την πλευρά του ο κ. Νικητιάδης, είπε για τη νησιωτική πολιτική, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να δώσει διαφορετικές προοπτικές προς την προοδευτική κατεύθυνση και το 8%-10% των πόρων να πάει στην Υγεία ενώ είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας. Και είπε: «Για εμάς είναι το θέμα της Υγείας γιατί είναι σε απόλυτη εγκατάλειψη τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ σε όλα τα νησιά μας, που τα έχουν αφήσει «στο έλεος του Θεού» και συμπλήρωσε ότι «μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους».

Ο κ. Κουνάκης είπε, ότι σε όλη την περιφέρεια είναι ο μόνος νησιώτης που ζει και εργάζεται εδώ και είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ενώ ούτε η Ν.Δ., ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν και είναι πολύ τιμητικό. «Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεις τα νησιά μας, ώστε για πρώτη φορά να έχει μία νησιωτική φωνή το Ευρωκοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γλαβίνας ανέφερε τα ζητήματα που θέλουν να αναδείξουν για τα νησιά σε επίπεδο Ε.Ε.: το ζήτημα της στέγασης που δημιουργεί ιδιαίτερα πρόβλημα σε δημόσιους λειτουργούς που θέλουν να ζήσουν εδώ αλλά και στους εργαζόμενους στον Τουρισμό. Η διασύνδεση με τα υπόλοιπα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, ακόμη τα νησιά χρειάζονται ενίσχυση του υγειονομικού στίγματός τους τη στιγμή που ο χώρος της Υγείας βάλλεται από την κυβέρνηση. Επίσης, η διασύνδεση του Πρωτογενή Τομέα με τον Τουρισμό για να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη.

Ειδικά για τα μικρότερα νησιά, όπως είπε, οφείλουν να προστατέψουν και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και την ποιότητά τους στον Τουρισμό και εκεί έγκειται η πρότασή τους για την Golden Visa.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου