191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο  από τις αρχές του χρόνου

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Του Πέτρου Αθανασίου
Επίτιμου προέδρου Ε.Ν.Π.Ε.Ν.

Μια προσοδοφόρος χρονιά για το Yachting προμηνύεται και για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν για τη χώρα μας, καθώς τα νέα που έχουμε στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στη ναυαρχίδα του θαλάσσιου τουρισμού του, τη Ρόδο, είναι εξαιρετικά.

Σύμφωνα με τις καταγραφές της εξωτερικής υπηρεσίας του Τελωνείου Ρόδου, που είναι υπεύθυνη για τις αφίξεις θαλαμηγών από το εξωτερικό, έχουμε ήδη μια εκρηκτική έναρξη της σεζόν.

Η ενημέρωση καταδεικνύει μια σταθερή αύξηση γύρω στο 30% στις αφίξεις στο νησί από την αρχή του έτους, 01/01/2024 έως και σήμερα 14/05/2024 και αυτά σε σχέση με την πολύ καλή περσινή περίοδο 2023, η οποία σημειωτέον ήταν χρονιά πανευρωπαϊκής πρωτιάς για τη χώρα μας, για δεύτερη φορά στα χρονικά του ελληνικού Yachting, όπως και το 2021 που είμαστε επίσης πρώτη χώρα σε αφίξεις ξένων θαλαμηγών, με τους συνήθεις νικητές των τελευταίων δεκαετιών (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) να «αγναντεύουν την πρύμνη μας».

Τα στατιστικά των θαλαμηγών της Ρόδου έχουν ως εξής:
• από 01/01/23 έως 13/05/23 αφίξεις εξωτερικού → 149 θαλαμηγοί
• από 01/01/24 έως 13/05/24 αφίξεις εξωτερικού → 191 θαλαμηγοί

Με την ανάγνωση λοιπόν αυτών των στατιστικών, είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή την καλοκαιρινή σεζόν οι αφίξεις ξένων θαλαμηγών στη χώρα θα μας αποφέρουν και πάλι την πανευρωπαϊκή πρωτιά για τρίτη χρονιά της μετά Covid-19 εποχής.
Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους τους συναδέλφους του θαλάσσιου τουρισμού να έχουν μια καλή σεζόν και ταυτιζόμενοι με τη λαϊκή ρήση του θυμόσοφου λαού που αναφέρει ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», είμαστε σίγουροι, ότι θα έχουμε την καλύτερη όλων των εποχών χρονιά.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες