Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 786 ΦΟΡΕΣ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Διαγόρα με το Αιγάλεω προχθές για την 9η και προτελευταία αγωνιστική στα play out της Super League 2, ο ιθύνων νους διοικητικά στους «κυανέρυθρους», Χρήστος Παπαδημητρίου και ο Ράτκο Ντόστανιτς μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στη Λέσχη του συλλόγου.

Εκεί ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον Σέρβο προπονητή, αλλά ειπώθηκαν αρκετά για το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν, τις ελλιπείς εγκαταστάσεις και τα όσα έγιναν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 με προοπτικές για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Παπαδημητρίου:
Για τη στήριξη στην ομάδα
«Ευχαριστούμε τον κόσμο και τους χορηγούς που μας στήριξαν αυτή τη χρονιά, από τις πιο δύσκολες στον Διαγόρα. Παρόλα αυτά, καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε, αφού η ομάδα σώθηκε, κάτι το οποίο ουσιαστικά είχε εξασφαλιστεί από τα μέσα του πρώτου γύρου και τερμάτισε 6η.

Οι στόχοι μας και το πρόγραμμα δεν αλλάζουν και ο προπονητής μας θα παραμείνει και τη νέα χρονιά. Εκτός από δάσκαλος είναι και φίλος και η φιλοσοφία μας δεν θ’ αλλάξει, γιατί θα μείνει ο «κορμός» της ομάδος, ενώ θα ενισχυθούμε με τρεις έμπειρους παίκτες και με νεαρούς που θα επιλέξουμε για να τη στελεχώσουμε.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον προπονητή, το τεχνικό team, τους παίκτες και τον τεχνικό μας διευθυντή, τον Προβατίδη, που δεν είναι εδώ μαζί μας λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, αλλά παραμένει στην ομάδα».

Για την έλλειψη εγκαταστάσεων
«Επειδή ακούω διάφορα περί πρωταθλητισμού, θα ήθελα να πω ότι ο Διαγόρας και το νησί για να μπορέσει να βγάλει ομάδα στην Α’ Εθνική πρέπει να έχει γήπεδα, εγκαταστάσεις, τα πάντα, κι αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα.

Το χόρτο στο στάδιο το φτιάξαμε εμείς και είναι από τα καλύτερα στη Β’ Εθνική και στην Ελλάδα. Χωρίς υποδομές δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Περιμένουμε ένα χρόνο από τον δήμο τα χαρτιά για το προπονητικό κέντρο. Γίνανε οι εκλογές, άλλαξε το δημοτικό συμβούλιο κι ακόμα δεν έχουμε πάρει κάτι ακόμη στα χέρια μας, για να μπορέσουμε αύριο το… πρωί να φτιάξουμε το προπονητικό κέντρο. Χωρίς υποδομές δεν υπάρχουν προοπτικές.

Δεν μπορεί επαγγελματική ομάδα να ψάχνει γήπεδο για να κάνει προπόνηση.

Παρότι έχουν γίνει ενέργειες για το βοηθητικό και προτάσεις στην προηγούμενη δημοτική αρχή που το είχε δει θετικά, το ξανακάναμε και στην καινούργια δημοτική αρχή. Ή να μας επιτρέψουν να φτιάξουμε το βοηθητικό με δικά μας έξοδα και να το χρησιμοποιούμε μόνο εμείς ή να μας παραχωρήσουν την έκταση, ώστε σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες να κατασκευάσουμε σε ένα ή δυο μήνες το πολύ, νέο γήπεδο στο νησί. Είμαστε ακόμη σε συζητήσεις.

Στο κομμάτι του προπονητικού, ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να επισπεύσει της διαδικασίες, για να φτιάξουμε τουλάχιστον ένα γήπεδο, ώστε να μπορεί να προπονείται μια επαγγελματική ομάδα.

Θα πω και κάτι χαρακτηριστικό: φέραμε έναν Γάλλο παίκτη Α’ Εθνικής, πρωταθλητή με την Μονπελιέ, κι αφού έμεινε εδώ μια βδομάδα κι έκανε προπόνηση, έφυγε, επιστρέφοντάς μας τα λεφτά…

Όταν μπήκε σ’ αυτό το βοηθητικό και το πλαστικό, έφυγε… Ο προπονητής ήθελε να κρατήσει τους πιτσιρικάδες για έξτρα προπονήσεις αλλά δεν έχουμε γήπεδο».

Δοκιμή νεαρών Δωδεκανήσιων παικτών από τον Ράτκο Ντόστανιτς
«Ο προπονητής μάς ζήτησε το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο με όλο το team του να δοκιμάζει ποδοσφαιριστές από τα Δωδεκάνησα, ώστε να στελεχώνουμε την Κ19 πιο σοβαρά και να δημιουργήσουμε υποδομές, προκειμένου νεαροί παίκτες να έρθουν στην πρώτη ομάδα.

Έτσι, θ’ ανακοινωθεί από την ΠΑΕ πότε θα γίνονται αυτές με ημερομηνίες. Ήδη έχουμε “κλείσει” το αθλητικό κέντρο που θα ξεκινήσει η προετοιμασία μας 1η Αυγούστου στην Πτολεμαΐδα και μιλάμε με παίκτες του ρόστερ μας που θέλουμε να παραμείνουν. Επίσης, έχουμε ήδη θέσει στόχους για παίκτες ως προς απόκτηση και τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό».

Σ’ έναν όμιλο το νέο πρωτάθλημα της Super League 2
«Τη νέα χρονιά, η λίγκα θα είναι ένας όμιλος και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι δύο, διότι αυτό προβλέπει η προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Αν θέλουν κάποιοι από τη Βόρειο Ελλάδα θα κάνουν άλλο πρωτάθλημα εκεί, αυτό έχει τελειώσει…

Οι ομάδες θα είναι 20 κι αν για κάποιο λόγο μείνουν λιγότερες από 18 θα αναπληρώνονται, για να πάρει μια σοβαρότητα το πρωτάθλημα της Super League 2. Φέτος πιστεύω ότι ήταν από τις καλύτερες χρονιές.

Το πρωτάθλημα ήταν αξιόπιστο 100% και μέχρι την τελευταία αγωνιστική, δεν ξέραμε ποιος θα πάρει πρωτάθλημα στο βόρειο και στο νότιο όμιλο, ούτε ποιος θα πέσει. Ένα πρωτάθλημα με 18 ή 20 ομάδες θα μας ξαναβάλει στους ισχυρούς του ποδοσφαίρου.

Ήδη υπάρχουν προτάσεις από τη Nova και την Cosmote και ζητάνε έναν όμιλο γιατί είναι πιο αξιόπιστος. Πέρυσι μας μποϊκοτάρισε η ΕΡΤ και δεν πήραμε χρήματα, αλλά φέτος σε κανένα παιχνίδι δεν υπήρξε αδιάφορη ομάδα και δεν ακούστηκε το παραμικρό».

Για το ρόστερ και το μπάτζετ
«Και πέρυσι εξασφαλίσαμε την παραμονή μας την προτελευταία αγωνιστική. Εμείς γνωρίζαμε τι ποδοσφαιριστές επιλέξαμε το καλοκαίρι και τον Δεκέμβριο, αλλά είχαμε μια ατυχία στο ότι παραιτήθηκε ο Θωμάς Γράφας που ήταν αυτός που «έχτισε» την ομάδα, αν κι εμείς θέλαμε να παραμείνει.

Τα μπάτζετ δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά οι παίκτες και δεν ήταν έκπληξη που παραμείναμε στην κατηγορία. Δεν πήραμε παίκτες που δεν ξέραμε και ήταν στοχευόμενες οι επιλογές».

Η τελική βαθμολογία
«Πιστεύω πως στο φετινό πρωτάθλημα δικαίως η κάθε ομάδα πήρε στο τέλος τη θέση που της άξιζε βαθμολογικώς. Αν δείτε ομάδες με τριπλάσια μπάτζετ από τον Διαγόρα, στα μπαράζ δεν κάνανε ούτε νίκη ή δεν πετύχανε ούτε γκολ. Αυτό σημαίνει ότι στην ομάδα μας έχει γίνει σημαντική δουλειά και το καλοκαίρι από τον Γράψα και τον Δεκέμβριο από τον Ντόστανιτς.

Ο Διαγόρας θα μπορούσε να είναι στην πεντάδα, αλλά η Ηλιούπολη ήταν καλύτερη ομάδα σε διάρκεια, ασχέτως αν στη Ρόδο ήρθε ένας ανεκδιήγητος διαιτητής που της έδωσε τη νίκη, όπως και με την Παναχαϊκή εδώ. Μάλιστα αυτοί οι δύο διαιτητές από τότε δεν έχουν ξανασφυρίξει. Βεβαίως σε άλλα παιχνίδια χάσαμε επειδή δεν ήμασταν καλοί».

Για το… μπαράζ ανακοινώσεων
«Φέτος έγινε το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα της Super League 2. Φανταστείτε ότι είχαμε μόνο έξι φακέλους από πενήντα που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές και μάλιστα αφορούσαν ομάδες που υποβιβάστηκαν.

Ο κ. Βρέντζος από τα Χανιά κρύβεται εξωδιοικητικά πίσω από τον Ροκάκη και δίνει συνεντεύξεις. Όποιος θέλει μπορεί να βγαίνει στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο. Ποια ομάδα πειράχτηκε φέτος; Κερδίσαμε δύο φορές την Καλαμάτα, κερδίσαμε την Καλλιθέα, τα Χανιά και τον Ιωνικό. Εμείς με ποιον ήμασταν δηλαδή;

Ο Βρέντζος λέει πως, αν δεν περάσεις από τα γραφεία δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Σε ποιο πρωτάθλημα στημένο κι από πού πρέπει να πάρεις εντολή; Όσοι δεν μπορούν να πετύχουν στόχους αρχίζουν και δημιουργούν με τον πρώην αντιπρόεδρο εντυπώσεις ότι υπάρχει «παράγκα».

Ποια ομάδα φέτος αδικήθηκε ή στήθηκε η διαιτησία; Το παραμικρό… Αν είχε βοηθηθεί η Καλαμάτα θα ‘χε πάρει πρωτάθλημα, αλλά αν δεν έχεις ομάδα πώς να βοηθηθείς. Η Καλλιθέα ήταν η καλύτερη ομάδα. Η Καλαμάτα και τα Χανιά στα πιο κρίσιμα παιχνίδια… σκάσανε και ο Ιωνικός πίστευε πως θα προχωρήσει με την έδρα του…

Τις αποτυχίες μας, λοιπόν, ως εξωδιοικητικοί παράγοντες να μην τις χρεώνουμε στους άλλους».

Ο απολογισμός από τον Ράτκο Ντόστανιτς
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διαγόρα για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και τη συνέχεια της συνεργασίας μας ακόμη ένα χρόνο. Από ‘κει και πέρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ και σ’ όλη την οικογένεια του συλλόγου, γιατί δείξανε ότι πέρα από καλοί ποδοσφαιριστές, είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι και γι’ αυτό πετύχαμε τον στόχο μας.

Νομίζω ότι αν λέγαμε πριν από λίγο καιρό πριν ότι τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος θα εξασφαλίζαμε την παραμονή, κάποιοι δεν θα μας πίστευαν. Παρόλα αυτά καταφέραμε κι ανταπεξήλθαμε στα δύσκολα και πετύχαμε τον στόχο μας.

Την ομάδα του Διαγόρα δεν τη γνώριζα, γι’ αυτό και πήρα ένα μεγάλο ρίσκο. Παρά την ήττα με τον Ολυμπιακό Β’, διαπίστωσα ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, το πίστεψα και το μετέφερα στους ποδοσφαιριστές. Επίσης, είχαμε τον χρόνο να δουλέψουμε την ομάδα μέχρι τα play out, οι παίκτες κατανόησαν ό,τι ζητούσα, αλλά έπαιξε ρόλο πως είχα στο ρόστερ ηγέτες.

Ο πρώτος ήταν ο Μανιάς, αλλά η ομάδα στην κάθε γραμμή είχε τον ηγέτη της, όπως ο Δημητρίου, ο Δημόπουλος, ο Παπατόλιος κι ο Τσιαντούλας και βοήθησαν να πετύχουμε τον στόχο».

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Συνεχίζονται οι επαφές, «χτίζει» το νέο ρόστερ

Αήττητος ο Αλέξανδρος Φάρελλ, κέρδισε και τον Miroslav Serban στην Αγγλία!

Ξανά στη Χαλκίδα οι Δωδεκανήσιοι για το Πανελλήνιο στίβου Κ16

Τα αποτελέσματα στις ημερίδες του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Α.Ε. Κατταβιάς: Επέστρεψε ο Διακοηλίας

Λάουρα κι Ελιμπιόνα Ζενέγια συμμετέχουν στα «Τοφάλεια»

Αγιος Ισίδωρος: Ανανέωσε και ο Στελλάς

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μικές Ρήγας