Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 743 ΦΟΡΕΣ

Aπό τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας Α.με.Α. με ποσοστό αναπηρίας >80% που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα , Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ΝΠΔΔ, αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ή είναι συνταξιούχοι αναπηρίας, ή σύνταξης γήρατος , ότι απαλλάσσονται από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου στο μισθό ή στη σύνταξή τους. Ο Νόμος 4172/2013 αρ.14 παρ. ε , αναφέρει: "Απαλλάσσονται από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%)".

Παρόλο που ο συγκεκριμένος νόμος έχει θεσπιστεί πλέον της δεκαετίας, φαίνεται ότι δυστυχώς κάποιοι εργοδότες σήμερα τον ανακαλύπτουν για πρώτη φορά!!!!

Έχει δυστυχώς παρατηρηθεί το φαινόμενο σε αρκετές περιπτώσεις, να μην εφαρμόζεται η διάταξη του εν λόγω νόμου από τα εκάστοτε γραφεία προσωπικού των υπηρεσιών και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, είτε λόγω αδικαιολόγητης έλλειψης πληροφόρησης είτε λόγω εσφαλμένης εφαρμογής του νόμου. Ενώ ο ωφελούμενος εργαζόμενος Α.με.Α. έχει ενημερώσει τον εκάστοτε εργοδότη και έχει αιτηθεί προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα ( Πιστοποιητικό Αναπηρίας ), τη παύση της παρακράτησης του μηνιαίου φόρου, εντούτοις συνεχίζεται η παρακράτηση του φόρου με διάφορους αυθαίρετους ισχυρισμούς που αντιβαίνουν τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα υπηρεσίας που ισχυρίστηκε ότι "αναμένουμε τη γνωμοδότηση της Νομικής μας υπηρεσίας και του νομικού μας συμβούλου" , ισχυρισμός που στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας, αφού μιλάμε για άμεση εφαρμογή μόνο με τη κατάθεση του πιστοποιητικού Αναπηρίας του ενδιαφερόμενου.

Επειδή γινόμαστε αποδέκτες δίκαιων και έντονων παραπόνων λόγω της άσκοπης ταλαιπωρίας αλλά και λόγω της απώλειας εσόδων που υφίστανται, Παρακαλούμε τους συνάδελφους συμπολίτες Α.με.Α του νησιού μας, που πιθανόν δεν γνωρίζουν τη παραπάνω διάταξη του νόμου , να ενημερώσουν άμεσα τους εργοδότες τους προσκομίζοντας ΜΟΝΟ το Πιστοποιητικό Αναπηρίας τους, και να αιτηθούν την άμεση παύση της παρακράτησης του μηνιαίου φόρου.

Όσοι γνωρίζουν και έχουν ήδη ενημερώσει τους εργοδότες τους , αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να τους παρακρατούν το μηνιαίο φόρο, να ενημερώσουν το Σύλλογο μας για να επιληφθούμε σχετικά… Στα τηλέφωνα: 2241063660 και 2241069390, στο e-mail dsamearodos@gmail.com O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑΜ

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω