Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1250 ΦΟΡΕΣ

Σκωπτική ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στις αντιδράσεις που καταγράφονται από ομάδες και φορείς συμπολιτών μας, αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα.

Σε τοποθέτησή του, για το θέμα αυτό, την οποία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το είδαμε και αυτό.

Ομάδα συμπολιτών μας καλεί σε αντίσταση εναντίον της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα. Αυτοί οι συμπολίτες μας, αυτοαποκαλούνται "ευαίσθητοι", "ενεργοί πολίτες", "φίλοι του περιβάλλοντος" και άλλα τέτοια συγκινητικά. Συγκινητικοί τίτλοι αλλά ψευδεπίγραφοι. Γιατί, αυτό στο οποίο ουσιαστικά αντιστέκονται είναι στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και ειδικά το μαζούτ που αποτελεί και το κύριο καύσιμο των μηχανών των μονάδων που ηλεκτροδοτούν τα νησιά μας.

Χωρίς την διασύνδεση, αποκλείονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις των νησιών μας απο την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Χωρίς την διασύνδεση, καταδικάζονται τα νησιά μας σε μόνιμη εξάρτηση από το μαζούτ.

"Φίλοι του Μαζούτ" είναι στην πραγματικότητα οι δήθεν ευαίσθητοι συμπολίτες μας που καλούν σε αντίσταση. Αρνητές της προόδου και της εξέλιξης. Υπονομευτές της περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Και μην ξεγελιέστε, είναι οι ίδιοι που είναι αντίθετοι σε κάθε, πραγματικά κάθε, έργο υποδομής. Εχουν άποψη για το πόσο "καταστροφικά" είναι όλα τα έργα υποδομής, απο τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μέχρι τα οδικά έργα, οι χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και τα λιμάνια. Και τα "κτυπάνε" επίσης όλα, με αναρίθμητες απίστευτες καταγγελίες και προσφυγές που προκαλούν καθυστερήσεις που στοιχίζουν οικονομικά, κοινωνικά , περιβαλλοντικά. Χρονιά μετά τις προσφυγές τους και αφού τις έχουν χάσει στις δικαστικές αίθουσες, εκατοντάδες τα παραδείγματα στα νησιά μας, τα έργα έχουν πλέον ανεπίκαιρες μελέτες και πολλαπλάσιο κόστος που πληρώνει εξ' ολοκλήρου η κοινωνία της παραγωγής. Έχουν επιπλέον των άλλων χαρακτηριστικών τους, εξειδίκευση στις συνομωσίες. Ξέρουν τι υπάρχει πίσω από κάθε πόρτα ή κουρτίνα και μέσα σε κάθε συρτάρι. Τα ξέρουν όλα.

Το έργο που τώρα έχουν αποφασίσει να υπονομεύσουν, αυτό της ηλεκτρικής διασύνδεσης, είναι και η απόδειξη των πραγματικών κινήτρων τους. Ενα έργο 2 δις ευρώ, το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία των νησιών μας, είναι αδήριτη ανάγκη για το περιβαλλοντικό, και όχι μόνο, μέλλον των νησιών μας. Δεν αγαπούν το περιβάλλον, απλά το εργαλειοποιούν.

Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτή η συμπεριφορά είναι αντικοινωνική. Γιατί, την κοινωνία κτυπούν.

Όχι, αγαπητοί μας "Φίλοι του Μαζούτ" δεν θα σας κάνουμε την χάρη. Δεν θα σας δώσουμε την χαρά να πλήξετε ξανά την κοινωνία που κινείται με κίνητρο την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή. Με κριτήριο και στόχο την πραγματική φροντίδα του περιβάλλοντος και όχι προσωπικά συμπλέγματα.

Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον μηδενισμό και δεν θα λυγίσουμε μπροστά σε ιδεοληψίες.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις και τα περιβαλλοντικά έργα που τώρα υλοποιούνται στα νησιά μας, δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία τους. Οι θεσμικές παρεμβάσεις που τώρα αναλαμβάνονται στα νησιά μας, από τη νομοθεσία για την προστασία των παραλιών και την εκπόνηση Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων μέχρι την μελέτη της Φέρουσας Ικανότητας, επίσης δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία των νησιών μας. Αυτό είναι που πραγματικά ενοχλεί τους "Φίλους του Μαζούτ".

Η πραγματική αντίσταση λοιπόν, απέναντι στα πάσης φύσεως αμφιλεγόμενα ή ακόμα και πολιτικά και κοινωνικά ύποπτα κίνητρα, πρέπει να γίνει απο όλους εμάς.

Είναι χρέος μας»

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω