Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1217 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον Τουρισμό, καθώς η τουριστική κίνηση στο νησί μας γνωρίζει κάθε μέρα που περνά όλο και μεγαλύτερη αύξηση, όπως διαπιστώνεται από τις αφίξεις των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Όπως είχε γράψει προ ημερών η «Ροδιακή», ο Απρίλιος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων «έκλεισε» με αύξηση που υπολογιζόταν γύρω στο 5%, όμως, τα τελικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη Fraport Greece χθες, έδειξαν ότι η αύξηση ήταν λίγο μεγαλύτερη, καθώς διαμορφώθηκε στο 8,4% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Αυτό σημαίνει ότι, φέτος τον Απρίλιο, ήρθαν στη Ρόδο περίπου 13.000 περισσότεροι τουρίστες, αφού, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, με πτήσεις τσάρτερ έφτασαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου 157.552 επιβάτες από το εξωτερικό, έναντι 144.303 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Στην ουσία ο μήνας που πέρασε ήταν ο καλύτερος Απρίλιος όλων των εποχών!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, η τουριστική κίνηση στο νησί μας εξελίσσεται ιδιαίτερα εντυπωσιακά, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις, ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλή, τόσο για τη Ρόδο όσο και για τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, που είχε ήδη φανεί κατά τη διάρκεια του μήνα, με τον μεγάλο αριθμό πτήσεων που είχαν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένα φαινόμενο που συνεχίζεται και τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, στην πρώτη θέση κατατάχθηκαν οι Άγγλοι τουρίστες ενώ στη δεύτερη, με αρκετά μεγάλη διαφορά, οι Γερμανοί και στην τρίτη θέση οι Ισραηλινοί τουρίστες, που αποτέλεσαν τη μεγάλη έκπληξη, καθώς η αγορά φαίνεται ότι σταδιακά ανακάμπτει. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γάλλοι και οι Πολωνοί τουρίστες.

Επίσης, από την επίσημη καταγραφή, φάνηκε, ότι τον μήνα που πέρασε, διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας» 271.159 τουρίστες έναντι 250.205 τον Απρίλιο του 2023, με τη διαφορά να φτάνει στο 8,4%.

Αύξηση σημείωσαν όμως και οι πτήσεις τσάρτερ που εξυπηρετήθηκαν από το αεροδρόμιό μας και οι οποίες ανήλθαν σε 1.957 έναντι 1.832 τον αντίστοιχο μήνα του 2023, διαμορφώνοντας το τελικό ποσοστό στο 6,8%.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις γραμμές εσωτερικού, εκεί παρατηρήθηκε μία μείωση σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 1,7% αναφορικά με τις αφίξεις επιβατών ενώ σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που εξυπηρετήθηκαν, υπήρχε αύξηση φέτος, της τάξης του 13,3%.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το τέλος Απριλίου, διακινήθηκαν μέσω του «Διαγόρας» συνολικά 538.635 επιβάτες έναντι 491.303 πέρυσι το ίδιο διάστημα ενώ εξυπηρετήθηκαν 4.759 πτήσεις έναντι 4.260 πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικός τουρισμός: 9-12% κάτω οι τιμές των πακέτων διακοπών σε Ρόδο, Κρήτη και Κω στα last minute

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες